Noname 16.12.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Witam, czy jest tu ktoś z Katowic , kto załatwiał już odbiór budynku? Zastanawaim sie, czy inspektorzy pojawili sie u Was:) Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.12.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Witam, szukam sprzedawcę, który ma stalowe drzwi zewnętrzne (wejściowe). gerda i hormann - lista autoryzowanych sprzedawców na ich stronach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakub 17.12.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Moja podłogówka to 60 m2 na parterze oraz 9 m2 w łazience na poddaszu do tego 5 grzejników na na poddaszu oraz 2 na parterze. Za rury też Wavin wraz ze styropianem 3 cm, ułożenie podłogówki, doprowadzenie rur do grzejników załaciłem 4,5 tys. Za resztę tzn grzejniki, zawory, rozdzielacze oprócz kotła mam zapłacić jeszcze 7,5 tys. Witam, ile płaciliście za ogrzewanie podłogowe?? mam wycenę 80zł/m2 (100m do wykonania) Cena z materiałem (system Wawin Tigris Alupex, podkład styro z ekranem 3CM). Zakres prac ułożenie izolacji folia, styropian 12cm (mój materiał) , ułożenie mat ze styropianem, wykonanie pentli ogrzewania podłogowego, montaż i podłączenie rozdzielaczy podłogówki (materiał wykonawcy) 8000zł za 100m wydaje mi się trochę drogo. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamiYaca 21.12.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 witam, pamiętacie ile zużyliście mniej więcej prądu (kWh) przy wybudowaniu stanu surowego otwartego, pytam ponieważ chcę się rozliczyć z sąsiadem za prąd a okazało się że licznik, który założyliśmy jest zepsuty dom ok.140m2 pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 21.12.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Ja akurat teraz się rozliczałam z sąsiadką za prąd ,mieliśmy założony licznik,zużylismy 107kWh płaciliśmny jej 50zł.DOm 180m2.Sama byłam w szoku że tak mało,myslałam,że dużo,duzo więcej ten rachunek wyniesie Te 107kWh to za stan surowy zamknięty+ogrodzenie było robione to trochę prądu im poszło do betoniarki i innych narzędzi ,oraz instalacje wod-kan też były rozpoczęte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 21.12.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Mnie tez ta przyjemność kosztowała jakieś niecałe 100 zł,ale pociągnęłam do tynków na tym prądzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliwicki3 21.12.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Witam . Pilnie poszukuję rzeczoznawcy majątkowego do wyceny budowanego domu celem wnioskowania o kredyt hipoteczny . Wycena do kilku banków możliwie jak najwyższa. Jeśli ktoś z Was drodzy forumowicze może polecić rzeczoznawcę z okolic śląska proszę o kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamiYaca 21.12.2009 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 witam, pamiętacie ile zużyliście mniej więcej prądu (kWh) przy wybudowaniu stanu surowego otwartego, pytam ponieważ chcę się rozliczyć z sąsiadem za prąd a okazało się że licznik, który założyliśmy jest zepsuty dom ok.140m2 pzdr dzieki za szybkie odpowiedzi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 21.12.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 gliwicki3 poszło na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shooter 21.12.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Wycena do kilku banków możliwie jak najwyższa.. z tę wyceną to lepiej nie szalej : Pamiętaj aby jak najwyzej wyszedł stan obecny a wartość przyszła nikoniecznie bardzo duża bo np jezeli wartość przyszła będzie 500 000 w tym np działka 100 000 i budowa 400 000 a ty będziesz chciał kredytu na budowe 300 000 to może się okazać że bank będzie kazał udokumentować brakujące 100 000 lub wnioskować o kredyt 400 000. oczywiście zawsze są pewne widełki...... różne banki mają różne szablony wycen.... Daj znac na prv to może coś pomoge z kredytem.......a i rzeczoznawców się kilku zna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 22.12.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Czy Ktoś wie, gdzie można napełnić butle 30kg czystym propanem. (czytaj: czy da się coś zrobić z kosmiczną ceną 165 zł za butlę propanu z Gaspolu?. Rozumiem, że dostawa gratis, ale może da się z tym coś zrobić. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 23.12.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Na razie konczcie to rozprowianie bo ...Moi roztomiliNiych Wom bydom dane wszystkie dobre życia dary,szczegolnie tyj Świontecznyj chwili!Zdrowko niych Wom dopisuje i rybka smakujeDary Boskie niych bydom Wom kożdy chwilki udziałymCieszcie sie świontecznym czasym wroz ze światym całym!Kej już zawito Nowy 2010 Rok w nasze życia progiSzczynście miłość, zdrowie i radość sercaNiych Wasze życie stale zdobi!życzy Wom wszyskim bodzio_g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sieko 23.12.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Jo po slonsku tak piknie nie godom wiec bedzie po centralnemu - wesolych dla Wszystkich. Cobysmy pokonczyli te nasze chalupy i smiali sie przy cieple kominka z budowlanych perypetii. ps. schody sa - wszystko super. wykonanie - pierwsza klasa, montaz - 1,5 dnia - super ekipa, dostalismy jeszcze rabacik na swieta -> naprawde z czystym sumieniem polecam Schodex w Swietochlowicach!! (ostatnio napisalam bytom - popietrolilo mi sie!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 24.12.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Jo po slonsku tak piknie nie godom wiec bedzie po centralnemu - wesolych dla Wszystkich. Cobysmy pokonczyli te nasze chalupy i smiali sie przy cieple kominka z budowlanych perypetii. ps. schody sa - wszystko super. wykonanie - pierwsza klasa, montaz - 1,5 dnia - super ekipa, dostalismy jeszcze rabacik na swieta -> naprawde z czystym sumieniem polecam Schodex w Swietochlowicach!! (ostatnio napisalam bytom - popietrolilo mi sie!) A cenowo jak schody wyszły???też super??? .Hmm chyba przejadę się do nich też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sieko 24.12.2009 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 barto, osobiscie uwazam, ze tak (pw) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolot 25.12.2009 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Czy ktoś mógłby mi dać namiar lub polecić gdzieś zakup ( oczywiście za rozsądną cene ) pustaka ceramicznego porotherm, unipor, leier, poroton itp. grubści ściany 24 lub 25 cm klasy 15 z dowozem do Tarnowskich Gór w ilości na 170m2 ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 26.12.2009 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Czy ktoś mógłby mi dać namiar lub polecić gdzieś zakup ( oczywiście za rozsądną cene ) pustaka ceramicznego porotherm, unipor, leier, poroton itp. grubści ściany 24 lub 25 cm klasy 15 z dowozem do Tarnowskich Gór w ilości na 170m2 ścian? Melbud ,Domex , Bulder na obwodnicy i Budrol w Radzionkowie. Tylko negocjować ceny za całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 27.12.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Mam zagwózdę geodezyjną. Próbowałem w innym wątku, ale tamten nie ma takiej "oglądalności", a czas nagli. Jestem "w trakcie" geodezyjnej inwentaryzacji powykonawczej. Wszystko jest ładne i piękne, z jednym wyjątkiem - mam wątpliwości w zakresie ilości działki do wyłączenia z roli pod zabudowę. Projekt budowlany przewidywał nieco ponad 400 m2. Na mapkach, które mam domy w okolicy obrysowane są nieco poza mury - wyłaczenie jest robione tak, aby było go jak najmniej (tak mi się wydaje). Moja działka jest stosunkowo wąskai długa (do granicy z jednego boku 4 m, z drugiego 6m, przed domem i za domem sporo luzu). Geodeta przy okazji inwetaryzacji podzielił działkę prostą kreską kilka metrów za domem. W efekcie część frontowa (dom i wszystko co przy drodze, przed domem) ma być wyłaczona z roli, a część tylna (ogród) pozostaje po staremu. W efekcie powierzchnia do wyłączenia to sporo ponad 600m. Czy można zmieniejszyć powierzchnię do zabudowy? Jaka jest różnica w podatku - czy jest się o co spierać? Mam do podpisania wniosek podsunięty przez geodetę i nie wiem czy podpis to cyrograf, czy zwykła formalność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shooter 27.12.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 barto, osobiscie uwazam, ze tak (pw) sieko - a mozesz pochwalic się fotkami schodów i cena ? bede wdzieczny bo tematu schodów jeszcze nie ugryzłem a bedzie potrzebny juz niedlugo.... [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 28.12.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Mam zagwózdę geodezyjną. Próbowałem w innym wątku, ale tamten nie ma takiej "oglądalności", a czas nagli. Jestem "w trakcie" geodezyjnej inwentaryzacji powykonawczej. Wszystko jest ładne i piękne, z jednym wyjątkiem - mam wątpliwości w zakresie ilości działki do wyłączenia z roli pod zabudowę. Projekt budowlany przewidywał nieco ponad 400 m2. Na mapkach, które mam domy w okolicy obrysowane są nieco poza mury - wyłaczenie jest robione tak, aby było go jak najmniej (tak mi się wydaje). Moja działka jest stosunkowo wąskai długa (do granicy z jednego boku 4 m, z drugiego 6m, przed domem i za domem sporo luzu). Geodeta przy okazji inwetaryzacji podzielił działkę prostą kreską kilka metrów za domem. W efekcie część frontowa (dom i wszystko co przy drodze, przed domem) ma być wyłaczona z roli, a część tylna (ogród) pozostaje po staremu. W efekcie powierzchnia do wyłączenia to sporo ponad 600m. Czy można zmieniejszyć powierzchnię do zabudowy? Jaka jest różnica w podatku - czy jest się o co spierać? Mam do podpisania wniosek podsunięty przez geodetę i nie wiem czy podpis to cyrograf, czy zwykła formalność... Do 500m2 jest za darmo , powyżej trzeba płacic. Ile dowiedz się w UM w geodezji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts