magmi 07.05.2003 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 Projekt dopiero w adaptacji, aktualnie załatwiam uzgodnienia lokalizacji domu, jeszcze cała papierkowa droga przez mękę przed nami. Jak dobrze pójdzie to na jesieni wylejemy fundamenty i zrobimy stan zero. Jak pójdzie gorzej to wystartujemy na wiosnę 2004... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 07.05.2003 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 Jako najbardziej zainteresowane /gaga2 i ja/ zaplanowałyśmy się spotkać u mnie na działce w niedzielę 11 maja, wstępnie swój udział zgłosiła magmi. Bardzo będzie nam miło jak ktoś z naszej grupy zdecyduje się dołączyć do tego spotkania )) pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 07.05.2003 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 A na czym opieracie swoje wyliczenia, że dostaniecie pozwolenie na budowę? Mnie już coś trafia, bo czekam od ponad miesiąca, pani co chwilę dzwoni z urzędu i żąda coraz to nowych papierków, jakieś bzdurne wymagania, ostatnio kazała stworzyć nowy plan zagospodarowania działki, bo nie było podanego wprost wymiaru, że garaż jest usytuowany 6m od drogi, chociaż były podane wymiary poszczególnych elementów, trzebna je było tylko dodać. Ale jak widać działania matematyczne w rodzaju 1,25 + 0,25 + 4,50 przekraczają możliwości urzędu. Szkoda gadać. Ciągle mam jeszcze nadzieję, że może w tym tygodniu się uda dostać to pozwolenie, to w czerwcu ruszamy z robotą.Pozdrawiam,Gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwm 07.05.2003 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 Witam w piękny wiosenny dzionek wszystkich budujących Forumowiczów a szczególnie na Górnym Śląsku. Poszukuję ekipy do wykonania tynków zewnętrznych,tynk mineralny cementowo wapienny, domek z BK około 400m2 tynku, domek w Zabrzu, możecie kogoś polecić. Dziękuję.Pzdr.PWM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 07.05.2003 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 Wystarczyło się pożalić na forum i proszę - właśnie od dwóch godzin świętuję otrzymanie jeszcze cieplutkiego pozwolenia na budowę , uprawomocni się gdzieś pod koniec maja - i wreszcie startujemy. UFF. Pozdrawiam tych wszystkich, którzy mają już ten etap za sobą. gaga2 <font size=-1>[ Ta wiadomość była edytowana przez: gaga2 dnia 2003-05-07 16:19 ]</font> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 07.05.2003 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 No Gaga2 - gratuluję i bardzo się cieszę ja na szczęście nie miałam aż takich problemów z pozwoleniem. To mamy co uczcić w niedzielę pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roza 07.05.2003 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 Dzięki PWM.Jak na razie idzie nieźle .W poniedziałek rosła trawka a dzisiaj wykopane ,uzbrojone i zalane ławy i postawiona połowa ścian fundamentowych.Pozdrawiam Róża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilona75 08.05.2003 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 Witajcie My podobnie jak gaga2 świetujemy bo również wczoraj odebraliśmy pozwolenie na budowe - troche jeszcze trzeba poczekac na uprawomocnienie ale przynajmniej juz mozna cos dalej robić. Nasz mały domek ma stanąć w Pilchowicach więc bedziemy sąsiadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 08.05.2003 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 Witajcie. Trochę mnie nie było i proszę ile nowych rzeczy się dzieje. U mnie też. Wreszcie mogłem pierwszy raz wbić łopatę na moim polu. Razem z sąsiadem robiliśmy dorgę dojazdową do mojej działki. Przyjachała koparka wykorytowała ziemię (ale tego było!!!)no a teraz szukam jakiś pomysłów na to jak to zapełnić!!!!. Jak wszystko pójdzie dobrze to pod koniec maja będę składał wniosek o warunki zabudowy i ruszamy z tym koksem. w tym czasie mam zamiar ogrodzić działkę. Jak dobrze pójdzi to na jesień będzie stan 0.pozdrawiam wszytskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilona75 08.05.2003 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 Jamles!!!Dokładnie na tej trasie praktycznie zaraz na poczatku Pilchowic jadąc od strony Knurowa w kierunku Stanicy. Narazie oczywiscie nie ma co oglądać ale może już wkrótce .......???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Feft 08.05.2003 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 Chciałbym wiedzieć skąd brać drewno na więźbę. Mój sąsiad poleca tartak pod Kielcami, majster mówi, żeby nie brać z gór - "bo drewno tam jest rzadkie" - polećcie mi jakiś tartak, proszę. Buduję pod Tychami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 09.05.2003 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 Feft ! Majster ma rację najlepsza sosna na więźbę rośnie na piachu...! Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć to odezwij się na Priv! Nara! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 09.05.2003 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 Feft.Ja mam sosnę z Ostrowca Świętokrzyskiego, bo mój cieśla teżodradzał kupno drzewa z gór.Ale sosną podobno długo "kręci",to zdanie dekarzy-górali i coś w tym jest bo mnie paręelementów trochę skręciło. Teraz chciałbym się pochwalić, że dziś rano zakończyliśmyna naszej budowie stan surowy zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 12.05.2003 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 majster ma rację, trzeba zbijać, najlepiej na każdejprzekładce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 13.05.2003 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 Mam jeszcze pytanie czy ktoś z was robił ostatnio wcinkędo wodociągu? Ile to was kosztowało? Może jakiś namiarna kogóś taniego? Dziś, nie to było wczoraj dostałemofertę chyba do odrzucenia 1100 + ew 7% VAT(stawka wyjściowa1300zł).To cena kompleksowa tj. wykop, materiały, montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Feft 13.05.2003 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 Ja dopiero co robiłem wcinkę wody. Rów wykopała moja firma od fundmentów - 36 m + przejście pod drogą szerokości 3 m + dziura dla montera za 560 zł, w tej cenie położyli jeszcze rurę fi 40, przysypali rozciągnęli taśmę stalową. Samą wcinkę wykonała firma od wodociągu - RPWiK Tychy - nie pozwalają nikomu wcinać się do swoich rur (na czymś chcą zarobić). Płaciłem: odbiór przyłącza 257 zł, wcinka ok. 130 zł (jeszcze nie dostałem rachunku) + zmiana trasy przyłącza (chciałem ominąć pole sąsiada) dodatkowo 42,70 zł. Za materiały zapłaciłem ok. 550 zł (rura, zestaw zaworów, kolanka, nawiertka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aron 13.05.2003 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 Cześć, "Jamles" podaj mi proszę namiary na tę firmę za 1300 zł.Buduje w Orzeszu/Mikołów.Ja dostałem niestey ofertę za 3.200 zł.A może masz jeszcze kogoś tańszego? Dzięki z góry i pozdrawiame-mail:[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aron 13.05.2003 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 SZUKAM KOGOŚ DO WYKONANIA OGRODZENIA DREWNIANEGO.(zwarte deski) Tanio i solidnieDziałka dosyć duża 70x30 m.[email protected]tel.0602622739 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 13.05.2003 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 Wars namiary podam Ci jutro,bo nie mam ich przy sobie.Pytałem w PPWK Knurów- koszt ok.1000 bez wykopu.Ja mam tylko 8m do wykopania więc sam zrobię wykop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siewonka 14.05.2003 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2003 Amatorzy macie wiadomość na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts