Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

Też uważam,że najlepiej z polecenia,sprawdzone.

Ekip może się odezwać dużo,ale czy warto ryzykować i tracić nerwy jak można skorzystać ze sprawdzonych namiarów :wink: :roll:

Ja firmę do stanu surowego miałam z polecenia,górali do dachu też,firmę co mi robi instalacje wszystkie i tynki też :lol: .No i kierownika budowy też z polecenia,z naszego forum zresztą :p

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeśli szukacie ekipy do domu to polecam http://www.getup.pl/

dostałem w ciągu 6 dni z 40 ofert budowlańców

proszę daj spokój...ja miałam stamtąd ekipę i co i dupa....dom do natychmiastowej rozbiórki .

EKIPY BRAĆ TYLKO Z POLECENIA!!!!!!!

Podpisuje sie wszystkim czym potrafię :D

Choć niestety ekipa z polecenia to niestety jeszcze nie gwarancja sukcesu. To ze zrobili dobrze u 'Ciebie' nie znaczy ze zrobią równie dobrze u 'mnie'.

Jeśli szukacie ekipy do domu to polecam http://www.getup.pl/

dostałem w ciągu 6 dni z 40 ofert budowlańców

proszę daj spokój...ja miałam stamtąd ekipę i co i dupa....dom do natychmiastowej rozbiórki .

EKIPY BRAĆ TYLKO Z POLECENIA!!!!!!!

Podpisuje sie wszystkim czym potrafię :D

Choć niestety ekipa z polecenia to niestety jeszcze nie gwarancja sukcesu. To ze zrobili dobrze u 'Ciebie' nie znaczy ze zrobią równie dobrze u 'mnie'.

ale prawdopodobieństwo większe,że mają choć mgliste pojęcie o robocie,a nie bedą się uczyć na mojej budowie :wink:

aaaaa i jeszcze nie spotkałam osoby, która by powiedziała

"miałam/em świetną ekipe z ogłoszenia " :-?

Nie wiem krzyk,musisz spytać.Wiem,że nic nie wciska na siłę,bo materiały jak kupował nam to mówił jaką cenę on ma i jak mamy taniej to mamy kupić my.Tak samo z kaloryferami,kominkiem i piecem pytałam jaki poleca,i sama sprawdzam też ceny :roll: .

no u nas było dokładnie odwrotnie :roll:

Do pracy Endrju nie mam najmniejszych zastrzezeń, natomiast do zakupionego materiału,a konkretnie do jego ceny już spore :-?

Gdyby nie nóż na gardle,a raczej tuptający pod drzwiami wylewkarze, zapewne gromy by poleciały :-?

Efilo-serio :o kto ma wiecej szczęścia niż ja :wink:

no u nas było dokładnie odwrotnie :roll:

Do pracy Endrju nie mam najmniejszych zastrzezeń, natomiast do zakupionego materiału,a konkretnie do jego ceny już spore :-?

Gdyby nie nóż na gardle,a raczej tuptający pod drzwiami wylewkarze, zapewne gromy by poleciały :-?

Efilo-serio :o kto ma wiecej szczęścia niż ja :wink:

Czyli jak zwykle - trzeba ostro negocjować ...

Będę twardy :p

nie, nie powiedział,ze nie zrobi. Umówiliśmy się,że zadzwoni do mnie ile bedzie kosztował materiał przez niego kupiony i na tą kwotę się zgodziłam , a faktura (wystawiona zreszta na niego nie na mnie :roll: ) była na zdecydowanie wyższą kwotę, ale to powiedział juz po montazu.

A peszel miał chyba najdroższy na świecie i po kiego mi całe rolki :roll: :roll:

Barto, nie chce mi się juz o tym gadać, bo ciśnienie mi podnosi :-?

Ja go wcale nie bronię bo to żaden mój znajomy.Też mi czasami ciśnienie podnosił,jak każdy fachowiec na budowie,to nieuniknione chyba :lol: Jako człowiek jest dziwny dla mnie,hahah ale jest dobrym fachowcem także zniosę go tych parę chwil co go widzę

Ale najlepiej ustalać wszystko na początku :wink: .My ustaliliśmy kwotę na początku,napisałam to na umowie,podpisał się i nie dopłacaliśmy ani złotówki.A to że coś zdrożało np to nie mój problem.Faktury za to co kupował mamy na siebie a nie na niego :roll:

Malka Ty już jesteś daleko za tym etapem to Ci powinna minąć złość i się cieszyć,że tyle już masz zrobione :lol:

Malka Ty już jesteś daleko za tym etapem to Ci powinna minąć złość i się cieszyć,że tyle już masz zrobione :lol:

jakoś nie potrafię się cieszyć z faktu,że ktoś mnie robi w ch....nawet po długim czasie :roll:

Ep035 super za 132zł/m3-fajna cena :D gdzie jest Ken Pol ?

JA pod koniec stycznia kupowałam styro - już było po podwyżkach austrothermi i organiki a jeden dzień przed podwyżkami swisspora. Kupowałam na allegro w firmie Bednarek1919 - użytkownik na allegro (są z będzina)najtaniej w całym chyba necie nie mówiąc o pobliskich hurtowniach. W Tamirze za austrotherm chcieli przeszło 130 pln a ja kupiłam swisspora po 86,5 pln (te same parametry, pisze o styro na ocieplenia).

Realizacja była błyskawiczna (za dwa dni na budowie był styropian) ale rozładunek i pan szofer :evil:

mirela sprawdzę jeszcze Twoje źródło :lol:

Malka Ken-Pol na Świętochłowicach jest :wink: .

A w balona się nie dawaj robić :evil: ,trzeba walczyć o swoje,wiadomo,że wykonawców nasza kasa nie interesuje :x :x .

Dlatego ja wolę mieć na wszystko umowy i podpis w razie czego :roll:

edit:

sprawdzałam na allegro ale nie mają styro wystawionego,tylko wełnę sprawdziłam na ocieplenie poddasza,ale 10cm mam 1zł taniej w Ken-Polu a 15cm tam samo wychodzi.A do Ken-Polu mam bliżej :wink:

Witajcie. Czy ktoś z Wam budował może wg projektu indywidualnego? (efilo, chyba Ty, o ile dobrze kojarzę? Może ktoś jeszcze?). Jesteśmy niestety cały czas na etapie wyboru projektu i chyba jesteśmy zbyt wybredni ;) Koniec końców narysowaliśmy sobie z mężem NASZ DOM na kartce i poszukujemy kogoś sprawdzonego kto by nam go zaprojektował (o ile z tych naszych bazgrołów się da :lol: ). Polecicie kogoś?