Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam

na czas obecny mam "zero" i w tym roku będę budował pod dachu

mam nastepujace pytanie

czy materiały takie jak : pustaki ceramiczne, strop, dachówkę

kupować teraz ? czy poczekać do wiosny ??

Tam gdzie bede sie zaopatrywał Sprzedawca namawia mnei abym kupił teraz

bo Euro jest nisko i jest przestój w budownictwie

Prosze o wyrarzenie swojej opini na temat cen materiałów w sezonie

Ja bym zaczekał. Do wiosny z "zastoju w budownictwie" nie zrobi się hossa. Jak puści mróz trochę się ruszy, jak to na wiosnę. Gdzie bedziesz trzymał materiał? Będziesz pilnował? Plac ogrodzony? Zadaszony (cement, wapno)?

Co do euro - jest silny trend i dla mnie argument, że jest nisko nie jest żadnym argumentem. Czy może być jeszcze niżej? Może!

Czas do wiosny wykorzytaj na szukanie konkurencyjnych ofert. Do Mikołowa dojeżdzają transporty z Imielina, Rybnika, Pszczyny, a tam ceny często niższe. Jeśli przypadkiem budujesz z maxa - to super ceny są z kolei w Pyskowicach, też dojadą. Max Kozłowice.

po tyle jest na allegro. a tam zawsze jest paneltech dużo drożej. z tego mniemam że cena może być podobna do mojej. zadzwoń do dombudu co ci szkodzi.

Chodzi o ten dombud:

http://www.dombud.pl/podstrony/beton/page.php?s=kontakt ?

:o

nie

:lol:

oni mają jakiś adres z biz w domenie

tu przeklejone ze stopki w mailu

Tomasz Kucharzewski

tel. 0515 954 076

Skład Materiałów Budowlanych DOMBUD

tel. 032 220 37 74

fax. 032 608 35 22

[email protected]

Edit: jednak nie biz tylko http://www.dombud.eu/

Witam serdecznie

właśnie dostałam wycenę podłogówki i nie wiem czy to czasem nie za dużo, bardzo proszę o radę, chcę podłogówkę na całym parterze i w górnej łazience + 2 grzejniki rurki w łazienkach, poniżej oferta, proszę doradźcie czy nie za drogo:

Instalacja grzewcza:

a. Wykonanie podejść pod kaloryfery (system rozdzielaczowy piwnica i piętro), drabinki w łazienkach

b. Wykonanie ogrzewania podłogowego z rozdzielaczem - parter

c. Wykonanie zespołu pompowo – mieszającego do ogrzewania podłogowego

Cena łączna: materiały (rury al-pex i złączki – Wavin Tigris Alupex, rozdzielacze mosiężne, podkład pod podłogi grzewcze Purmo – 2,5 cm styropianu + folia metalizowana), robocizna (w tym rozłożenie styropianu pod ogrzewaniem podłogowym) i VAT 7% - 15.200 zł

Barbie - wieczorem napiszę Ci o instalatorze.

Właśnie wróciłem z budowy i zaraz wychodzę do teściów - ciągle mi brakuje czasu.

Mam prośbę czy możecie polecić kogoś od gipsowania ścian i sufitów po tynkowaniu.

Proszę o namiary na sprawdzonych speców, niekoniecznie firmy.

Jeżeli można to interesują mnie oczywiście też ceny.

Pozdrawiam

Witam.

Właśnie czekam na pozwolenie na budowę i jak tylko zejdą śniegi zabieram się do pracy.

Buduję w Gierałtowicach :

http://projekty.dom.pl/sz5_z90.htm

I mam prośbę o ekipę do fundamentów.

Mam szkody górnicze.

I gdzie radzicie kupować stal i reszte do fundamentów.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam.

...chcę podłogówkę na całym parterze i w górnej łazience + 2 grzejniki rurki w łazienkach...

Cały parter..... to ile to m2? Trudno ocenić, przeliczyć... Jestem zadowolony z pracy mojego instalatora, jest z Dąbrowy Górniczej, polecony z forum.

Jeśli jeszcze potrzebny kontakt - pisz prv. Pozdr.

Witam. Prosze o namiary na dobry skład budowlany w okolicach Pyskowic, Gliwic. :wink: Napiszcie czy materiały takie jak stal, bloczki betonowe, porotherm kupowaliście przez allegro czy lepiej w jednym składzie wszystko (można uzyskac ładne rabaciki 8) ).

ja kupowałem w Lubarze Rybnik.

Mieli dobre ceny i niezłą obsługę, małe wpadki też się zdarzały ale w sumie było ok .

pozdr dla p. Kapiczaka

Witam. Prosze o namiary na dobry skład budowlany w okolicach Pyskowic, Gliwic. :wink: Napiszcie czy materiały takie jak stal, bloczki betonowe, porotherm kupowaliście przez allegro czy lepiej w jednym składzie wszystko (można uzyskac ładne rabaciki 8) ).

ja kupowałem w Lubarze Rybnik.

Mieli dobre ceny i niezłą obsługę, małe wpadki też się zdarzały ale w sumie było ok .

pozdr dla p. Kapiczaka

a jak z dowozem materiału na plac budowy??