TomekM 15.05.2003 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2003 Witajcie Amatorzy, widzę, że moje stemple maja szansę obsłużyć kolejną budowę. To miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 19.05.2003 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Cześć Piotr/Feft/To nie ja byłem tylko mój sąssiad od którego kupiłem działkę. A koparka była nam potrzebna na zrobienie drogi. W sobotę roznosilismy gruz żeby ja utwardzić. Widziałem jak robili na twojej budowie, aż miło patrzeć. Kiedy będziesz znów w Bojszoawach? Szukałem w sobotę twojego auta ale go nie widziałem. Kiedy znów będziesz na budowie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Feft 19.05.2003 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Jestem prawie codziennie po 18.00. Jeszcze nie wiem, jak będzie w weekend - to zależy od firmy - może już będzie po zalewaniu wieńca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 20.05.2003 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Cześć wszystkim ! Szukam dobrego i w miarę taniego wykonawcy obudowy kominka i systemu DGP. Jeśli macie kogoś do polecenia to dajcie znać... Ja ze swej strony mogę z czystym sumieniem polecić firmę AP z Kobylic (okolice Kędzierzyna), która zajmuje się stolarką drzwiową. Robią wszystko czego się zapragnie (łącznie z włazami dla kotów w skrzydłach , mają duże doświadczenie (i pełno zamówień z Niemiec), a same drzwi wyglądaja świetnie. Oczywiście pomiar i wycena jest gratis. Więcej szczegółów na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcio 23.05.2003 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2003 Czy możcie polecić tanią dobrą (hehe) ekipę budowlaną. Budowa będzie w Żernicy (10km od Gliwic). Jeśli kotoś może się podzielić informacjami o kosztach robocizny w tych okolicach to będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 26.05.2003 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2003 On 2003-05-20 10:38, jpawl wrote: Cześć wszystkim ! Szukam dobrego i w miarę taniego wykonawcy obudowy kominka i systemu DGP. Jeśli macie kogoś do polecenia to dajcie znać... Ja ze swej strony mogę z czystym sumieniem polecić firmę AP z Kobylic (okolice Kędzierzyna), która zajmuje się stolarką drzwiową. Robią wszystko czego się zapragnie (łącznie z włazami dla kotów w skrzydłach , mają duże doświadczenie (i pełno zamówień z Niemiec), a same drzwi wyglądaja świetnie. Oczywiście pomiar i wycena jest gratis. Więcej szczegółów na priv. Napisałam Ci o tym na nowym Forum, ale wiadomości te znikną zatem jeszcze raz . Też przerabiam temat kominka- mam zrobiny projekt w jednej z rybnickich firm - projekt i właściciel jest dość sensowny. Jest to firma polecona przez znajomych, którzy już użytkują kominek i są zadowoleni. Mirzaw pisał, że też korzystał z usług rybnickiej firmy ciekawe tylko czy tej samej. Jak jesteś zainteresowany daj znać prześlę Ci namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 26.05.2003 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2003 Witam. Chciałbym się zapytać ile płaciliście za m3 betonu np B15 i B20. Czy dowóz i pompa była w cenie, a jak nie to ile was to kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 26.05.2003 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2003 Jesienią ubiegłego roku za 1m3 B15 z dowozem i pompą płaciłam 207,58 zł bez pompy 192,60 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 26.05.2003 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2003 Witam,czy możecie mi podac namiary na firmę lub wypozyczalnię, która dysponuje miksokretem (chodzi o wylewki m.in. na podłogówkę)?Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwm 27.05.2003 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2003 Siewonka w Gliwicach chyba to było na Traugutta za wiaduktem od dworca w prawo skład drewna "Tartak Bieszczady" obsługa miła i fachowa, udało się na miejscu załatwić transport, czy tanio nie wiem, drewno oceniono, ocenił cieśla jako dobre. Niestety sami zakonserowowaliśmy środkiem, który również polecił Tartak i zakupiony obok w chemicznym. Dach 210m2 drewno w całości około 7000 PLN + srodek impregnujący 1600PLN.Pzdr.PWM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Penejos 27.05.2003 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2003 Musze postawic jakąś wiatę czy garaż blaszany na działce, bo pora rozpocząć prace. W koncu gdzieś sie trzeba przebierac i chowac podstawowe narzędzia. Widziałem u sąsiada taką wiatkę z blachy (połowa garażu) zrobiona specjalnie na budowy. Sprzedaje je jakas firma w Jastrzębiu. Nie macie przypadkiem namiarów na coś podobnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siewonka 28.05.2003 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Hej Rafi27 płaciliśmy za B20 195zł netto + 7% Vat razem z pompą betoniarnia Gliwice B15 jest chyba 5 zł tańszy za kubik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 28.05.2003 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Kurcze chyba taniej nie będzie. W Tychach B20 z dowozem i pompą za 185zł za kubik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 28.05.2003 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Do krzych02Budowa drogi idzie dość ospale a to w związku z deszczami. Po wykorytowaniu drogi przez fadrome trzeba ją czymś uzupełnić. Pytałem o ceny tłucznia drogowego ale jest to koszmarnie drogi szpas 20zł za tonę+transport. Udało nam się znaleźć gościa który chce się pozbyć gruzu więc do układamy w korycie drogi a potem będziemy nawozić żużel z kopalni 1,2zł za tonę+transport. Co do płotu.Jak policzyłem to koszty dla ok 1000m2 działki 3-4tyś zł. Zwykły płot słupki+siatka powlekana. Jak przemyślałem temat to nie warto tego robić na czas najwiekszych robót, typu wykopy wylewanie betonu, murowanie ścian itp. Do każdego etapu potrzeba dużo miejsca dla sprzętu i transportu, nie mam ochoty robić potem płotu na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1krokwbudowie 28.05.2003 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 haha:grin: odkryłem WaS- TO KOLEJNY 1krokwbudowie naszego domu. Drugi stopień wtajemniczenia - sami swoi. Howk jak mówili starożytni indianie. :grin: Jesteśmy z Gliwic , Ja moia druga połowa i najsłodsza Jagódka na świecie ( no jeżeli ktoś z Was ma inne zdanie - to nie będę się upierał- zawrzemy kompromis:lol: ) niektórzy z Was już mnie znają . Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 29.05.2003 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 rafi spróbuj w Bytomiu (th-Bethon na Karbiu). W zeszłym roku płaciłem za całą obsługę (beton, przyjazd, pompa) 173 zł za B10 (20 m3), 181 zł za B15 (18 m3) i 184 za B20 (23 m3). Było w tym co prawda trochę znajomości mojego wykonawcy, ale spróbować zawsze można. Poza tym pani Agnieszka to przemiła osóbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 29.05.2003 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Dzięki za info, ale obawiam się że za free do Tychów z Bytomia nie przyjadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 29.05.2003 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2003 Do jpawli.Bardzo ostro szukam dobrych i w miarę niedrogich drzwi.A że potrzebuję ich 13szt, to szukam i szukam. Daj jeli możesz jakiś konkretniejszy namiar i napisz coś więcej. Bo czas drzwi nieubłaganie się zbliżył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 30.05.2003 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 Niedrogie drzwi też mnie interesująWidziałam w markecie wyprzedaż drzwi Classena, białe ładne, ale sama nie wiem czy warto tak kupować?Nie mam zaufania do marketówCo o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 30.05.2003 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 Rafi.Jedź po godzinach (po 15.00) na hałdę do Zabrza - Mikulczyc (konkretniej na priv) i tam za "flaszkę" naładujesz Kamaza albo Tatrę takim extra czerwonym kamieniem.Frakcje do wyboru, od grubasów po pospółkę.Wiem bo nabrałem na samą drogę 110 ton + podjazdy + do środka + do garażu.Jak mawia reklama "naprawdę warto" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts