Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć Piotr/Feft/

To nie ja byłem tylko mój sąssiad od którego kupiłem działkę. A koparka była nam potrzebna na zrobienie drogi. W sobotę roznosilismy gruz żeby ja utwardzić. Widziałem jak robili na twojej budowie, aż miło patrzeć. Kiedy będziesz znów w Bojszoawach? Szukałem w sobotę twojego auta ale go nie widziałem. Kiedy znów będziesz na budowie??

Cześć wszystkim !

Szukam dobrego i w miarę taniego :smile: wykonawcy obudowy kominka i systemu DGP. Jeśli macie kogoś do polecenia to dajcie znać...

Ja ze swej strony mogę z czystym sumieniem polecić firmę AP z Kobylic (okolice Kędzierzyna), która zajmuje się stolarką drzwiową. Robią wszystko czego się zapragnie (łącznie z włazami dla kotów w skrzydłach :smile:, mają duże doświadczenie (i pełno zamówień z Niemiec), a same drzwi wyglądaja świetnie. Oczywiście pomiar i wycena jest gratis. Więcej szczegółów na priv.

On 2003-05-20 10:38, jpawl wrote:

Cześć wszystkim !

Szukam dobrego i w miarę taniego :smile: wykonawcy obudowy kominka i systemu DGP. Jeśli macie kogoś do polecenia to dajcie znać...

Ja ze swej strony mogę z czystym sumieniem polecić firmę AP z Kobylic (okolice Kędzierzyna), która zajmuje się stolarką drzwiową. Robią wszystko czego się zapragnie (łącznie z włazami dla kotów w skrzydłach :smile:, mają duże doświadczenie (i pełno zamówień z Niemiec), a same drzwi wyglądaja świetnie. Oczywiście pomiar i wycena jest gratis. Więcej szczegółów na priv.

Napisałam Ci o tym na nowym Forum, ale wiadomości te znikną zatem jeszcze raz .

Też przerabiam temat kominka- mam zrobiny projekt w jednej z rybnickich firm - projekt i właściciel jest dość sensowny.

Jest to firma polecona przez znajomych, którzy już użytkują kominek i są zadowoleni. Mirzaw pisał, że też korzystał z usług rybnickiej firmy ciekawe tylko czy tej samej. Jak jesteś zainteresowany daj znać prześlę Ci namiary.

Siewonka w Gliwicach chyba to było na Traugutta za wiaduktem od dworca w prawo skład drewna "Tartak Bieszczady" obsługa miła i fachowa, udało się na miejscu załatwić transport, czy tanio nie wiem, drewno oceniono, ocenił cieśla jako dobre. Niestety sami zakonserowowaliśmy środkiem, który również polecił Tartak i zakupiony obok w chemicznym. Dach 210m2 drewno w całości około 7000 PLN + srodek impregnujący 1600PLN.Pzdr.PWM

Musze postawic jakąś wiatę czy garaż blaszany na działce, bo pora rozpocząć prace. W koncu gdzieś sie trzeba przebierac i chowac podstawowe narzędzia. Widziałem u sąsiada taką wiatkę z blachy (połowa garażu) zrobiona specjalnie na budowy. Sprzedaje je jakas firma w Jastrzębiu. Nie macie przypadkiem namiarów na coś podobnego ?

Do krzych02

Budowa drogi idzie dość ospale a to w związku z deszczami. Po wykorytowaniu drogi przez fadrome trzeba ją czymś uzupełnić. Pytałem o ceny tłucznia drogowego ale jest to koszmarnie drogi szpas 20zł za tonę+transport. Udało nam się znaleźć gościa który chce się pozbyć gruzu więc do układamy w korycie drogi a potem będziemy nawozić żużel z kopalni 1,2zł za tonę+transport.

Co do płotu.

Jak policzyłem to koszty dla ok 1000m2 działki 3-4tyś zł. Zwykły płot słupki+siatka powlekana. Jak przemyślałem temat to nie warto tego robić na czas najwiekszych robót, typu wykopy wylewanie betonu, murowanie ścian itp. Do każdego etapu potrzeba dużo miejsca dla sprzętu i transportu, nie mam ochoty robić potem płotu na nowo.

haha:grin: odkryłem WaS- TO KOLEJNY 1krokwbudowie naszego domu. Drugi stopień wtajemniczenia - sami swoi. Howk jak mówili starożytni indianie. :grin::grin::grin: Jesteśmy z Gliwic , Ja moia druga połowa i najsłodsza Jagódka na świecie ( no jeżeli ktoś z Was ma inne zdanie - to nie będę się upierał- zawrzemy kompromis:lol: )

niektórzy z Was już mnie znają . Pozdrowienia :cool:

rafi spróbuj w Bytomiu (th-Bethon na Karbiu). W zeszłym

roku płaciłem za całą obsługę (beton, przyjazd, pompa)

173 zł za B10 (20 m3), 181 zł za B15 (18 m3) i 184

za B20 (23 m3). Było w tym co prawda trochę znajomości

mojego wykonawcy, ale spróbować zawsze można.

Poza tym pani Agnieszka to przemiła osóbka :wink:

Rafi.

Jedź po godzinach (po 15.00) na hałdę do Zabrza - Mikulczyc (konkretniej na priv) i tam za "flaszkę" naładujesz Kamaza albo Tatrę takim extra czerwonym kamieniem.Frakcje do wyboru, od grubasów po pospółkę.Wiem bo nabrałem na samą drogę 110 ton + podjazdy + do środka + do garażu.

Jak mawia reklama "naprawdę warto"