Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki za odpowiedź, jutro skontaktuję się z nimi a w weekend na pewno podjadę.

Dobrusiak ma namiary na parkieciarza z Poręby, może napisze coś o min

Pozdrawiam

Witam

Tak - mam namiary - Pan teraz wyjeżdża i wraca ponoć za 2 -3 tygodnie. I wtedy wchodzi do mnie. Ja mam go z polecenia, ale u mnie jeszcze nie robił. Robocizna u niego: 45/m2 bez materiału i 90 z materiałem. Chodzi oczywiście o kleje, lakiery itd. My będziemy mieć dechy dębowe i ten Pan załatwił nam w cenie 120 zł/m2 (najtaniej my znaleźliśmy w Pszczynie-Ćwiklicach za 129 m2).

Namiary na Pana mogę dać na priv. A najlepiej jak odejdzie ode mnie to wtedy napiszę, czy jestem zadowolona czy też nie

Witam

Możecie polecić jakiś sklep z płytkami do łazienek oraz z podłogami w Katowicach lub bliskich okolicach?? Będę akurat w poniedziałek w Katowicach i chętnie bym sobie pooglądała i powybierała trochę z tych materiałów...Jestem spoza Śląska ale w naszym regionie kiepsko z wyborem.tzn wybór jest ale większość trzeba zamawiać z katalogów a co innego jak się zobaczy to w realu.

Witam

Możecie polecić jakiś sklep z płytkami do łazienek oraz z podłogami w Katowicach lub bliskich okolicach?? Będę akurat w poniedziałek w Katowicach i chętnie bym sobie pooglądała i powybierała trochę z tych materiałów...Jestem spoza Śląska ale w naszym regionie kiepsko z wyborem.tzn wybór jest ale większość trzeba zamawiać z katalogów a co innego jak się zobaczy to w realu.

Najwięcej sklepów jest na Roździeniu: 1. Sanimex, jakieś 500 metrów dalej w TTW Opex jest sklep DOMUS. Następnie jadąc dalej w sklepie Rawa jest Quadro i zaraz obok w Agacie jest też sklep z łazienkami Dagma . Ja jak szukałam łazienki dla siebie to taką właśnie rundkę robiłam. Jak ktoś zna jeszcze jakieś to proszę o uzupełnienie mojej listy :) Wszystkie sklepy są po prawej str. jadąc od Sosnowca (nie wiem, z której strony Ty będziesz jechać). Jeśli od str. np. Tychów to najlepiej zjechać przy Orlenie i przejechać na drugą stronę trasy.

Dzięki za odpowiedź :)
Buduje w Mikołowie i wiele rzeczy kupiłem najtaniej w mikołowskim BUSTERze . Kpl. strop TERIVA kupiłem 500 zł taniej niż w LUBARze choć był ich produkcji . Trzeba kupować dużo znać jak kształtują się ceny i samemu je dyktować. Dogadać można się również w Ornontowicach u GIEBLA ale tam można niekiedy stracić cierpliwość przy oczekiwaniu na dostawę.

Buduje w Mikołowie i wiele rzeczy kupiłem najtaniej w mikołowskim BUSTERze . Kpl. strop TERIVA kupiłem 500 zł taniej niż w LUBARze choć był ich produkcji . Trzeba kupować dużo znać jak kształtują się ceny i samemu je dyktować. Dogadać można się również w Ornontowicach u GIEBLA ale tam można niekiedy stracić cierpliwość przy oczekiwaniu na dostawę.

A gdzie w Mikołowie, może będziemy sąsiadami ? :) Narazie mam oferty z Giebla i Lubara,sprawdzę jeszcze w Busterze, więc dzięki za info.

Jeszcze szukam jakiegoś kontenera, blaszaka na narzędzia, materiały...może wiesz gdzie tego szukać? A może kto inny się orientuje, albo chce sprzedać?

A gdzie w Mikołowie, może będziemy sąsiadami ? :) Narazie mam oferty z Giebla i Lubara,sprawdzę jeszcze w Busterze, więc dzięki za info.

Jeszcze szukam jakiegoś kontenera, blaszaka na narzędzia, materiały...może wiesz gdzie tego szukać? A może kto inny się orientuje, albo chce sprzedać?

Kamionka

Witam wszystkich forumowiczów i budujących . Mam pytanie czy ktoś ma może namiary na tanie kruszywo na wierzchnią warstwę drogi . Rejon Borowa Wieś

Ja kupowałam wczoraj kamień na utwardzenie drogi dojazdowej.Płaciłam 300zł za auto,było prawie 30 ton naładowane.Jak chcesz dam namiar na priv.Koparka rozgarnęła,pojeździła parę razy po tym i dziś fajnie twarde już się zrobiło.

Kamień wygląda tak:

http://images47.fotosik.pl/281/824f03b32d630fd4med.jpg' alt='824f03b32d630fd4med.jpg'>

Ja kupowałam wczoraj kamień na utwardzenie drogi dojazdowej.Płaciłam 300zł za auto,było prawie 30 ton naładowane.Jak chcesz dam namiar na priv.Koparka rozgarnęła,pojeździła parę razy po tym i dziś fajnie twarde już się zrobiło.

Kamień wygląda tak:

http://images47.fotosik.pl/281/824f03b32d630fd4med.jpg' alt='824f03b32d630fd4med.jpg'>

Super będę bardzo zobowiązany. Proszę o namiary

Do stanu surowego zamkniętego w Busterze wydałem może 500zł. Dopiero przy wykończeniu dyktowanie cen podziałało, ale jedynie dostosowali się do tych z Tamiru. Zaletą Bustera/Sagapolu/Buildera w Tychach jest to że są blisko i jak coś na już trzeba to cena nie ma znaczenia. Pozdr.

Całkowicie się zgadzam. Ja dzwoniłem po wszystkich hurtowniach w okolicy licytowałem się a i tak kupowałem w Bielsku bo było taniej. Podstawa to dużą i firma i targowanie.

Na moje szczęście niedługo skończy się ta udręka. Pozdrawiam