Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

slaskm płaciłam 300zł/30 ton tego kamienia.

A w jakiej mniej więcej cenie jest ocieplenie domu za m2??chyba nie tak drogo jak ułożenie tej kostki brukowej,wrrr.Ja mam wycenę 40zł/m2,da się taniej??

Ja mam ekipę za 25 m2. Dostałam z polecenia od jednej dziewczyny z forum. Ale namiarami na razie się nie chcę chwalić - Panowie wchodzą do mnie 10.05 więc jak zakończą prace to będę wiedziała, czy są godni polecania.

Witam. Mam do sprzedania pozostałości z budowy:

1. Skrzynka "erbetka"+ kabel 13 m dł za 200 zł

2. Wełna mineralna Rockwool - 1 rolka(4m2) 15 cm gr. za 40 zł

3. Piecyk "koza" + rura 2m i 2 kolanka za 150 zł

4. Stemple budowlane ok. 140 szt. dł. 2.7m. Cena 3.50 zł za szt

http://img85.imageshack.us/img85/7941/rb1g.jpg

http://img383.imageshack.us/img383/8692/rb3.jpg

http://img18.imageshack.us/img18/894/kozaj.jpg

Aka - skoro do ogrodzenia nikogo nie ma, to zastanawiam się czy pisać...

Zaryzykuję: Do zrobienia: niwelacja działki, ogrodzenie, podjazd, schody wejściowe, taras ogrodowy, opaska, ścieżki.... a przedtem wywiezienie trochę pozostałości. po budowie... Ogród na dokładkę też można zaprojektować i wykonać.

Czy jest taka firma, co weźmie to w pakiecie?

Mam bardzo podobny temat do zrobienia tj. podjazd, ogrodzenie, alejki, opaska, schodki kamienne, zieleń. Najlepiej gdyby to był jeden wykonawca łącznie z projektem.

Rozmawiałem z Garden Planet ale u nich terminy bardzo odległe... Miesiąc czekam na spotkanie w terenie a dzisiaj po raz 3 mi przełożyli termin :( No cóż czekam, bo bardzo podobają mi się fotki z ich realizacji...

Gdyby ktoś jednak miał namiary na kogoś sprawdzonego to bardzo chętnie...

Mam mały problem z doborem koloru podbitki drewnianej. Jak dobieraliście kolor - do dachu / stolarki okiennej / może elewacji ?

Ja dobieram podbitkę głównie do koloru okien, rynien, ale nie powinno się gryźć z kolorem elewacji i dachu.

Podaje nr tel. na tynki cementowo-wapienne. Pan Tomek - 501-522-020. Ja byłam zadowolona :) U mnie robił jego pracownik Pan Krzysiu. Jeśli coś było do poprawy to bez dyskusji poprawiał.

Co do elewacji to niestety na razie nie dam - podzielę się jeśli będę zadowolona. Nie chcę żeby mi ktoś później jajca urwał :)

Ja mam ekipę za 25 m2. Dostałam z polecenia od jednej dziewczyny z forum. Ale namiarami na razie się nie chcę chwalić - Panowie wchodzą do mnie 10.05 więc jak zakończą prace to będę wiedziała, czy są godni polecania.

To ceny za samą robociznę chyba? Ja mam wycenę na 90 zł/m ale na gotowo z materiałem.

Witam!

Mam gorącą prośbę - właśnie mamy zamiar ruszyć z rozbudową i nadbudową domu. Jesteśmy na początku drogi i szukamy namiarów na kierownika budowy z okolic Będzina, Dąbrowy Górniczej. Będę wdzięczna:-)

Ja akurat mam kierownika budowy z Będzina ;).Namiar przesyłam na priv ;)