rudolf21 30.05.2003 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 On 2003-05-26 13:33, rafi27 wrote: Witam. Chciałbym się zapytać ile płaciliście za m3 betonu np B15 i B20. Czy dowóz i pompa była w cenie, a jak nie to ile was to kosztowało? Witaj, My zalewamy fundamenty za kilka dni, beton B20 178 zł z transportem i pompą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzych02 31.05.2003 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2003 Cześć!Dzięki za odpowiedż-trochę mnie "oświeciłeś",ale mam jeszcze pytania:jakie głębokie ma być koryto,i ile (mniej więcej) potrzeba kamienia na powiedzmy 100m2>nie mam zupełnie rozeznania "przestrzennego" .Może też zrezygnuję z ogrodzenia-jeśli będą coś chcieli ukraść to siatka im w tym nie przeszkodzi>pozdrawiam.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roza 01.06.2003 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2003 Rafi B20 Bieruń Nowy lub Tychy fabryczna 175 pln z pompą netto (jak chcesz to bez faktury). Dyckerhoff (mają chyba najlepszy beton) 180 pln netto ( tylko na fakturę).U mnie juz zaizolowany i ocieplony fundament + mury parteru .Jak sobie pomyślę ,że 5 maja rosła trawka to mi sie wierzyć nie chce.Jednak tak szybkie tempo budowy + praca +dom i dzieci to trochę dużo- sypiam po 5 godzin . Ale adrenalina podtrzymuje mnie na wysokich obrotach. Staram sie sprawdzac prawidłowość położenia i wykonania każdego cm 2 i ciagle mam obawy żeby nie popełnic jakiegoś blędu . Życzę wszystkim powodzenia i pogody ducha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerolsz 03.06.2003 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2003 witam forumowiczów a w szczególności magmara2003 i zbyszka_s ponieważ budujemy w tych samych okolicach. Ja również buduję w Mysłowicach na dolinie. Chętnie podzielę się doświadczeniami ponieważ cały dom wystawiliśmy w trójkę tzn ja żona i mój ojciec. Stan surowy zamknięty. Obecnie kładę dachówkę.pozdrawiamJerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonifacy 03.06.2003 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2003 Witam i pytam, czy ktoś buduje na Śląsku według projektu D 07 Proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonifacy 04.06.2003 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 Jestem załamany Nikt nie odwiedza chyba tego forum, bo jest to prawie niemożliwe, że nikt nie buduje D 07 na naszym pięknym Śląsku. Pozdrowienia dla Ziomków Budowniczych, Boni z okolic Zabrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwm 05.06.2003 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 Boni.Bądź dzielny rodaku z Zabrza, my też z Zabrza, domek postawiliśmy niestety nie "D07". Pzdr.PWM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 05.06.2003 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 dzięki wszytskim za info na temat betonu. Do krzycha02 Glębokość koryta zależy jaki masz grunt. Ja korytowałem pole uprawne, więdz ziemi uradzaojnej było dość dużo. Ale jeżeli to jest zwykła łąka lub tego typu grunt to 25-30 cm w zupełności wystarczy. A ile zużyjesz to musisz policzyć. Głxszerxdług i masz m3 Ja rozłożyłem na dnie koryta cegły i gruz z rozbieranego domu i teraz chyba będę sypał żużel, walec i dorga gotowa. Daj znać jak Ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 05.06.2003 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 dzięki wszytskim za info na temat betonu. Do krzycha02 Glębokość koryta zależy jaki masz grunt. Ja korytowałem pole uprawne, więdz ziemi uradzaojnej było dość dużo. Ale jeżeli to jest zwykła łąka lub tego typu grunt to 25-30 cm w zupełności wystarczy. A ile zużyjesz to musisz policzyć. Głxszerxdług i masz m3 Ja rozłożyłem na dnie koryta cegły i gruz z rozbieranego domu i teraz chyba będę sypał żużel, walec i dorga gotowa. Daj znać jak Ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 05.06.2003 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 dzięki wszytskim za info na temat betonu. Do krzycha02 Glębokość koryta zależy jaki masz grunt. Ja korytowałem pole uprawne, więdz ziemi uradzaojnej było dość dużo. Ale jeżeli to jest zwykła łąka lub tego typu grunt to 25-30 cm w zupełności wystarczy. A ile zużyjesz to musisz policzyć. Głxszerxdług i masz m3 Ja rozłożyłem na dnie koryta cegły i gruz z rozbieranego domu i teraz chyba będę sypał żużel, walec i dorga gotowa. Daj znać jak Ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonifacy 05.06.2003 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 PWM dzięki za słowa otuchy. Przynajmniej wiem, że ktoś coś na tym forum czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 06.06.2003 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 ale sie narobiło tych moich wypowiedzi. Z góry przepraszam nie wiem jak to się stało ale nie miałem takiego zamiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 07.06.2003 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2003 No jak tam budujący? U mnie schną wylewki i od wczoraj tynkują z zewnątrz. Na lipiec umówiony kafelkarz. Czekam aż wylewki dobrze wyschną. A u Was co się dzieje, piszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudolf21 07.06.2003 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2003 Cześć! A u nas schną ławy (fundamentowe) trochę za szybko schną i trzeba je kilka razy dziennie podlewać. Nasz 3 - letni synuś mówi, że tata podlewa, żeby mu domek urósł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 07.06.2003 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2003 Melduję, że u mnie na placu budowy walczą instalatorzy od wod.-kan. grupa zastępcza po wyrzuconej wcześnie spisuje się super. Dziś montują na dachu instalację do kolektorów słonecznych, jeszcze tylko energia elektryczna i instalacje z głowy. Ale jak pomyślę ile jeszcze przede mną to mózg staje. Acha, w sierpniu kominkarz. I to by było na tyle z mojego placu budowy.Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kac 07.06.2003 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2003 Witam tych "po przejsciach", i tych co dopiero zaczynaja. Naleze do tych drugich, i dlatego wolam na poczatek help. Moze ktos z Was ma do odsprzedania betoniarke , albo podzielilby sie informacjami na temat : koparka/h, ziemia, piasek, materialy do drenazu. Powyzsze tematy czekaja mnie lada dzien. Pozdrawiam imie: Krzys miasto: Zabrze plac budowy: Gieraltowice stan psychiczny przed budowa: dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilona75 09.06.2003 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Cześć Krzysiek!!!! Jezeli chodzi o koparkę to o ile dobrze pamiętam to my płacilismy 50 zl za godzinę oczywiscie bez rachunku - operator był chyba ze Szczygłowic - natomiast jezeli chodzi o pozostale wydatki dotyczące pasku, drenażu jeszcze nie mam rachunków wiec nie będę rzucać przybliżonymi kosztami. Pozdrawiam Ilona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kac 09.06.2003 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Dzieki Ilonko Zbieram info zeby miec argumenty do negocjacji z "fachowcami" Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek 10.06.2003 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 Cześć,Czy możecie mi polecić dobrego dekarza (dachówka ceramiczna)? Czytałem na forum, że za położenie dachówki trzeba zapłacić ok. 4-5tys. Ilu dekarzy u wasz pracowało? A może zatrudnić jednego, który zna się na tym i mu pomagać? Przyznam, że ta kwota jest dla mnie spora...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 10.06.2003 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 Witam wszystkich. U mnie jeszcze nic się nie dzieje, ale od trzech tygodni nie śpię i weryfikuję kosztorysy i liczę czy stać nas na to wszystko, co sobie wymarzyliśmy. No i twardo negocjuję. Teraz mam przestój w negocjacjach i wracam na łono Forum. To najlepszy sposób na rozładowanie stresów. Dla zainteresowanych betonem: dzisiaj uzgodniłam następujące ceny netto, wszystkie z przepompowaniem i dojazdem: 150 zł za B10, 160 za B15 i 170 za B20. Dla zainteresowanych namiary podam na priva. Pozdrawiam, gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts