Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

Tom71, jeżeli nie chcesz kupować gotowego domu, to licz się z tym, że nawet budując z firmą, to jednak Ty jesteś inwestorem i wszelkie pytania będą kierowane zawsze do Ciebie i będziesz musiał być czasem na miejscu żeby na nie odpowiedzieć.

Robota papierkowa Cię nie ominie, bo załatwianie spraw w urzędach, sądach itp. na zasadzie pełnomocnictwa, bywa trudniejsze, niż osobiste fatygowanie się i podpisywanie. Z resztą, czasem jest to zwyczajnie niemożliwe, bo wymagany jest podpis inwestora/właściciela.

A tak z innej beczki, decydując się na budowę - musisz wszystkiego pilnować, tak naprawdę to właśnie na tym polega :) w końcu to Twoja budowa.

Kup od dewelopera, jeśli chcesz, żeby budowało się "samo".

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Jestem nowy na forum. Nabyłem ostatnio działkę w Mikołowie i chcę w najblizszym czasie (tak do 3-4 miesięcy) rozpocząć budowę. Tak sie niestety składa ze moja praca nie za bardzo pozwala mi na poświecanie czasu na budowę i jej organizacje a nie chce kupować gotowego domu. Czy ktoś z grupowiczów mógłby mi polecic jakieś rozwiązanie (np. firmę), która niezaleznie od tego że mogłaby mi zbudowac dom, to jeszcze załatwiła by wszystki formalnosci w urzedach?

Pozdrawiam

albo weź firmę która buduje ze swoich materiałów, będzie drożej ale jak są ok to raczej warto, znacznie mniej biegania i załatwiania materialów, załatwianai transportu

co do papierków to znajdź biuro projektowe, architekta co będzie robił adaptacje - jak się z nim umówisz to włącznie z pozwoleniem sprawę ci załatwi

Witajcie:) Jestem tutaj nowa, postanowiliśmy podzielić naszą działkę położoną w Strzyżowicach. Zwracam się więc z prośbą o namiary na dobrego geodetę w okolicach będzina. Słyszałam, że w miejscowosci Gródków zanajduje się Geomap S.C. Leszek Chromik Michał Kaczmarek jaki jest czas oczekiwania? prosze o odpowiedź

Witam

Ja nie korzystałam z usług tej firmy, chociaż jestem rodowita Gródkowianką:)

Polecam GEO-ART z Psar: Marcin Mazur tel. 506783502. My byliśmy zadowoleni

ps: moja córka chodzi do szkoły do Strzyżowic :)

Izaa dziekuję za namiary, napewno zadzownię, a pamietasz może jak długo czekaliscie w kolejce, bo mąż się pytał w Będzinie i czas realizacji usług wynosił pół roku.

Ps: a w której klasie jest córka, bo moja za 3 lata jak wszystko pójdzie pomyślnie bedzie chodziła do strzyżowic do szkoły,

Izaa dziekuję za namiary, napewno zadzownię, a pamietasz może jak długo czekaliscie w kolejce, bo mąż się pytał w Będzinie i czas realizacji usług wynosił pół roku.

Ps: a w której klasie jest córka, bo moja za 3 lata jak wszystko pójdzie pomyślnie bedzie chodziła do strzyżowic do szkoły,

w kolejce do czego...:)

Córcia jest w drugiej klasie. My przeprowadzamy się niedługo ( mam nadzieję) ociupinkę na północ, na Podwarpie pomiędzy Pogorię IV a zbiornik Przeczyce, ale szkołę kończyć będzie w Strzyżowicach.

Przedszkole tutaj jest super, szkoła może być....

ps: teraz zrozumiałam: kolejka do geodety??? U nas było raz, dwa a zaczynaliśmy w okresie największego boom-u budowlanego. Tylko, że my nie dzieliliśmy działki.

Cześć,

Skąd, jaką i za ile braliscie wełnę do ocieplenia poddasza użytkowego?

Będę miał 20 cm pomiędzy krokwiami + 10 cm pod nimi.

Pozdrawiam,

Witaj Coba16 czy dobrze pamiętam i mówiłeś, że potrzebujesz ziemię?

Odnośmie wełny i wielu materiałów to są dobre ceny w http://www.paltworma.co.pl

sprawdź robią też wyceny lub Mastmax Będzin.

Pozdrawiam