Roobsoonx2 06.05.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witam Poszukuję podmurówki oraz łączniki pod siatkę z Betafence, jestem z Tychów. Nie wiecie Kto ma dobre ceny? Pozostało mi, w cm długości: 12szt - podwójna wentylacja 32x24x32,5h (dwie dziury w środku 10x16)9szt - podwójna wentylacja 36x25x23,5h (dwie dziury w środku 12x17)Trochę Ytonga, H+H - do postawienia ścianki jak znalazł Cena symboliczna 1litr Jasia Walkera Roobsoonx2 - TYCHY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiaof 06.05.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witam!! Kupię DESKI SZALUNKOWE oraz stemple budowlane, okolice Rudy Śląskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shooter 06.05.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 jak ktos podrzebuje naiary na magika od kafelek,sufitów podwieszanych, gładzi,paneli itp to służe namiarem U mnie konczy prace i bedzie mial wolny termin od poczatku czerwca Robil i 2 lazienki, panele, kafelki,sufity, tynki wewnętrzne ozdobne, Tanio i solidnie - oj dziękuję że mi sie trafił taki fachowiec Jego prace mozna obejrzec u mnie w domu. Zainteresowany wysle numer na priw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shooter 06.05.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witam!! Kupię DESKI SZALUNKOWE oraz stemple budowlane, okolice Rudy Śląskiej ile potrzebujesz stempli ? Powinienem miec ok 150 szt, jak starczy daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mka71 06.05.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witam forumowiczów z Śląskiego, jeśli ktoś ma namiary na sprawdzonego wykonawcę schodów drewnianych to byłbym wdzięczny za podzielenie się nimi, pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shooter 06.05.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 potrzebna pomoc -oddanie domu do uzytkuznalazłem liste dokuemntów jakie sa potrzebne do oddania domu douzytku i mam kilka pytan: co to jest w praktyce :4. Protokoły badań i sprawdzeń - kopie i oryginały do wglądu. - co to jest ?5. Umowy o dostawę mediów - kopie i oryginały do wglądu. - woda, wywóz szamba, prąd, śmieci - coś jeszcze ? Poproszę o namiary gdzie i z kim podpisac umowy7. Postanowienia (lub pisma) Powiatowego Inspektora Sanitarnego, Państwowego Inspektora Pracy, Państwowej Straży Pożarnej, Państwowej Inspekcji Ochrony Środowiska o dopuszczeniu obiektu do użytkowania lub oświadczenie Inwestora o braku sprzeciwu ze stron tych organów wraz z kopiami zawiadomień organów i potwierdzeniem ich nadania. czy do wykonania inwentaryzacji geodezyjnej powykonawczej do musi być ocieplony ?jakię są wymogi dot oddania domu do uytku - co musi być a czego moze nie być ?poprosze namiar na goscia odcertyfiktów energetycznych i cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszekSL 07.05.2010 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Ruda Śląska pozdrawiam Możesz też spróbować tutaj polecany przez inne osoby na forum i ceny w tym roku dobre. Namiar http://www.zumi.pl/1452727,Berger_Beton_Sp._z_o.o.,Bytom,firma.html Ceny dość dobre po negocjacji i nie oszukują na ilości. Porównaj ceny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszekSL 07.05.2010 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Witaj barto307cc,jak postępy przy wykończeniiówce?Po zmianie tego ustrojstwa nie mogę znaleźć żadnego dziennika budowy, w tym Twojego.Pozdrawiam i życzę pomyślności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 07.05.2010 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Witaj barto307cc, jak postępy przy wykończeniiówce? Po zmianie tego ustrojstwa nie mogę znaleźć żadnego dziennika budowy, w tym Twojego. Pozdrawiam i życzę pomyślności. Witam,jakoś się wykańczam,hahaha.Już jesteśmy po ociepleniu poddasza,teraz kładą kafelki w łazience górnej . A jak tam budowa? Ja też nic nie umię znaleźć na tym forum teraz,nawet dodać dziennika budowy nie umię,wrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kierbud 07.05.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 potrzebna pomoc -oddanie domu do uzytku znalazłem liste dokuemntów jakie sa potrzebne do oddania domu douzytku i mam kilka pytan: co to jest w praktyce : 4. Protokoły badań i sprawdzeń - kopie i oryginały do wglądu. - co to jest ? 5. Umowy o dostawę mediów - kopie i oryginały do wglądu. - woda, wywóz szamba, prąd, śmieci - coś jeszcze ? Poproszę o namiary gdzie i z kim podpisac umowy 7. Postanowienia (lub pisma) Powiatowego Inspektora Sanitarnego, Państwowego Inspektora Pracy, Państwowej Straży Pożarnej, Państwowej Inspekcji Ochrony Środowiska o dopuszczeniu obiektu do użytkowania lub oświadczenie Inwestora o braku sprzeciwu ze stron tych organów wraz z kopiami zawiadomień organów i potwierdzeniem ich nadania. czy do wykonania inwentaryzacji geodezyjnej powykonawczej do musi być ocieplony ? jakię są wymogi dot oddania domu do uytku - co musi być a czego moze nie być ? poprosze namiar na goscia odcertyfiktów energetycznych i cene Służę pomocą Protokoły badań i sprawdzeń: protokół odbioru przewodów kominowych (wentylacyjnych, dymowych, spalinowych) – nie starszy niż sprzed 1 roku protokół odbioru przyłącza elektrycznego do budynku dokonanego przez Rejon Energetyczny. protokoły sprawdzenia wykonanej instalacji elektrycznej w budynku, wykonane przez osobę uprawnioną (protokół z pomiaru rezystancji uziomu, protokół z pomiaru rezystancji izolacji instalacji elektrycznej, protokół sprawdzenia samoczynnego wyłączenia zasilania dla odbiorników (urządzeń) gniazd + kopia uprawnień do wykonywania prac pomiarowych) protokół odbioru przyłącza wody i kanalizacji. wpis Kierownika Budowy w dzienniku budowy lub oświadczenie stwierdzające wykonanie szamba jako bezodpływowego i szczelnego zbiornika. Jeżeli inwestycja obejmowała również wewnętrzną instalację gazową, a decyzja o pozwoleniu na budowę instalacji nakłada na inwestora obowiązek zgłoszenia zakończenia budowy, dodatkowo: kopia decyzji o pozwoleniu na budowę wewnętrznej instalacji gazowej, protokół próby szczelności wewn. instalacji gazowej. W przypadku, gdy protokół jest starszy niż 1 rok, należy przedłożyć protokół sprawdzenia wewn. instalacji gazowej wykonany przez uprawniona osobę (pieczęć z nr uprawnień), protokół odbioru przewodów spalinowych, stwierdzający prawidłowość podłączenia kotła CO do przewodów spalinowych, prawidłowość wykonania tych przewodów i prawidłowość wykonania wentylacji w pomieszczeniu kotłowni, protokół odbioru przyłącza gazowego, protokół nagazowania, Umowy o dostawę mediów: Czyli wody (ew. odbiór ścieków), prądu, ew. gazu – podpisujemy w oddziałach rejonowych (nie wiem skąd jesteś) Postanowienia PIS, PIP, PSP, PIOŚ o dopuszczeniu obiektu zazwyczaj nie jest wymagane przez Nadzór Budowlany w przypadku domków. Gdyby jednak PINB żądał takich dokumentów, należy wysłać zgłoszenia o zakończeniu budowy (osobiście lub pocztą za potwierdzeniem odbioru) do wszystkich tych organów (za wyjątkiem PIOŚ – wymagane tylko przy budowach mających znaczące oddziaływanie na środowisko, sporządzony raport). Zgodnie z KPA instytucje mają 14 dni na zajęcie stanowiska, jeśli w tym czasie nie wyznaczą terminu kontroli (a tak zapewne będzie), traktuje się to jako milczącą zgodę. Należy wtedy (14 dni od potwierdzonej daty doręczenia) napisać oświadczenie o braku sprzeciwu tych organów i dołączyć zawiadomienia z potwierdzeniami odbioru. Jak przypuszczam, decyzja o pozwoleniu na budowę nie nakładała obowiązku uzyskania pozwolenia na budowę, a jedynie zgłoszenie zakończenia budowy. W związku z tym najprawdopodobniej nie będzie przeprowadzona kontrola na budowy przez PINB. Do oddania budynku na pewno konieczne będzie oświadczenia KB o zakończeniu budowy i wspominane wyżej umowy o dostawę mediów, a w przypadku szamba dodatkowe oświadczenie KB o wykonaniu i jego szczelności. Niektóre PINB dodatkowo żądają oświadczenia od KB, że budynek został otynkowany (więc i ocieplony). Również osoba sporządzająca świadectwo charakterystyki energetycznej powinna je sporządzić dla stanu istniejącego, a wiec powinna być wykonana izolacja termiczna. Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszekSL 07.05.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Witam,jakoś się wykańczam,hahaha.Już jesteśmy po ociepleniu poddasza,teraz kładą kafelki w łazience górnej . A jak tam budowa? Ja też nic nie umię znaleźć na tym forum teraz,nawet dodać dziennika budowy nie umię,wrrrr No właśnie większość ludzi narzeka. Ja jakoś się kolebę i kleić zaczynam. Dziś chudziak i zbrojenie jutro ławy. Powodzenia, miłego wekendu odezwę się do ,, Przetartego szlaku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aeb 07.05.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Grzebię w starych postach ale nie potrafię nic znaleźć - poleconą firmę do mebli kuchennych szukam (a najlepiej jakąś malutką, tanią). IZOPLASTU mam bardzo dużo (coś koło 50 litrów). Poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudachary 07.05.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Witam. Poszukuje krokiew na wzmocnienie dachu 6m o wymiarach 100x100 lub 100x150 miasto Ruda Śląska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiawloczka 07.05.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 No właśnie większość ludzi narzeka. Ja jakoś się kolebę i kleić zaczynam. Dziś chudziak i zbrojenie jutro ławy. Powodzenia, miłego wekendu odezwę się do ,, Przetartego szlaku" tomaszek jesteśmy na tym samym etapie tylko, że moi pracownicy na wekend zjeżdżają do domu, więc ławy w poniedziałek powodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliwicki3 07.05.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Shooter poproszę o namiary na tego magika od kafelek,sufitów podwieszanych, gładzi,paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 07.05.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Witam forumowiczów z Śląskiego, jeśli ktoś ma namiary na sprawdzonego wykonawcę schodów drewnianych to byłbym wdzięczny za podzielenie się nimi, pozdrawiam Marek Za jakieś 2 tygodnie będą u mnie schody, rok temu u siostry, 3 lata temu u szwagra. Ja nie sprawdziłem, oni są zadowoleni - jeśli taka rekomendacja Ci wystarczy - pisz prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 07.05.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Cześć, Skąd, jaką i za ile braliscie wełnę do ocieplenia poddasza użytkowego? Będę miał 20 cm pomiędzy krokwiami + 10 cm pod nimi. Pozdrawiam, Kupowałem w Termo IB w Bytomiu na Pszczyńskiej. Swego czasu mieli najlepsze ceny na wełnę, konstrukcje i płyty GK. Nawet spotkałem sie z tym, że na allegro był sprzedawca, który od nich brał towar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patryk 2007 08.05.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Witam,miałem ostatnio wierconą studnie na gł 25 metrow, wody okolo 1,5m/h.Jak ktoś chce to moge podac namiary na prv. ekipa bezproblemowa i nie droga.Acha dzialaja tylko na śląsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 08.05.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Witam przypominam, że mam na zbyciu betoniarke na siłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orvis 08.05.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Witam,miałem ostatnio wierconą studnie na gł 25 metrow, wody okolo 1,5m/h.Jak ktoś chce to moge podac namiary na prv. ekipa bezproblemowa i nie droga.Acha dzialaja tylko na śląsku. Ja poproszę o namiary. Jestem na etapie castingu wśród "wiertaczy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts