magmi 24.06.2003 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 W tym tygodniu albo przyszłym składamy wreszcie papiery do starostwa powiatowego w Gliwicach o pozwolenie na budowę . Hurra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 24.06.2003 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Pozdrawiam grupe slaska, ja tu tylko na chwilke z grupy warszawsko-kampinoskiej.Magmi, masz emblemat taki, jak MZel, czy tylko to was laczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 24.06.2003 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 O ile mi wiadomo, tylko to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwm 24.06.2003 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Magmi mają tam system ISO w urzędzie?Wytrwałości i powodzenia .....z Zabrza.PWM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 24.06.2003 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Co do systemu ISO w starostwie powiatowym - nie mam pojęcia . Wiem, że mają ISO w naszym urzędzie miejskim w Gliwicach, ale z nimi szczęśliwie nie mamy tym razem do czynienia, bo budujemy (a raczej będziemy budować) na wsi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 26.06.2003 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Wszyscy tacy zajęci, że nawet tu nie zajrzą. Jak Wam idzie, budowniczy Śląska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kac 26.06.2003 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2003 Oj chyba grupa schodzi "na psy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilona75 27.06.2003 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Trudno się dziwić pogoda dopisuje więc wszyscy pracuja na swoich budowach. U nas również prace posuwają się naprzód - mury parteru rosną w oczach a moje serduszko się raduje!!!! Oby tylko pieniążków nam nie zabrakło... Pozdrawiam zajętych budujących Ilona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 27.06.2003 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Magmi - niestety muszę trochę utemperować Twój entuzjazm. Mianowice chodzi o kontakty z Jaśnie Wielmożnymi Paniami ze Starostwa Powiatowego, które miały (w okresie, gdy ja załatwiałem pozwolenie na budowę) w głębokim poważaniu interes petenta (to jest niestety dobre określenie), a ich niekompetencja jest chyba równa tylko brakowi checi do podjęcia jakiejkolwiek samodzielnej decyzji. Przykładami sypałem w okresie gdy sam załatwiałem papiery do pozwoleń (do znalezienia na Forum wiadomości mojego autorstwa). Pamiętaj z tymi paniami (i panami) nie można nic ustalić "na gębę" lub przez telefon, bo następnym razem powiedzą Ci zupelnie co innego, a Ty będziesz odsyłany od jednego urzędu do drugiego. Ilość kilometrów jaką pokonaliśmy między Rudzińcem (gmina), Pyskowicami (Rejon Energetyczny, Gazownia), Łabędami (Zarząd Dróg) a Zygmunta Starego w Gliwicach wystarczyłaby na Tour de Pologne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwm 27.06.2003 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Tynkujemy zewnątrz.Pzdrv. dla wszystkich budujacych.PWM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 27.06.2003 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2003 Jpawl. Nie strasz proszę. Współpracowaliśmy przy tej papierologii z tzw. "wyjadaczem" w dziedzinie kontaktów ze starostwem i innymi instancjami - mam na mysli naszego projektanta przyłączy, który nam też robił uzgodnienia ZUD-owskie. Mam nadzieję, że będzie OK - chcielibysmy COŚ zacząć we wrzesniu albo październiku. A tak w ogóle, to jestem "pci" żeńskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 29.06.2003 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2003 Witajcie. Dawno mnie tu nie było . U mnie na budowie dzieje się dużo, 10 wywrotek piasku muszę wrzucić swoimi ręcami aby było widać odpowiedni poziom / bo na razie to studnia a nie dom marzeń/, ale rzeczywiście "... ta maszyna /budowa/bardzo wciąga i w nocy spać nie daje". A wracając do mojej budowy to właśnie mąż się męczy nad stropem / chyba zamówimy Terivę w Bud-Gipsie koło Huty Katowice /dawna Bemika/, mąż robi wieniec i szalunki pod schody, a ja sama w mieszkaniu uczę się do egzaminów i już mam dosyć /bo za 5 godzin ostatni egzamin ze ststystyki - trzymajcie za mnie kciuki /chętnie robiłabym łopatą na budowie domu moich marzeń. Wprawdzie buduję w okolicach Częstochowy ale piszę tutaj / mieszkam w Gołonogu /, bo na stronach Częstochowskich nic się nie dzieje. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 29.06.2003 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2003 Witam, Rena - jak tam statystyka - mam nadzieję że do przodu (ja zdawałem 8 razy ). ja mam juz wstawione okna, zrobione instalacje i własnie kończę wylewki posadzek. mam nadzieję, że w ciągu najbliższych 3 tygodni będe iał otynkowane wnętrze. Tak przy okazji pytania 1 - gdzie kupowaliście drzwi zewnętrzne? 2 - macie jakieś namiary na drzwi wewnętrzne przesuwne (chowane w ścianę)? Chodzi mi o mechanizmy a nie o same drzwi. pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerolsz 30.06.2003 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2003 witam budowniczych,pogoda dopisuje i domy rosną. Ja w tej chwili walczę z dachówką na dachu. Ale problem mam troszkę innej natury. Szukam dobrego powtarzam dobrego murarza do postawienia ścianek działowych z betonu komórkowego u mnie w domu. Jak zobaczyłem co fachowiec zrobił z kominem, właściwie z jego końcówką to naprawdę serce się kroi. Takiego partactwa nie widziałem jeszcze na oczy pomimo zapewnień, że zna się na robocie. Czekając na wasze sugestie pozdrawiam i życzę udanej pogody. Aha dodam że buduję w Mysłowicach.Jerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot36 02.07.2003 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Cześć Wszystkim. Jestem tutaj po raz pierwszy. I właśnie dzisiaj zaczynam budowę. Szukam dobrej ekipy ciesli do robót dachowych. Zaczynam budowę w Gliwicach (rejon Wilczego Gardła i Smolnicy). Mam prosty dach dwuspadowy nad domem i nad garażem o pow. 195 m2. Ile powinna kosztować robocizna za taki dach, tzn. postawienie więźby, rynny, krycie dachówką ceramiczną, obróbki blacharski itp, tak aby dach był "na gotowo" ? Pozdrowienia gorące dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 02.07.2003 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Macie może namiary na dobrą brygadę do tynków wewnętrznych, która ma chwilę czasu? PILNE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek_S 02.07.2003 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Cześć pilot36, Gdzie lecisz? Dawno mnie tu nie było. Pozdrowienia dla wszystkich. U mnie stawianie nowego dachu zaczynają w przyszły poniedziałek. Za cołość "na gotowo" biorą 40 PLN za m2 dachu bez targowania (nie dali mi nawet możliwości). Do tego co piszesz w cenie mam jeszcze rozbiórkę starego dachu, montaż 2 oknien dachowych, 2 kominów, wykonanie podbitek i malowanie. Polecił mi ich forumowicz Opaves, poza tym widziałem ich robotę w moim sąsiedztwie - w zeszłym roku robili 1 dach i w tym roku też 1 dach - b. dobra robota i sąsiedzi ich chwalą. O swoim powiem Ci jak skończą czyli pod koniec lipca. Jak jesteś zainteresowany to daj znac na skrzynkę forumową lub e-mail. Pozdr. Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 03.07.2003 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Pilot36, a gdzie konkretnie się budujesz? Bo może będziemy sąsiadami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 03.07.2003 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 Macie może namiary na dobrą brygadę do tynków wewnętrznych, która ma chwilę czasu? PILNE! Jeśli poczekasz do jutra to podeślę ci na "priw" tel. kom. do ekipy która wykonywała tynki gipsowe-maszynowe u mnie. Zresztą będą u mnie w sobotę montować drzwi wewnętrzne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 03.07.2003 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2003 TomekM miałem jednak nr telefonu tynkarza w notesie .Zobacz swoje prywatne wiadomościPozdraiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts