monika i lukasz 16.06.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Namiary na stal poszły na priv. 5,15 za 25 wienerbergera to dobra cena. mam taką sama z transportem oczywiście. taniej nie znalazłam. Kupuje ktoś protherm 11 wienerbergera ? Powiedzcie za ile macie ten pustak, bo nie chce się dać naciągnąc Pozdraiwma, Monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszekSL 16.06.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 podana cena to cena netto, brutto, jeśli ta pierwsza to proszę o namiary, co do ceny dachówki roben monza plus mam wycenę z firmy mańko bud , servisbud różnica kilka tysięcy na kompletny dach, ceramika plus akcesoria czeka na kolejne wyceny. mogę prosić o namiary !!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 16.06.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Witaj Kasiu , nmiary posyłam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kokoski 16.06.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Witam,Poszukuję solidnego dekarza - blacharza do zakucia balkonów, zrobienia obróbki blacharskiej dachu.Z góry dziękuje za solidnych wykonawców.Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gyna 16.06.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Witam!!!Zachorowałem na domek(projekt Bella 119,1m2) ,działkę(uzbrojoną) już mam(spadek) ale mam bardzo dużo wątpliwości .Ludzie kochani ,czy da się wybudować domek za ok.300000zł.u nas na Śląsku(duże szkody górnicze ,zbrojona ława itp.) 150 000zł kredyt hipoteczny ,na wykończenie drugie 150 000zł za sprzedaż własnościowego mieszkania .Mieszkam w Rudzie Śl.Jak Wy sobie radzicie? Na pomoc(finansową) rodziców i teściów no i przysłowiowej ciotki z Ameryki nie mogę liczyć .....dochody z żoną mamy na poziomie polskim czyli przeciętne(2 dzieci dorastających).Pytam tutaj na tym forum ,bo niestety nie mam nikogo znajomego ,który buduje i nie mam kogo się radzić a tu tyle Was już w trakcie budowy ,że mam nadzieję na konkretne porady.Z góry dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 16.06.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Ja znam fajnych remontowców bardzo solidnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.06.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Witam!!! Zachorowałem na domek(projekt Bella 119,1m2) ,działkę(uzbrojoną) już mam(spadek) ale mam bardzo dużo wątpliwości .Ludzie kochani ,czy da się wybudować domek za ok.300000zł.u nas na Śląsku(duże szkody górnicze ,zbrojona ława itp.) 150 000zł kredyt hipoteczny ,na wykończenie drugie 150 000zł za sprzedaż własnościowego mieszkania .Mieszkam w Rudzie Śl.Jak Wy sobie radzicie? Na pomoc(finansową) rodziców i teściów no i przysłowiowej ciotki z Ameryki nie mogę liczyć .....dochody z żoną mamy na poziomie polskim czyli przeciętne(2 dzieci dorastających).Z góry dziękuję . Masz na stronie projektu kosztorys,zestawienie materiałów do budowy,podstaw sobie aktualne ceny,jeśli będzie za drogo,zastanów się na jakich materiałach można oszczędzić,dodaj koszt robocizny,za SSO,instalacje itp i będziesz wiedział czy się wyrobisz,na szkody dobra i tania jest płyta fundamentowa. Moim zdaniem 300tys.zł powinno starczyć ale można też wydać i 500tys.zł zależnie od wykończenia. Nie wiem,czy dostaniesz kredyt hipoteczny na "tylko" 150tys.zł,ja bym wziął na całość budowy ok.250tys.zł,spokojnie się wybudował a po przeprowadzce sprzedał mieszkanie lub wynajął. Za 150tys.zł będziesz miał przy dobrym układzie SSZ i co dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 16.06.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Witam!!! Zachorowałem na domek(projekt Bella 119,1m2) ,działkę(uzbrojoną) już mam(spadek) ale mam bardzo dużo wątpliwości .Ludzie kochani ,czy da się wybudować domek za ok.300000zł.u nas na Śląsku(duże szkody górnicze ,zbrojona ława itp.) 150 000zł kredyt hipoteczny ,na wykończenie drugie 150 000zł za sprzedaż własnościowego mieszkania .Mieszkam w Rudzie Śl.Jak Wy sobie radzicie? Na pomoc(finansową) rodziców i teściów no i przysłowiowej ciotki z Ameryki nie mogę liczyć .....dochody z żoną mamy na poziomie polskim czyli przeciętne(2 dzieci dorastających).Pytam tutaj na tym forum ,bo niestety nie mam nikogo znajomego ,który buduje i nie mam kogo się radzić a tu tyle Was już w trakcie budowy ,że mam nadzieję na konkretne porady.Z góry dziękuję . Powiem tak : będzie cięzko. Po pierwsze musisz odpowiedzieć sobie na pytanie ile jesteście w stanie z rodziną włożyć w ten dom własnej pracy i jak dobre macie znajomości i przyjaciół. My wiele rzeczy zrobimy sami: ocieplenie domu, ocieplenie fundamentów, praktycznie całą wykończeniówkę. koparke załatwiamy po znajomości, tak samo piasek. identycznie jest z instalacją elektryczną i wodną. Po drugie co chesz za tą kasę mieć. jeżeli cały wykończony dom, będzie bardzo ciężko. ale jak jedną łazienkę kuchnię salon i pokój tak, żeby móc mieszkać to są szanse. No i na koniec - pamiętaj, że możesz zaoszczędzić na materiałach wybierając tańsze. Ale są one przeważnie gorszej jakości. Mogą wpłynąć na późniejsze koszty użytkowania. Moim zdaniem nie warto. Co do mieszkania - też polecam większy kredyt i wynająć. Życzę powodzenia i wytrwałości w spełnianiu marzeń Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 16.06.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Podana cena to cena netto, brutto, jeśli ta pierwsza to proszę o namiary, co do ceny dachówki ROBEN monza plus mam wycenę z firmy MAŃKO BUD , SERVISBUD różnica kilka tysięcy na kompletny dach, ceramika plus akcesoria czeka na kolejne wyceny. a jakieś namiary na te firmy można? która z nich była tańsza.. info na priv proszę .. żeby tu komuś reklamy nie robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 17.06.2010 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Zostało mi z ocieplenie domu parę paczek styropianu 12cm FASADA 0,37 z PANELTECHU,może ktoś chętny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszekSL 17.06.2010 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Zostało mi z ocieplenie domu parę paczek styropianu 12cm FASADA 0,37 z PANELTECHU,może ktoś chętny??? Witaj, końcówka iwysprzedanie co zostało, a jak tam płyty osb. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszekSL 17.06.2010 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Witam!!! Zachorowałem na domek(projekt Bella 119,1m2) ,działkę(uzbrojoną) już mam(spadek) ale mam bardzo dużo wątpliwości .Ludzie kochani ,czy da się wybudować domek za ok.300000zł.u nas na Śląsku(duże szkody górnicze ,zbrojona ława itp.) 150 000zł kredyt hipoteczny ,na wykończenie drugie 150 000zł za sprzedaż własnościowego mieszkania .Mieszkam w Rudzie Śl.Jak Wy sobie radzicie? Na pomoc(finansową) rodziców i teściów no i przysłowiowej ciotki z Ameryki nie mogę liczyć .....dochody z żoną mamy na poziomie polskim czyli przeciętne(2 dzieci dorastających).Pytam tutaj na tym forum ,bo niestety nie mam nikogo znajomego ,który buduje i nie mam kogo się radzić a tu tyle Was już w trakcie budowy ,że mam nadzieję na konkretne porady.Z góry dziękuję . Witaj, jeśli zachorowałeś i rodzina Cię popiera spróbuj sposobem etapowym nie koniecznie firmą tylko samodzielnymi fachowcami. Nie poddawaj się czas ucieka, życie przemija. Życzę powodzenia. Mój teść teraz bardzo żałuje że się nie odważył. Porozmawiaj z rodziną najbliższą i podejmijcie decyzję tu jest wielu ludzi którzy Wam podpowiedzą tylko trzeba ważyć podpowiedzi. Hejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANECZKA Ł. 17.06.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Witam!!! Zachorowałem na domek(projekt Bella 119,1m2) ,działkę(uzbrojoną) już mam(spadek) ale mam bardzo dużo wątpliwości .Ludzie kochani ,czy da się wybudować domek za ok.300000zł.u nas na Śląsku(duże szkody górnicze ,zbrojona ława itp.) 150 000zł kredyt hipoteczny ,na wykończenie drugie 150 000zł za sprzedaż własnościowego mieszkania .Mieszkam w Rudzie Śl.Jak Wy sobie radzicie? Na pomoc(finansową) rodziców i teściów no i przysłowiowej ciotki z Ameryki nie mogę liczyć .....dochody z żoną mamy na poziomie polskim czyli przeciętne(2 dzieci dorastających).Pytam tutaj na tym forum ,bo niestety nie mam nikogo znajomego ,który buduje i nie mam kogo się radzić a tu tyle Was już w trakcie budowy ,że mam nadzieję na konkretne porady.Z góry dziękuję . Ja planuje podobnie kredyt na 200tyś i sprzedaz mieszkania 150tyś. Zarobki też przeciętne i 1 dziecko (planujemy drugie). Mieliśmy obawy, ale nieżałujemy decyzjii, i też niemożemy liczyć na pomoc rodziny.Działke mamy projekt zakupiony ruszamy dopiero na wiosne. Wieże głęgoko że nam sie uda wybudować dom marzeń 125 m2. Życze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 17.06.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Witam!!! Zachorowałem na domek(projekt Bella 119,1m2) ,działkę(uzbrojoną) już mam(spadek) ale mam bardzo dużo wątpliwości .Ludzie kochani ,czy da się wybudować domek za ok.300000zł.u nas na Śląsku(duże szkody górnicze ,zbrojona ława itp.) 150 000zł kredyt hipoteczny ,na wykończenie drugie 150 000zł za sprzedaż własnościowego mieszkania .Mieszkam w Rudzie Śl.Jak Wy sobie radzicie? Na pomoc(finansową) rodziców i teściów no i przysłowiowej ciotki z Ameryki nie mogę liczyć .....dochody z żoną mamy na poziomie polskim czyli przeciętne(2 dzieci dorastających).Pytam tutaj na tym forum ,bo niestety nie mam nikogo znajomego ,który buduje i nie mam kogo się radzić a tu tyle Was już w trakcie budowy ,że mam nadzieję na konkretne porady.Z góry dziękuję . My również wzięliśmy kredyt na budowę ale większy niż na początku chcieliśmy, nie żałujemy ponieważ w tej chwili nie musimy na siłe sprzedawać mieszkania, dlatego radzę również wziąźć więcej, ponieważ chyba większość z nas przeliczyła się z kosztami budowy (oki. 30%). Głowa do góry, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mawram 17.06.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 witam,posiadam stemple do odsprzedania 3,06-3,10 m ok. 300 szt 7zl/szt. ; kilka- kilkanascie szt 2,5 m po 4 zlpyskowice k /gliwic pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareckki1 17.06.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 kupię agregat prądotwórczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniasmyk 18.06.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Sprzedam stemple. Długości od 2,50 do 3m. Wszystkich mamy ok 400 szt. Cena 5zł/szt.Mamy też deski. Okolice Tarnowskich Gór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszekSL 18.06.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Sprzedam stemple. Długości od 2,50 do 3m. Wszystkich mamy ok 400 szt. Cena 5zł/szt. Mamy też deski. Okolice Tarnowskich Gór. Proszę o bliższe namiary zainteresowany jeste deskami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 18.06.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Hej. Potrzebuję deski do wytyczenia domu na działce. na poniedziałek może komuś zostało z budowy i chce odsprzedać najchętniej z okolic mikołowa, gliwic, rudy Śląskiej. Pozdrawiam, Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cooba16 18.06.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Mam ścinki z kontrłat tylko nie wiem czy długść Wam by pasowała - są impregnowane:). Jakby co jutro będę na budowie okolice T. Gór - 509631262 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts