monika i lukasz 21.06.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Dawo25 wiem, ze tartak zrobi, ale myślałam, że może się załapie u kogoś taniej ale nie było czasu kombinować i w sumie to grosze kosztowało. Chciałam się tylko pochwalić, że deski mi wbili na działce i już sobie moge wyobrażać jak bedzie domek stał przy okazji okazało się, że te 1 600 m2 wcale nie jest takie duże.... W tym tygodniu kopiemy fundamenty Pozdraiwam, Monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota78 21.06.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę uporzątkować faktury i przeliczyć zwrot Vat za materiały budowlane. Sama składałam dokumenty do US w zeszłym roku i tylko za stan surowy otwarty otrzymaliśmy zwrotu 12 tys zł. W tym roku jest jeszcze lepiej, bo od lipca wzrosną limity zwrou. Składając wniosek o zwrot w III kwartale 2010r., będzie można odzykać max. 37 627,62 zł w przypadku PnB, w stosunku do obecnych limitów oznacza to wzrost odpowiednio o ok. 3,5tys. zł. Po co oddawać swoje ciężko zarobione pieniądze państwu, zwrot Vat można spożytkować na kolejne potrzebne materiały budowlane. Szkoda czekać z odliczeniem do końca budow, US nie odda Ci odsetek za to ze ,,trzymają " Twoje pieniądze. Dorotatel. 501-011-520Dąbrowa Górnicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 21.06.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Hej, a ten vat to może sobie tak każdy odliczyć czy tylko ci, którzy zaczeli budowę w odpowiednich latach? Pozdrawiam, Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mawram 21.06.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 witam,odsprzedam stemple 3,05-3,1 m 300 szt 5zl/sztdeski szalunkowe 260zlm3kantowka 380m3 pyskowice k/gliwic pzdrmarek605091369 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakub 21.06.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Hej, a ten vat to może sobie tak każdy odliczyć czy tylko ci, którzy zaczeli budowę w odpowiednich latach? Pozdrawiam, Monika Vat za materiały budowlane może odliczyć każdy kto buduje lub remontuje. Zwrot dotyczy materiałów budowlanych które przed wejściem Polski do UE miały 7% Vat a po wejściu 22%. Otrzymuje się zwrot właśnie tych 15 % różnicy (jest specjalny wykaz tych materiałów - http://nieruchomosci.wieszjak.pl/inne/203754,wykaz_materialow_budowlanych_objetych_zwrotem_vat.html ). Wniosek składa się na koniec inwestycji lub raz w roku (to przy budowie jest wygodniejsze). Jest specjalny program ułatwiający rozliczenie- WZM-1 ( min. tu można pobrać http://www.pp.net.pl/program,formularze-WZM-1,457.html). My składaliśmy wniosek już 2-krotnie, nie jest to skomplikowane. Pozdrawiam-L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 21.06.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Dzięki Nie miałam pojęcia, ze moge odzyskac część kasy Pozdrawiam, Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakub 21.06.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 monika i lukasz;4173957]Dzięki Nie miałam pojęcia, ze moge odzyskac część kasy Pozdrawiam, Monika Jasne że można odzyskać- trzeba tylko gromadzić faktury, a potem(np raz w roku) złożyć wniosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 21.06.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 cześć wszystkim! poszukuje ekipy budowlanej na teraz, niestety tą co miałem musiała odejść póki nie skopaliby za dużo macie jakieś ciekawe i sprawdzone namiary ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOL28 21.06.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Witammam podobny problem szukam ekipy budowlanej,budowa w imielinie obok mysłowic,dom od podstaw od stanu surowego zamkniętego na ten rok,budynek podpiwniczony.adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bochyn 21.06.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Witam, a ja szukam ekip do nastepujacych prac: prace ociepleniowe i wykończeniowe 1. podlóg na stropie drewnianym (okolo 65m2) 2. sufitow podwieszanych (jak wyzej) 3. ocieplenie - dach dwuspadowy zakres prac: - welna 15+10 - stelaz - folia - plyta - spoinowanie - szpachlowanie - szlifowanie - gruntowanie - gruntowanie farba na bialo - wyprawki szpachlarskie - akrylowanie naroznikow Zlece rowniez wykonanie drenazu i instalacji deszczowej. zakres prac: - okopanie budynku (okolo 40mb) - docieplenie fundamentow styropianem - polozenie rur drenarskich + wloknina + zwir - odprowadzenie rurami wody rynien dachowych - wykonanie 2 studni chlonnych + odprowadzenie z 1 z nich nadmiaru wody rurami drenarskimi w glab ogrodu - wykonanie niezbednego orurowania do podlaczenie hydroforu czy ktos moglby podeslac jakies namairy sprawdzonych ekip, z obecnej chyba bede musial zrezygnowac, gdy otrzymalem kosztorys na wyzej wymienione prac to mi szczeka opadla z gory dziekuje za namiary pozdrawiam kontakt: na prv lub [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 22.06.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Czy robił ktoś ostatnio podjazd, itp ? Chodzi mi o ułożenie kostki, różnicę w cenie ułożenia - betonowa vs granitowa. Możecie kogoś polecić? Jak ształtują się ceny? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justus67 22.06.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Pilnie dokupię stempli budowlanychPozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrshark 22.06.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Poszukuję garażu (blaszaka) na budowę - może ktoś jest juz na finiszu i chce sprzedać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 22.06.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Czy robił ktoś ostatnio podjazd, itp ? Chodzi mi o ułożenie kostki, różnicę w cenie ułożenia - betonowa vs granitowa. Możecie kogoś polecić? Jak ształtują się ceny? Pozdr. poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 22.06.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Czy ktoś ma może odsprzedać wc ? Bo zapomniałam o tym, że Panom na budowie toaleta potrzebna no i tak kombinuje skąd by ja tu załatwić Pozdrawiam, Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 22.06.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Panów jak przyciśnie to sobie sami z desek stworzą....Tylko im daj kilka desek i kilo gwoździ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 22.06.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Panów jak przyciśnie to sobie sami z desek stworzą.... Tylko im daj kilka desek i kilo gwoździ... potwierdzam, daj im deski gwoździe i sami to zrobią.. tanio i całkiem dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 22.06.2010 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Ludziska mam wylewkę Wirecki - pytanko polecwac ją wodą czy nie ?? troszke czytalem i są 2 szkoly jedni polewają inni kładą folię a jeszcze inni nic nie robią. Wprawdzie nie ma w tej chwili wysokich temperatur wiec moze beton niepopeka??? Kiedy mozna wejsc na taką wylewkę??? po ilu dnaich? Ale wspolczuje tym ludziom od wylewek pylący cement kret ktory jest głosny i dymi jak nie wiem co ten pan od łopaty miał za swoje masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszekSL 23.06.2010 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Witam.Oddam ziemię z wykopów.Budowa w Świerklańcu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 23.06.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 hej, mam takie urwanie glowy w zyciu codziennym ze normalnie nie starcza mi czasu na nawet myslenie o budowie, matko, chyba nie jestem w ogole zmotywowana do dzialania, zazdroszcze Wam checi, sily... aaa dostalam w koncu pozwolenie na wycinke, ale musialam postraszyc prezydentem miasta, bylam bardzo zdesperowana i bylo blisko, aby osoba zajmujaca sie tym wyleciala z pracy kochani chce ogrodzic dzialke siatka lesna, potrzebuje okolo 80-90 m, gdzie takowa zakupic, pamietacie moze cene ? ile potrzebowalabym stempli, aby te siatke przytwierdzic ? co ile sie daje co 2 m ? mozecie poradzic kochani ? w dalszym ciagu nie mam nawet projektu, az mi wstyd, barto kochana znajdziesz czas na kawe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts