Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Zna ktoś jakąś ekipę od kanalizacji , która mogłaby dokonać tzw przełączenia (czy też przestawienia) odbioru ścieków z domu zamiast do szamba, na kanalizacje miejską ? Wykonawca se od miesiąca w ch.ja wali i nie ma kto tego zrobić .

p.s. no chyba że ktoś poda instrukcję jak to zrobić samemu .

Namiar na wylewki:

U mnie robili tynki (super wyszły) i niedługo będą robić wylewki. Wszystko bardzo sprawnie i przede wszystkim niezykle równo. Firma z Mysłowic tel. 504-920-256. Polecam szczerze (zresztą nie tylko ja z forum jestem z nich zadowolona).

I jak tam wyszły wylewki, też równo? Pytam, bo mają robić mi tynki i zastanawiam się, czy ich brać także do wylewek.

Pozdrawiam.

Rick

Wirecki słuszna uwaga, ale ich argumentyo niebezpieczeństwie średnio zainteresowały... ale udało mi się po znajomości interweniowac u dyrektorów i już zaraz się panowie do roboty zabrali. polska rzeczywiskość...

Szukam ekipy do dachu. mam trudny wielospadowy dach, jeżeli ktoś ma dobrą sprawdzoną godną polecenia ekipę będę wdzięczna za namiar.

Pozdrawiam,

Monia

Witam,

Sprzedam nadmiarowe:

1. 1,5 palety pustaków stropowych Terriva - keramzytowe,

2. Stal zbrojeniowa - różne średnice około 30 prętów ( w tym 20 prętów fi 14) o długości 6 metrów,

3. Deski szalunkowe - w większości zbite w "blaty" 3 - 4 m3.

Odbiór osobisty - dobre ceny.

Lokalizacja budowy: Knurów.

Dziękuję i pozdrawiam.

Wirecki słuszna uwaga, ale ich argumentyo niebezpieczeństwie średnio zainteresowały... ale udało mi się po znajomości interweniowac u dyrektorów i już zaraz się panowie do roboty zabrali. polska rzeczywiskość...

Szukam ekipy do dachu. mam trudny wielospadowy dach, jeżeli ktoś ma dobrą sprawdzoną godną polecenia ekipę będę wdzięczna za namiar.

Pozdrawiam,

Monia

Witam!!! Na priva wysyłam namiary na firmę, która nam robi dach też wielospadowy:)Polecam!!!

Witam

Mam pytanie do bardziej zaawansowanych budowlano forumowiczów.

Chciałbym się skontaktować z osobą, która zgłosiła zakończenie budowy i na odbiór przyszedł do niej nadzór budowlany.

Co w takim przypadku sprawdzają??

Chcę zgłosić zakończenie budowy, moim zdaniem mam wykonane wszystko co potrzeba, ale np. nie kończę górnej łazienki bo nie mam teraz finansów.

Podjazd chcę tylko wysypać tłuczniem, a w projekcie jest kostka itp.

Wiem, że wszyscy zgłaszają nawet nie dokończone budowy, ale co jeżeli jednak nadzór by się pofatygował do mnie?? Na co wtedy zwracają uwagę inspektorzy.

Dzięki za pomoc.

PS mam kilkadziesiąt sztuk pustaków stropowych z Rectora, jeżeli ktoś potrzebuje to proszę o kontakt.

Witam,

jestem teraz na etapie dachu i decyzji dotyczacych materiałów. Po pierwszych rozmowach:

- dekarze odradzają Robena jako najsłabszą jakościowo. Wiadomo jest najtańszy, więc musi sie to z czyms wiązać - jak wy to widzicie? ma ktoś robena, możecie coś powedzieć na ten temat.

- okna dachowe roto - bede wdzieczna za opinie

- system solarny roto - jak wyżej :)

- rynny - myśleliśmy o plastikowych, ale jeden z dekarzy mówił, że raczej sie juz od tego odchodzi i polecał jakieś tytanowe czy coś takiego, w każdym razie z blachy. podobno przy skomplikowanym dachy wychodzi w tej samej cenie co plastik, a jest lepsza jakościowo.

Będe wdzięczna za opinie i informacje jak to wyglądało u was.

pozdrawiam,

Monika