petervdo 09.07.2010 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 - my myśleliśmy bardzo długo nad solarami i stwierdziliśmy, że się nie opłacają (trzeba w wyliczeniach też brać pod uwagę koszty ekspoloatacji np. wymiana płynu glikolowego zalecana co 2 lata). Niestety nasza gmina nie dotuje, więc odpadły w przedbiegach. Polecamy za to pompe Dimplexa (udało mi się kupić za 6800 zł. made in Germany) - przyjechała wczoraj, brałam też dla brata. Model powietrzny z wężownicą, zasobnik 300l, woda ciepła cały rok, a nie tylko wtedy, gdy świeci słońce, do tego mamy wentylację. Jak masz zaprojektowaną rekuperację, to pompę idealnie do takiej instalacji można podłączyć. - mój brat od lat ma rynny plastikowe i nic się z nimi nie dzieje. My również będziemy mieć - Cellfast w kolorze grafitowym. Pzdr proszę podzielić się wrażeniami i uwagami po montażu i przy uzytkowaniu można jakąś fotkę tego urządzenia zobaczyć .. taka prawdziwą nie z katalogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petervdo 09.07.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 - do tego mamy wentylację. Jak masz zaprojektowaną rekuperację, to pompę idealnie do takiej instalacji można podłączyć. jak podłączyć ? gdzie co ? ciekawe połączenie, ale jak to sparować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muza35 09.07.2010 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Witam, mam do sprzedania deski szalunkowe po 300zł/m3 (1raz używane) oraz stemple budowlane - 4zł/ szt. Żory. Tel 889235918 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 10.07.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 W związku z pytaniami:Do sprzedania za ok. miesiąc garaż wymiary 3x5m. Jak widać bardzo pojemny. Zamykany, solidny. Cena ok. 750zł (nowy 1500). Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf06 10.07.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Cześć, ile płaciliście za pracę koparki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecik 10.07.2010 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Cześć, ile płaciliście za pracę koparki? Gmina Psary 90zł/h. I facet nie uznaje przerw w pracy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawo25 11.07.2010 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 gliwice biorą 70 zł h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arro77 11.07.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 mam do sprzedania ok.110 stempli, dł.290 ,okolice oświęcimia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf06 11.07.2010 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Gmina Psary 90zł/h. I facet nie uznaje przerw w pracy, anecik, a mogę poprosić o namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf06 11.07.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 - my myśleliśmy bardzo długo nad solarami i stwierdziliśmy, że się nie opłacają (trzeba w wyliczeniach też brać pod uwagę koszty ekspoloatacji np. wymiana płynu glikolowego zalecana co 2 lata). Niestety nasza gmina nie dotuje, więc odpadły w przedbiegach. Polecamy za to pompe Dimplexa (udało mi się kupić za 6800 zł. made in Germany) - przyjechała wczoraj, brałam też dla brata. Model powietrzny z wężownicą, zasobnik 300l, woda ciepła cały rok, a nie tylko wtedy, gdy świeci słońce, do tego mamy wentylację. Jak masz zaprojektowaną rekuperację, to pompę idealnie do takiej instalacji można podłączyć. - mój brat od lat ma rynny plastikowe i nic się z nimi nie dzieje. My również będziemy mieć - Cellfast w kolorze grafitowym. Pzdr A jak jest z montażem takiej pompy kupionej za granicą, macie już jakiegoś instalatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecik 11.07.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 anecik, a mogę poprosić o namiary? Witaj. Myślę,że mogę tu podać nr telefonu - może jeszcze komuś się przyda. A p. Jarek jest naprawdę godny polecenia, Ja nie wiem kiedy on je, pije, załatwia inne swoje potrzeby:), a naprawdę kopał u mnie kilka razy po ładnych parę godzin. I jeszcze doradzi - w temacie kopania oczywiście. Istny magik. 514268286. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 11.07.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 mam do sprzedania ok.110 stempli, dł.290 ,okolice oświęcimia A po ile te stemple, masz może też deski szalunkowe? No i jeszcze, z której strony Oświęcimia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maksiulinski 11.07.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Tani żwir potrzebny od zaraz - ktoś ma namiar? Pliss..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrshark 11.07.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 W związku z pytaniami: Do sprzedania za ok. miesiąc garaż wymiary 3x5m. Jak widać bardzo pojemny. Zamykany, solidny. Cena ok. 750zł (nowy 1500). Pozdr. Gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudek12 12.07.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Witam. Mam do sprzedania garaż oraz skrzynkę elektryczną. Wymienione można odebrać w Rudzie Śląskiej Kochłowicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
camaross 12.07.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Witam potrzebuje ziemi humus do wyrównania działki. ok 30 - 40 kubików. Może znacie kogoś kto chciałby się pozbyć takowej...? Z góry dziękuje za pomoc. Miejscowość Tychy. Pokryje koszty transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrusiak 12.07.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Witaj. Myślę,że mogę tu podać nr telefonu - może jeszcze komuś się przyda. A p. Jarek jest naprawdę godny polecenia, Ja nie wiem kiedy on je, pije, załatwia inne swoje potrzeby:), a naprawdę kopał u mnie kilka razy po ładnych parę godzin. I jeszcze doradzi - w temacie kopania oczywiście. Istny magik. 514268286. Pozdrawiam. Ja też mam namiary na koparkowca jest z Będzina i ma małą koparkę (u mnie kopał m.in. pod ogrodzenie i gaz) tel. 501-597-671 . Ja też byłam bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrusiak 12.07.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 - dekarze odradzają Robena jako najsłabszą jakościowo. Wiadomo jest najtańszy, więc musi sie to z czyms wiązać - jak wy to widzicie? ma ktoś robena, możecie coś powedzieć na ten temat. Mój dekarz też powiedział, że Roben jest bardzo często niskiej jakości. Doradził nam RuppCeramikę i taką też mam u siebie na dachu. Jest barwiona w masie i chyba to mnie przekonało. Mam brązową dachówkę a wiadomo, że może się zdarzyć solidne gradobicie i nie będą mnie straszyły czerwone plamy na dachu w razie odłupania kawałka. Na pewno jest bardzo twarda, bo cięte części zrzucałam z pięterka na stertę gruzu i może tylko ze 2szt. się potrzaskały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawo25 12.07.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Brass tez jest twarda!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrusiak 12.07.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Brass tez jest twarda!!!!! Brass to dachówka cementowa.Brass i Rupp (ceramiczna) to ta sama firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts