Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

Mrshark a jakiej firmy? własnie potrzebuje 8 mb fi 200 z dwoma kanałami wentylacyjnymi.

basiab67 myśleliśmy o murowanych, ale różnica w cenie miała być nieduża, a te podobno lepsze. a te kominy to chyba 2 tys a nie 22 :) bo to już by była chyba jakaś masakra....

greg dzięki za info. Chyba wysłałam maila do tych ludzi w sprawie oferty.

pozdrawiam,

Monika

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mój dekarz też powiedział, że Roben jest bardzo często niskiej jakości.
A moja babcia mówiła, że dzieci przynosi bocian...

Masz rację co do barwienia w masie, jest różnica, aczkolwiek można dachówkę w koszach pomalować (mnie osobiście to nie przeszkadza). Nie spotkałem sie też, żeby od gradu robily sie odpryski. Dachówki mogą popękać (tak było np. przy gradobiciu w Katowicach bodajże w 2008r) i wtedy trzeba wymieniać całe dachówki - zarówno barwione w masie jak i powierzchniowo. Pozdr.

znalazłam te kominy po 2200 za szt. takie jak potrzebujemy. właściwie to od Pana , który nam buduje dostalismy namiar. Chyba dobra cena...

Co do okien - też chętnie skorzystam. Zastanawiamy się nad oknoplastem z krakowa. Bedziemy niedługo wybierać. To straszne jak wczesniej trzeba o wszystkim pomyśleć.

A jeżeli chodzi o ziemię - to chyba tylko pobożne życzenie, ze ktoś odda takową i to jeszcze za free..... ja nie znam nikogo kto ma nadwyżkę tylko wszystkich co potrzebują :) ale życzę powodzenia w poszukiwaniach.

Co do okien - też chętnie skorzystam. Zastanawiamy się nad oknoplastem z krakowa. Bedziemy niedługo wybierać. To straszne jak wczesniej trzeba o wszystkim pomyśleć.

Co do Oknoplastu to nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba kiedys brali szkło od Pressglasu i w pakietach szybowych nie było ciepłych ramek (swisspacer). Pogadaj z handlowcem jak to teraz wygląda, bo to pogarsza parametry izolacyjne okna ...

Pzdr