Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

poszukuję garażu blaszanego na budowę w Tarnowskich Górach. Może ktoś z okolic ma na zbyciu?

Pozdrawiam.

..witam:)

mam do sprzedania GARAŻ BLASZANY w dobrym stanie - służył mi do niedawna na budowie , a teraz możemy juz przenieść się z klamorami do domu;)

Tak więc jeśli ktoś chetny - odsprzedam.

Garaż do odbioru w Katowicach Podlesiu.

pozdrawiam____

Witam

Czy ktoś z naszej grupy miał doświadczenia z montażem okien Oknoplast - przedstawiciel w Rybniku lub wodzisławiu oraz Jezierski - przedstawiciel Gliwice lub Sosnowiec.

Obie oferty producentów porównywalne, ale wiadomo prawidłowy montaz to połowa sukcesu. Będę wdzięczna za opinie

Witam

Jestesmy na etapie szukania dachówki w okolicach knurowa ,gliwic rybnika......czy ktos moze polecic dobra sprawdzona hurtownie skład,potrzebujemy około 280mk wiec to trzeba przedyskutowac z kilkoma firmami bo tu moga byc duze roznice cenowe ,no i co mozecie powiedziec d dachowce czy ceramiczna czy słyszałem o nowej betonowej ktora jest tansza ale czy warto teraz zaoszczedzic kilka tys :) co o tym myslicie:)

Witam

Jestesmy na etapie szukania dachówki w okolicach knurowa ,gliwic rybnika......czy ktos moze polecic dobra sprawdzona hurtownie skład,potrzebujemy około 280mk wiec to trzeba przedyskutowac z kilkoma firmami bo tu moga byc duze roznice cenowe ,no i co mozecie powiedziec d dachowce czy ceramiczna czy słyszałem o nowej betonowej ktora jest tansza ale czy warto teraz zaoszczedzic kilka tys :) co o tym myslicie:)

Witaj,

jak będziesz miał opinie i namiary a nie sprawi Ci trudności z ich przesłaniem do mnnie to proszę.

Jestem równoież w tej chwili tym zainteresowany.

Pozdrawiam

Krzychur

Nie mam doświadczeń z dachówkami (mamy gonty) ale możesz popytać w Budo-Zbycie w Rybniku.

http://www.budozbyt.pl/budozbyt.php?f=9

Kupowalismy tam m.in. porotherm, okna Fakro i ceny były atrakcyjne. Nie robili problemu ze zwrotem materiałów czy też reklamacją (kilka pustaków było uszkodzonych na palecie). Mieliśmy "swojego" opiekuna i bardzo dobrze się współpracowało. Na ich www są namiary do przedstawicieli w terenie, "nasz' był Patryk.

A przy okazji mam kolejne pytanie - kupował ktoś drzwi sosnowe w marketach (Practiker, Liroy)? Rozważam kupno takich właśnie, żeby je potem pomalować na kolor jaki chcę. Z ościeżnicą kosztują ok. 500-550 zł czyli mniej więcej połowę tego co przyzwoite z jakiejś płyty. Nie wiem tylko jak będzie z ich jakością.... Może ktoś ma jakieś spostrzeżenia / uwagi?

Krzychur

Nie mam doświadczeń z dachówkami (mamy gonty) ale możesz popytać w Budo-Zbycie w Rybniku.

http://www.budozbyt.pl/budozbyt.php?f=9

Kupowalismy tam m.in. porotherm, okna Fakro i ceny były atrakcyjne. Nie robili problemu ze zwrotem materiałów czy też reklamacją (kilka pustaków było uszkodzonych na palecie). Mieliśmy "swojego" opiekuna i bardzo dobrze się współpracowało. Na ich www są namiary do przedstawicieli w terenie, "nasz' był Patryk.

W wątku grupy rybnickiej opinia o Budozbycie jest zdecydowanie mniej pochlebna ...

Dachówka...

Ostatnio rozmawiałem z ojcem mojego kolegi, który mieszka 8 lat "pod" dachówką cementową Braas - mówi, że w życiu już by jej nie położył, ponieważ na północnej stronie dachu rośnie sobie mech.

Nie wiem jak bardzo zmieniła sie technologia od tamtej pory jeśli chodzi o dachówki cementowe, ale fakt faktem, że są porowate i gorsze w utrzymaniu czystości.

Ja ostatecznie położyłem Bogener Innovo 10 - duża dachówka ceramiczna (10 szt. na metr) ale i duży dach (300 metrów kwadratowych) więc efekt jest dobry.

Prawie każda miała małe obicie od fali z poprzedniej (układane jak zawsze 5 jedna na drugiej) ale z poziomu ziemi tego nie widać, a po dachu nikt mi chodził nie będzie.

Kupione w Mega-Dach Strzybnica - serwis ok ale bez rewelacji, cena dobra.

Pozdrawiam,

Cooba