Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy mozaika to inna nazwa parkietu przemysłowego? Jaka jest jej grubość?

Szukam jakiegoś drewna na ogrzewanie podłogowe.

Pzdr

Parkiet przemysłowy wygląda troszeczkę inaczej - przynajmniej ma inne wiązanie (mnie się osobiście średnio podoba). Nasza mozaika ma 8 mm i jest z wiązaniem angielskim (tzn. na cegiełkę), bo na cegiełkę mamy w innych pokojach deski podłogowe

myślałam o zastosowaniu metody Wireckiego - spytanie mieszkańców domu, którego kolor mi się podoba ale jeszcze nie zrobiłam rekonesansu..).

A przy okazji - czy ktoś ma namiar na deski podłogowe z okolicy Gliwic, najlepiej 3 cm, pióro - wpust, ze względów ekonomicznych sosna lub świerk. Wymysliliśmy polożenie dech na legarach i olejowanie ale zaczynamy się wahać... Może ktoś robił coś podobnego i może doradzić / odradzić.

Pozdrawiam

Moja żona jak to przeczytała, ostro zaprotestowała, że to przecież też jej metoda. Muszę przyznać jej rację :)

Co do drewna i Gliwic - we wszystkich sprawach z dechami i drewnem polecam sprawdzenie ofert p.Tadeusza CBM na Kozłowskiej i p.Damiana z Parkiet Dom na Skowrończej 1.

Jak o drewnie mowa...

1) szukam pilnie stolarza który ma doświadczenie z blatmi drewnianymi.

2) szukam drzwi białych lakierowanych całkowicie płaskich.

Byłem w ubiegłą sobotę w Kalwarii Zebrzydowskiej zamaiwac meble. Robią praktycznie wszystko. Trochę podobne do znanych marek ;), za pół ceny. Może nie drzwi, ale już na większe zakupy wyposażeniowe - warto!

Witam

Jestesmy na etapie szukania dachówki w okolicach knurowa ,gliwic rybnika......czy ktos moze polecic dobra sprawdzona hurtownie.

Za moich czasów najlepsze oferty dostałem z Lubaru z Rybnika i Tamiru z Pszczyny. Faktura ma tyle zer, że warto pytać nawet w odległości 50km.

Witam, poszukuję sprawdzonej ekipy do docieplenia poddasza wełną oraz wykonania sufitów i skosów z k-g. Bardzo proszę o namiary.Pozdrawiam serdecznie

W moim przypadku ocieplenie poddasza i płyty GK to jedno z najgorszych doświadczeń budowy. Szukaj dobrze. Ja swojej ekipy z Gliwic niestety nie mogę polecić.

Mam ocieplony dom styropianem. Na tym jest siatka przyklejona. Co najtaniej i najlepiej na to? Pomóżcie biedaczcee

No chyba tynk jakiś wypada... bierzesz coś innego pod uwagę? Może warto systemowo, żeby nie było problemów w razie reklamacji?

Pozdr.

Właśnie skończylismy ocieplać fundamenty, zostało już niewiele, a materiałów mamy za duzo. Gdyby kotś potrzebował to mam na zbyciu:

izohan izobud Wm - opakowanie 20kg data wazności 180 dni od daty produkcji czyli od 22.04.2010. cena 100 zł za opakowanie. jakieś 8 wiaderek.

Styropian fundamentowy aqua yetika 5 cm twardość, czy jak to tam sie nazywa 120. Zostały jakieś 3 paczki. 90 zł za paczkę.

Wszystko do zobaczenia u mnie na wsi :)

pozdrawiam,

monia

Czy ktos może mi powiedzieć cos na temat firmy PHU STYL-BUD Łukasz Seredyński Zabrzeg? Czy godna polecenia? Jakieś opinie bo nie mogę nic znaleźć a zastanawiam sie czy by im nie zlecić wybudowania SSO.:bash:

Witam

U mnie robił wylewki anhydrytowe, nie mam uwag. Brakło wylewki na kotłownie to przyjechał drugi raz i skasował mnie tylko za robotę, przynajmniej tak to wyglądało.

..... Byłem w ubiegłą sobotę w Kalwarii Zebrzydowskiej zamaiwac meble. Robią praktycznie wszystko. Trochę podobne do znanych marek ;), za pół ceny. Może nie drzwi, ale już na większe zakupy wyposażeniowe - warto! ......

Ja też w Kalwarii zamawiałam meble kuchenne. Będą mi montować w przyszłym tygodniu to się wypowiem co do wykonania, ale faktycznie jeśli chodzi o cenę jestem ogromnie zadowolona, bo z litego drewna wykonają mi za prawie połowę mniej niż podawali w katowickich firmach.

Natomiast mam pytanko, czy macie może namiary na sprawdzonego stolarza ze śląska do zrobienia drobnych pierdółek (np. półeczek na książki - ale to wszystko pod wymiar). Będę wdzięczna

Witam

Ma ktoś namiary na sprawdzoną firmę od ogrodzenia.

Te firmy do których dzwoniłem zwalają mnie ceną z nóg.

Na dzień dzisiejszy zostaje mi tylko Leroy Melin, brama i panele ogrodzeniowe bez montażu w przystępnej cenie.

My też mieliśmy wyceny z kilku firm robiących ogrodzenia i ceny zwaliły mnie z nóg - dlatego wybraliśmy ogrodzenie systemowe z firmy Drewbet. - dokładnie takie: http://ogrodzenia.drewbet.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=8&Itemid=10 (jeśli mi nie wolno pokazywać reklamy firmy to ją skasuję )

Cena u nas wyszła ok. 8,5 tys. z montażem (mamy 25 m szerokości). Jest to cena ogrodzenia bez wypełnienia w środku (panela). Firmy z klinkieru liczyły sobie najmniej 20 tys więc różnica jest znaczna

Witam , jestem z okolic tarnowskich gór potrzebuje szybkiej pomocy .. jestem początkujący ... Chciałbym się dowiedzieć czy moge bezpośrednio na płytę osb położyć gładź szpachlowa .. proszę o poradę co z tym zrobić z góry dziękuje ;]