gaga2 10.07.2003 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Leszku, co prawda u nas klinkier to sprawa przyszłości, ale robiliśmy rozeznanie. W centrum klinkieru w Katowicach (tel. 252-65-77) bardzo nas namawiano właśnie na CERG CRH - jest to bardzo dobra cegła; mamy taką jedną cegłówkę w domu miała ją w ręku moja mama, a ona jest fachowcem od ceramiki (z tytułem profesora i pobieżnie stwierdziła, że cegła jest OK. Bardzo ważny jest stopień wilgotności, a ten CERG ma bardzo dobre parametry. Ja już zdecydowałam się na CRH Kalahari (Gozdnica) - zdecydowały względy kolorystyczne. Pozdrawiam, Gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek 11.07.2003 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Gaga2, dzięki za odpowiedź. Uwzględniając kolor dachu, mojej żonie bardziej przypadło do gustu Kosmo, więc ...wybraliśmy Kosmo . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 11.07.2003 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 He he, skąd ja to znam Kosmo rządzi, tylko jakie do tej cegły (też na kominie) dobrać płytki klinkierowe na cokół ?? (na razie najbliżej ideału jest Tarona...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 11.07.2003 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 A gdzie kupujecie ten klinkier? W hurtowni czy w jakimś skadzie fabrycznym (nie wiem czy jest taki)?Jak myślicie, jak zrobić cokół: wymurowac to co nad ziemią od razu cegły klinkierowej (ściana fundamentowa 3-warstwowa), czy z bloczków betonowych, a potem okleić płytkami klinkierowymi? Co taniej, co lepiej?Rzeczywiście jest problem z dobraniem płytek do cegły? Myślałam naiwnie, że robią to w tych samych wzorach... Czy ktoś z gliwiczan wie może jak planowane jest rozwiązanie przelotu autostrady nad/pod ulicą Daszyńskiego w rejonie Wilczego Gardła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek 11.07.2003 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Magmi, ja kupiłem w Builderze. Jak się zastanawiałem nad cegłą CERG, to nawet zadzwoniłem do fabryki (Gliwice), ale nie zapewniają transportu i nie udzielają rabatów, a w Builderze wycena zawierała 11-13% rabat no i transport - zatem czase nie warto kupować bezpośrednio u producenta.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 11.07.2003 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Ja swoje Kosmo kupiłem w Builderze w Gliwicach. Problem z doborem jest dlatego, że Kosmo można dostać tylko jako cegły. Płaskich płytek cieniowanych w kolorach czarno-czerwonych prawie nie ma. Wszystkie mają jakiś zielonkawy odcień. Widzę to nawet ja, a jestem z gatunku tych co twierdzą, że śliwka to owoc a nie kolor Płytki elewacyjne Tarony są do pooglądania np w Novixie na Sośnicy, poza tym wszędzie Korzilius... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 11.07.2003 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Czyli jak chcę mieć cokół taki jak kominy i ewentualnie jak słupki ogrodzenia, to lepiej cegła niż płytki? Tylko że od razu trzeba wydac na nią kasę, już na etapie fundmentów... A jak CRH ma się cenowo do Jopka i Robena? A do klinkieru Terca (Wienerberger)? Terca też ma wzór o nazwie Kosmo, czy to przypadek, jak myślicie? O tutaj: http://www.terca.pl/indyw/produkty/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 11.07.2003 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Bo to jest to samo Terca zwana wcześniej Hanson czyli dział Wienerbergera zajmujący się klinkierem. Cena Kosmo pełnej (w zeszłym roku 3,2 zł/szt), z dziurkami połowę powyższej kwoty. CRH które nam się podobały na WWW (nie wierz nigdy wystawkom ani zdjęciom, koniecznie zobacz w magazynie "na żywo") kosztowały 2,2 za pełną. Już jechaliśmy kupić, ale na szczęście poszliśmy zobaczyć jak wyglądały te cegły na paletach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 11.07.2003 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 jpaw, dzięki za odpowiedź , a masz już gdzieś wmurowane te cegły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 11.07.2003 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 jpawl - możesz bliżej powiedzieć co było nie tak z cegłami CRH?Cegłę CERG widziałam na paletach, mam jedną sztukę w domu - i jest OK. Ale samej kalahari (którą chcę zamówić) jeszcze nie widziałam w magazynie, tylko na wystawie. Miałeś uwagi do jakości czy do kolorystyki?Pozdrawiam,Gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirzaw 13.07.2003 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 Witam - a czas leci... Zaszły zmiany na budowie, ten kto spojrzy - zaraz się dowie: http://www.powernet.com.pl/~mirek/priv/podloga.jpg http://www.powernet.com.pl/~mirek/priv/podloga1.jpg http://www.powernet.com.pl/~mirek/priv/widok.jpg http://www.powernet.com.pl/~mirek/priv/widok2.jpg Pozdrawiam Mirzaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek 14.07.2003 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Gratulacje Mirzaw - jesteś prawie na finiszu!Gdzie i w jakiej cenie ostatnio kupowaliście styropian FS-20? Chodzi mi o 3cm bez frezu, ale przeważnie cena za m3 jest niezależna od grubości. Kupowałem ostatnio w Builderze, ale chyba cena podskoczyła w stosunku do ubiegłego roku...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 15.07.2003 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Mirzaw jestem pod wrażeniem tempa robót no i oczywiście estetyką.Porównywałam wcześniejsze zdjęcia z aktualnymi imponujące.Życzę dalszych efektywnych postępów i szybkiego wprowadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 15.07.2003 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Edzia, a jak tam u Ciebie? Może jakieś zdjecia można gdzieś zobaczyć? Na jakim etapie jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 15.07.2003 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Witaj magmi, U mnie prace postępują w miarę szybko dziś pracują trzy ekipy /inst. wod-kan, elektrycy, i wykańczający poddasze/ Największym problemem u mnie jest szambo- trzy komorowe z kręgów. Trafili na tzw. kurzawkę i ciągle wybija im dno środkowej komory, która jest większa o jeden krąg, bo ziemia go pochłonęła w ciągu godziny. Ale cierpliwie walczą z żywiołem. Ze zdjęciami trochę gorzej, bo ostatnio fotografuje się głownie instalacje, a ogólne domu jest zrobione w pochmurny dzień i troche ponure. pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 15.07.2003 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Witajcie.Mamy juz strop, wprawdzie tylko na placu budowy ale już po części rozłożony. A kupiliśmy go w Konopiskach po 33zł. za 1m kw. z transportem i dekowaniem końcówek gratis. Polecam.Piasek już wrzuciłam i jak ładnie to wygląda!!Pozdrowienia.PS egzaminy mam już za sobą a ststystykę mam na 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 15.07.2003 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Witaj Rena, miło Cię znowu widzieć Gratuluję postępów na budowie i zdanych egzaminów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 15.07.2003 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Dzięki Edzia. Szkoda że nie mam czasu poczytać co u Ciebie na budowie ale rzadko tu zaglądam. Kiedyś gdy znajdę pracę z netem to nadrobię zaległości Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudolf21 15.07.2003 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Witaj Na początek gratulacje - domek super !!!! U nas skończyli ściany parteru i zaczynają szlunki na strop i schody. Mamy pytanie. Co masz położone na podłodze widocznej na zdjęciu? Deska Barlinecka? Bardzo ładne - chyba to jest coś takiego, co chcielibyśmy mieć u siebie w salonie Pozdrowka Magmar2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirzaw 15.07.2003 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Magmar:Deski, jak w opisie na dzienniku budowyMirzaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts