Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pytanko do osob ktore ocieplaly budynek

jak wyszlo wam zuzycie materialu?

dom - nie odliczajac nic ma 280 m2 do ocieplenia

odliczona zostala brama garazowa i duze okna tarasowe - do ocieplania ustalilismy 260m2

od tego do odliczenia sa pozostale okna - i w sumie daje nam 225 m2 scian

wykonawca (z polecenia) przedstawil mi faktury gdzie material znacznie przewyzsza ilosc metrow liczac wg zuzycia podawanego przez producena.

wyszlo mi nastepujaco:

Styropian 280m2 - ciekawi mnie ile zazwyczaj jest odpadow ? 10%? 15%?

klej Ceresit ZS do styropianu - licząc zużycie 5kg/m2 - wyszlo materialu na 350m2

klej Ceresit ZU do siatki - liczac 5kg/m2 wyszlo 335m2, liczac 4kg/m2 wyszlo 418m2

siatka - 350 m2

tynk silikatowo silikonowy - 2,5kg/m2 - wyszlo 290 m2 (1 sciane maja do poprawy wiec ciekawe czy nie dodali tynku na ta sciane w moje koszta - ok 34 m2)

dekorex - zrobili 15m2 a materialu jest na fv na 50m2 liczac zuzycie 4,5kg/m2

altax woskowy do podbitki - poszlo niby 6 puszek po 2,5l - wg producenta pozinno wystarczyc na 300m2, a mi pomalowali 115 m2

czy ktoś wyprowadzi mnie z przekonania ze chca mnie orznac w bialy dzien ?

Witam Koleżanki i Kolegów!

Mam do sprzedania za niewielkie pieniądze:

- 2 grzejniki łazienkowe drabinkowe Enix Aster A-517. Wymiary grzejnika w centymetrach (szer x wys x głęb) 50 x 174,4 x 15,7 - moc 1027 W. Grzejniki razem z zaworami termostatycznymi, głowicami Heimeier, odpowietrznikami, kolankami, czyli cały komplet do zamontowania na ścianie łazienki.

Ma też ponadto:

- grzejnik Purmo zasilane od dołu o wymiarach w cantymetrach 70 x 60 x 6 - 1 sztuka

- grzejnik Purmo zasilane od dołu o wymiarach w cantymetrach 60 x 90 x 10,2- 1 sztuka

- grzejnik Purmo zasilane od dołu o wymiarach w cantymetrach 180 x 60 x 10,2 - 1 sztuka

Do każdego grzejnika Purmo jest odpowietrznik, zawór temostatyczny, głowica Heimeier, zestaw kolanek do podłączenia do ściany i zestaw mocujący do ściany.

Grzeniki są teoretycznie używane - tzn. zostały wymontowane z domu kupionego w tzw. stanie deweloperskim - instalacja była napełniona i spawdzona. Oczywiście stan idealny. Podjęliśmy decyzję o zastąpieniu części grzejników podłogówką i stąd są na "zbyciu"

Grzeniki do obejrzenia i ewentualnego odebrania w Katowicach - Panewnikach> Mogę zrobić i podesłać zdjęcia. O ewentualny kontakt proszę na Priva lub maila

Pozdrawiam

Mam dylemat, może coś poradzicie. Wybieram bramę garażową. Do wyboru mam Hormann LPU 40 lub Normstahl G60 Trend. Różnica w cenie 650 zł - Hormann droższy.

Ktoś coś więcej w temacie? Co macie u siebie, czy jesteście zadowoleni?

Będę wdzieczna za wszelkie opinie :)

pozdrawiam,

Monia

Mam dylemat, może coś poradzicie. Wybieram bramę garażową. Do wyboru mam Hormann LPU 40 lub Normstahl G60 Trend. Różnica w cenie 650 zł - Hormann droższy.

Ktoś coś więcej w temacie? Co macie u siebie, czy jesteście zadowoleni?

Będę wdzieczna za wszelkie opinie :)

pozdrawiam,

Monia

też chciałbym usłyszeć opinie bo stoje przed podobnym dylematem

Witam

Jestem na etapie oczekiwania na uprawomocnienia się decyzji zgody na budowę. Pilnie poszukuje solidnej firmy do wykonania fundamentów jeszcze w tym roku. Jeśli ktoś z was zna taka firmę w okolicy dąbrowy Górniczej lub Sosnowca to będę wdzięczny za na miar.

Pozdrawiam Wszystkich

tomiszek