EDZIA 18.07.2003 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Znalazłam stół i dałam do drukowania ale narazie bez efektu Spróbuję jeszcze raz. U mnie kominkarz będzie na początku sierpnia, chyba ma duzo pracy albo dużo czasu na urlop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 18.07.2003 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 do Gagi i Magmi w sprawie cegieł CRH. W sumie nic nie mogę powiedzieć nt jakości tych cegieł, ale kryterium odrzucającym był ich wygląd. Na zdjęciach cieniowanie (bo takich cegieł szukaliśmy) przechodziło stopniowo z czerni w czerwień. Na żywo wyglądało to tak, jakby ktoś czerwoną cegłę maznął pędzlem z czarną farbą i to zupełnie rozmijało się z naszymi oczekiwaniami. A Kosmo dumnie teraz pręży się na kominie wzbudzając dosyć liczne zapytania przechodniów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka 18.07.2003 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Do MagmiBuduję się w Czechowicach. Zawsze podobała mi sie tamta okolica. Jej zaleta jest to że rozbudowa domków jednorodzinych w Gliwicach jeszcze nie poszła w tym kierunku, no i jeszcze jedno : do jeziorka mam około 250 metrów!!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirzaw 18.07.2003 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 WitamWowka - masz rację, nie wiem jak, ale na pewno źle. Jakieś 20% - 25% (dla rur) taniej jest ale nie jak podałem 60!! Wybaczcie moją pomyłkę. Jednak różnica 1000 do 1250 jest warta zastanowienia (tyle kosztuje zestaw rynien na średni domek - wg. moich wyliczeń) Co do cegieł klinkierowych z CRH to sam kupiłem cegłę CRH - klinkier brukowy - na początku dostałem małą partię i też byłem przerażony - jednak jak dostałem prosto z zakładu 6 palet to wszystko było O'K. Jednak i tak odbiegają one znacznie jakością od produktów niemieckich. Niestety zakłady w Gozdnicy produkują bruk klinkierowy jak cegłę klinkierową, a nie jest to w końcu tak samo wykorzystywany produktMirzaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 18.07.2003 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Mirzaw - powtarzam, że nie znam rynien Galeco ale jeśli ich walory użytkowe i estetyczne są porównywalne z Marleyem to rzeczywiście, jest nad czym się zastanawiać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 19.07.2003 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2003 Jpawl,Ja właśnie jestem na etapie wybierania klinkieru na cokół (taki sam ma być później na kominach, oraz, w bliżej nie określonej przyszłości, w ogrodzeniu). Ciężko się wybiera, oj ciężko... Powiedz jak to Kosmo wygląda "na żywo"? Bo na wystawkach j oglądam, ale to nie to samo - czy jest ciemne? Wygląda bardziej "brązowo", czy bardziej "czerwono"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 19.07.2003 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2003 Jeszcze pytanko: nie wiecie czasem w której hurtowni w Gliwicach lub okolicy mają cegłę klinkierową Robena? Najchętniej na wystawce, żeby sobie pooglądać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek 21.07.2003 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 magmi, cegłę Robena mają np. w Budmanie w Gliwicach Sośnicy na ulicy Cmentarnej. Jadąc z Gliwic ulicą Chorzowską, skręcasz na światłach za zajezdnią (obok salonu Toyoty) w prawo i przed pierwszym mostem jeszcze raz w prawo.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 21.07.2003 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Witajcie po weekendzie. Czy u Was wczoraj też było tak gorąco ? Mam pytanie: czym wykończyliście podłogę w garażu- płytki, czy no właśnie co? I jeszcze- co na legary : deski, czy płyty OSB czy...? Miłego tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirzaw 22.07.2003 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 ItajcieSię przeprowadziłem........Mirzaw ..a roboty jeszcze..!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot36 22.07.2003 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 Witajcie,Mam problem !Czym wypełnić około 150 m3 ściany fundamentowej ?Jaka jest gęstość piachu po ubiciu maszyną ?Czyli ile ton piasku jest potrzebne do wypełnienia 1 m3.Co można jeszcze wykorzystać (jakie kruszywa) aby obniżyć koszty? BARDZO PROSZĘ O POMOCBuduję w Smolnicy k/GliwicPozdrowieniaP.S.Może ktoś wie gdzie można załatwić gruz budowlany w okolicach Gliwic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 23.07.2003 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 pilot Najbliższa kopalnia piasku jest w Kotlarni. Piasek pozaklasowy kosztuje tam ok 4.30 zł/t (przynajmniej w zeszłym roku). Transport musisz sobie załatwić we własnym zakresie (mnie to kosztowało z reguły 10 zł/t). Możesz też podjechać do budowniczych autostrady A4 (np. na Ostropie) i z nimi pogadać, by przy okazji nie obsłużyli też Twojej budowy. Powinno być znacznie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot36 23.07.2003 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 Jpawl !Za piasek płacę za tonę 10 zł z dowozem. Piasek z Kotlarni 4 zł + 6 zł transport (wywrotka 20 tonowa).Goście z autostrady bardzo się boję, ponieważ są cały czas są obserwowani, kilku straciło pracę za fuchy.Niestety nie wiem ile piachu wchodzi na 1 m3 po zagęszczeniu ?Ile wyszło Tobie ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 23.07.2003 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 No tak, w hurcie zawsze taniej (mi wozili po 7 ton). Szczerze mówiąc nie wiem dokładnie ile wychodzi ton na m3 (coś mi obija się o 2-2,7 t/m3 piasku, ale nie dam za to sobie nic uciąć), bo u mnie było to zorganizowane w troszeczkę inny sposób tzn. ziemia z wykopu została usypana w dwóch pryzmach: organiczna i nieorganiczna, a potem ta cała nieorganiczna została wsypana z powrotem do wnetrza i przy okazji poubijana pod kołami maszyny zwanej Ł-3 (o mało co nie dostałem zawału widząc jak to jeździ po moich wymuskanych rapówką i malowanych Izolbetem ścianach z bloczków), kolejne ubijanie tym razem tzw. żabą, na to chyba 3 transporty piasku, ubijanie, tydzień przerwy na roboty kanalizacyjne, kolejne 2 auta piasku, ubicie i w końcu betonowanie poziomu 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcio 23.07.2003 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 Do pilota. Czy możesz podać mi namiar na transport?. Dotychczas woziłem z Kotlarni IFA 8t i wychodzi za kurs tyle ile Tobie za 20t. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kac 24.07.2003 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Do Pilota. Przylaczam sie do prosby Pawcio.PozdrowieniaKrzysiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 24.07.2003 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Czy nie wiecie gdzie można kupić niedrogo dobry humus- potrzebuję 2 wywrotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 24.07.2003 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Witajcie, właśnie wróciłam z trzydniowego wyjazdu służbowego, a tymczasem z działki zdarli nam humus! I zrobili wjazd! Od razu z ugoru i dzikich ostępów zrobiła się prawdziwa działka budowlana, nic tylko kopać rowy pod fundamenty (ale to dopiero we wrześniu...). P.S. Pilot, która z tych trzech budów w jednym rządku jest Twoja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 24.07.2003 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Magmi to gratuluję pierwszych postępów na placu budowy To ja też muszę się pochwalić - wczoraj zakończył się mój koszmar pt. "szambo" udało się opanować ten żywioł choć szczerze przyznam nawet nie wiem jak. Najważniejsze, że wypompowana przedwczoraj woda nie wróciła czyli komory są szczelne- no i odbiór wypadł pomyślnie. Kamień z serca mi spadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot36 24.07.2003 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 do: MagmiCześć,Moja budowa jest w środku.Neistety zachód słońca mam załonięty przez sąsiadaGratuluję rozpoczęcia budowy.Będzie nas wokoło więcej.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts