basiab67 12.11.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Czy do odbioru domu konieczne jest świadectwo energetyczne?????????Jeśli tak to ile to kosztuje i dlaczego tak drogo? (gdzie są emotiony ??!!???!!)Proszę o jakieś namiary do osób które się tym zajmują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 12.11.2010 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 basiab67 więcej informacji tutaj:http://www.swiadectwa-energetyczne.pl/http://www.eswiadectwa.pl/http://www.favore.pl/67170_swiadectwa-energetyczne-certyfikaty-slask-chorzow-slaskie.html Z tego co się orientuję taki papierek kosztuje w granicach od 500 do 1 000 zł. Drogo, bo osób się tym zajmujących niewiele. Ale jak widzisz robią i za 350 zł. pozdrawiam, Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 13.11.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 No bym się spierał czy niewiele . A można i za 250 z dojazdem . Przynajmniej ja tak znalazłem . No ale to wynika z tego, że pan mieszka tuż obok (parę kilometrów). A rozważałem już ofertę za 300 (bez dojazdu) lub 400 z dojazdem . A z polecenia to miałem mieć za 600 ! Tylko dlaczego mam przepłacać skoro wszyscy wypełniają ten sam świstek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
root 14.11.2010 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Witam. Sprzedam 3 wiadra po 25kg tynku silikonowego firmy KABE ARMASIL T.Kolor to K10070.Tynk pozostał po ociepleniu domu.Grubość tynku to 1,5mm czyli zużycie ok 2,30 kg/1 m2.Sprzedaję tylko całość czyli 75 kg, co powinno wystarczyć na ok 32m2 (czyli można np. otynkować garaż). Sprzedam również 12 paczek ciepłego styropianu z dodatkiem grafitu firmy IZOTERM FASADA -036 ŚCIANA.Grubość płyt 13cm. 4 płyty w paczce czyli 0,26m3/paczka12 paczek to 24m2 co przy grubości 13cm daje 3,12m3. PozdrawiamROOT[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 14.11.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Czy do odbioru domu konieczne jest świadectwo energetyczne????????? Jeśli tak to ile to kosztuje i dlaczego tak drogo? (gdzie są emotiony ??!!???!!) Proszę o jakieś namiary do osób które się tym zajmują. Do odbioru jest konieczne. Jeśli poszukasz dobrze to znajdziesz i za 100zł robione telepatycznie (bez dojazdu, bez wglądu do dokumentacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 14.11.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Mam takie pytanko, może ktoś wie, jeżeli dom stoi blisko innych budynków, na osiedlu bloków to czy trzeba robić piorunochron?? Żeby odpowiedzieć na Twoje pytanie trzeba znać kilka parametrów. Są 2 proste metody określenia, czy Twój dom znajduje się w osłonie innych budynków czy nie. Metody wymagają podstawowej znajomości matematyki i geometrii: metoda kąta osłonowego, metoda toczącej kuli. To tyle w kwestii wymagań, inne zagadnienie - jak należy wykonać taką instalację żeby była skuteczna? Co do potrzeby instalowania odgromu.... podobnie jak z poduszkami powietrznymi w samochodzie. Niby nie są wymagane, a każdy się cieszy po wypadku że je (poduszki) miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 14.11.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Jestem właśnie przed wyborem kotła i proszę was o pomoc gdzie kupowaliście wasze kotły najlepiej uniwersalne na każdy rodzaj paliwa (eko, miał, drzewo) z wylotem spalin do góry. Dzięki wielkie za odpowiedź pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiaof 14.11.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Z tego co kiedyś czytałam to nie trzeba.Tu cytat: Piorunochron musimy mieć koniecznie, jeśli nasz dom jest wyższy niż 15 m, a jego powierzchnia przekracza 500 m kw. i stoi w zabudowie rozproszonej. Instalację taką muszą mieć także domy z materiałów łatwo palnych, np. kryte słomą czy trzciną. Jak się dowiadywałam w tym roku to cenowo wychodziło to między 3500-5000zł,także zrezygnowaliśmy ;(.U nas na osiedlu nowych domków,piorunochron ma jeden dom. Dzięki Aniu za wyczerpującą odpowiedź buuuziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 15.11.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 No bym się spierał czy niewiele . A można i za 250 z dojazdem . Przynajmniej ja tak znalazłem . No ale to wynika z tego, że pan mieszka tuż obok (parę kilometrów). A rozważałem już ofertę za 300 (bez dojazdu) lub 400 z dojazdem . A z polecenia to miałem mieć za 600 ! Tylko dlaczego mam przepłacać skoro wszyscy wypełniają ten sam świstek . A tuż obok to gdzie to jest? Jeśli możesz to proszę o podanie namiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga71 15.11.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 A tuż obok to gdzie to jest? Jeśli możesz to proszę o podanie namiarów. bardzo proszę też o namiary /niestety, znów nie można wysłać nic na priv/ Agnieszka [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 15.11.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Tuz obok czyli z Zabrza. A namiary podesle jak z pracy wroce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 15.11.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Super, będę wdzięczna bo to też blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrusiak 15.11.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Czy do odbioru domu konieczne jest świadectwo energetyczne????????? Jeśli tak to ile to kosztuje i dlaczego tak drogo? (gdzie są emotiony ??!!???!!) Proszę o jakieś namiary do osób które się tym zajmują. Dla mnie szczerze powiedziawszy to świadectwo to tylko sztuka dla sztuki - kupiłam więc na allegro u Pana Chermanowskiego. Kosztowało 170 zł. Wysłałam mu wszystkie niezbędne informacje - zdjęcia i wiele, wiele innych danych a on mi przysłał gotowe świadectwo. Z odbiorem nie było żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
less11 16.11.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Witam Koleżanki i Kolegów! Mam do sprzedania za niewielkie pieniądze: - 2 grzejniki łazienkowe drabinkowe Enix Aster A-517. Wymiary grzejnika w centymetrach (szer x wys x głęb) 50 x 174,4 x 15,7 - moc 1027 W. Grzejniki razem z zaworami termostatycznymi, głowicami Heimeier, odpowietrznikami, kolankami, czyli cały komplet do zamontowania na ścianie łazienki. Ma też ponadto: - grzejnik Purmo zasilane od dołu o wymiarach w cantymetrach 70 x 60 x 6 - 1 sztuka - grzejnik Purmo zasilane od dołu o wymiarach w cantymetrach 60 x 90 x 10,2- 1 sztuka - grzejnik Purmo zasilane od dołu o wymiarach w cantymetrach 180 x 60 x 10,2 - 1 sztuka Do każdego grzejnika Purmo jest odpowietrznik, zawór temostatyczny, głowica Heimeier, zestaw kolanek do podłączenia do ściany i zestaw mocujący do ściany. Grzeniki są teoretycznie używane - tzn. zostały wymontowane z domu kupionego w tzw. stanie deweloperskim - instalacja była napełniona i spawdzona. Oczywiście stan idealny. Podjęliśmy decyzję o zastąpieniu części grzejników podłogówką i stąd są na "zbyciu" Grzeniki do obejrzenia i ewentualnego odebrania w Katowicach - Panewnikach> Mogę zrobić i podesłać zdjęcia. O ewentualny kontakt proszę na Priva lub maila Pozdrawiam Dalej aktualne, więc podbijam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-Sadman- 17.11.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Witam. Buduję w Rudzie Śląskiej - Kochłowicach i to forum podnosi mnie na duchu. Widzę, że ludziska budujący mają też podobne problemy (brzydko mówiąc ) Ale ogólnie pozdrawiam wszystkich budujących na Śląsku (innych też ) Dość tych podniosłych słów. Teraz rzeczywistość. Mam działkę strasznie nierówną i żeby wyrównać potrzebuję ziemi. Jakby ktoś miał takową na zbyciu to chętnie przyjmę. Info na priv. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawo25 17.11.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 LESS 11moze był bym zainteresowany.. tymi grzejnikami purmo.. ..hmm..moze na pryw.. prosze o fotki..pozdrawiam Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
less11 17.11.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 LESS 11moze był bym zainteresowany.. tymi grzejnikami purmo.. ..hmm..moze na pryw.. prosze o fotki..pozdrawiam Dawid Chciałem Ci coś przesłać na PRIVa, ale masz przepełnioną skrzynkę. Proponuję więc maila - mój to [email protected], a Twój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 18.11.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 potrzebuję kupić struktonit do obróbki komina. Może komus zostało z budowy? płytki 20x20 grafitowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowa.gliwice 18.11.2010 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Witam,w prawdzie sezon dobiega końca ale ..... Mam do sprzedania: 1. Stemple ~270 cm - ~300 sztuk2. Deski szalunkowe, niektóre w blatach >4 kubiki3. Nieużywane kontrłaty / Łaty 32 x 50 mm, sosnowe, zaimpregnowane ~700 m (1,12 kubika). To ostatnie zostało po zmianie koncepcji na cięższe pokrycie dachu. Lokalizacja: Gliwice (śródmieście)Kontakt e-mail: [email protected] Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota78 19.11.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Sprzedam kołki do styropianu dł.200mm, ilość 400szt. OKAZJA:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts