jareckki1 17.12.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Witam Czy ktoś korzystał może z usług firmy Parget z Mysłowic, która robi tynki i wylewki. Proszę o opinię, czy są godni polecenia. Ich strona internetowa to: http://www.parget.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 18.12.2010 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Witam wszystkich. Postanowiłem z żoną, dzieckiem i moimi rodzicami, sprzedać dwa mieszkania i wybudować niewielki, piętrowy domek z dala od miasta (ale z dogodnym dojazdem). Powstaje pytanie: gdzie można znaleźć przyjemne miejsce do zamieszkania?Na czym mi zależy? Generalnie wymyśliłem sobie, że wioska (miejscowośc) będzie leżała na południe od A4, w pasie pomiędzy Gliwicami i Jaworznem, oraz przy drogach na południe Katowic - w kierunku Wisły i Bielska. ^^ Czego oczekuje od owego miejsca: wioski dobrze zarządzanej, wykorzystującej fundusze UE, z jakąś infrastrukturą, chętnie przedszkolem, jakimś sklepem, itp. Mam znikome informacje od znajomych o takich miejscowościach, Chudów, Paniowy - okolice Knurowa; Na wschodzie zaś Chełm Śląski.Koleżanka znowu mieszka w Ochabach, pod Skoczowem. Wszystkie te miejscowości zamierzam rozpracować w najbliższym czasie. Jeśli macie jakiś pomysł, propozycje, a nawet ofertę na niewielką działkę, będę wdzięczny. Pozdrawiam, Nowy bywalec tego wątku.Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 18.12.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Na stronie głównej grupy GRUPA ŚLĄSK GÓRNY I OKOLICE w prawym górnym roku jest opcja szukaj.Pokazuje wyniki wyszukiwania w danej grupie. Jak ja wyszukuję w ten sposób, to wynajdują mi się odpowiedzi z różnych grup, nie tylko śląskiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.12.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Jak ja wyszukuję w ten sposób, to wynajdują mi się odpowiedzi z różnych grup, nie tylko śląskiej... A łyżka na to-niemożliwe Poniżej wpisz wyraz i powinno być ok... U mnie jest wszystko w porządku,wyszukuje tylko w grupie. http://images35.fotosik.pl/309/faf1d9959bbb57b5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 19.12.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Dzięki wielkie Arturo72. Wyszukiwanie faktycznie działa. Zmyliło mnie, że gdy podczas czytania postów na grupie dam to samo szukaj, wynajduje we wszystkich grupach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 20.12.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Witam Czy ktoś korzystał może z usług firmy Parget z Mysłowic, która robi tynki i wylewki. Proszę o opinię, czy są godni polecenia. Ich strona internetowa to: http://www.parget.pl/ Mi robili wylewki i tynki. Więc jeżeli chodzi o robotę to super. Następne ekipy (np. parkieciarze, kafelkarz) bardzo chwalili ich robotę. Natomiast mam radę: uważać na rozliczanie i dać swój materiał. Gdybym tak z tynkami zrobiła byłabym teraz spokojniejsza, a tak nie do końca jestem pewna czy mnie nie naciągnęli. Ale powtarzam - wiele osób twierdziło, że tak dobrze zrobionych tynków nie widzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 20.12.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Witam wszystkich. Postanowiłem z żoną, dzieckiem i moimi rodzicami, sprzedać dwa mieszkania i wybudować niewielki, piętrowy domek z dala od miasta (ale z dogodnym dojazdem). Powstaje pytanie: gdzie można znaleźć przyjemne miejsce do zamieszkania? Na czym mi zależy? Generalnie wymyśliłem sobie, że wioska (miejscowośc) będzie leżała na południe od A4, w pasie pomiędzy Gliwicami i Jaworznem, oraz przy drogach na południe Katowic - w kierunku Wisły i Bielska. ^^ Czego oczekuje od owego miejsca: wioski dobrze zarządzanej, wykorzystującej fundusze UE, z jakąś infrastrukturą, chętnie przedszkolem, jakimś sklepem, itp. Mam znikome informacje od znajomych o takich miejscowościach, Chudów, Paniowy - okolice Knurowa; Na wschodzie zaś Chełm Śląski. Koleżanka znowu mieszka w Ochabach, pod Skoczowem. Wszystkie te miejscowości zamierzam rozpracować w najbliższym czasie. Jeśli macie jakiś pomysł, propozycje, a nawet ofertę na niewielką działkę, będę wdzięczny. Pozdrawiam, Nowy bywalec tego wątku. Michał Witam serdecznie, gratuluję pomysłu , myśmy parę lat temu z mężem wpadli na taki sam pomysł, dwa lata temu kupiliśmy działkę właśnie w Knurowie i obecnie już mieszkamy (od 6 grudnia). Wybudowaliśmy bliźniaka, aby "jeden drugiemu nie wadził" :p, jak będzie się mieszkać to się okaże, ale na razie wszyscy zadowoleni, rodzice mieszkają juz od lipca, więc mogą coś o tym powiedzieć, ale na razie nie chcą słyszeć o osiedlu. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 20.12.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Witam Czy ktoś korzystał może z usług firmy Parget z Mysłowic, która robi tynki i wylewki. Proszę o opinię, czy są godni polecenia. Ich strona internetowa to: http://www.parget.pl/ Mi też robili tynki i wylewki.Za tynki rozliczałam się robocizna+materiał,za wylewki tylko robocina,materiał kupowałam sama.Wyszło 1200zł taniej.Ogólnie jestem zadowolona,tynki gładziutkie ),pomijając jeden fakt,że krzywo mam zrobiony murek między między oknami w jadalni,Pan Michał powiedział,że podjadą chłopcy to zobaczyć i poprawić,no ale minęło już z 8 miesięcy i nie widać i nie słychać o nich,hahah.Zresztą teraz już po fajcie bo mam wszytsko zrobione. Ogólnie z współpracy jestem zadowolona i polecam ich również )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 21.12.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Witam serdecznie, gratuluję pomysłu , myśmy parę lat temu z mężem wpadli na taki sam pomysł, dwa lata temu kupiliśmy działkę właśnie w Knurowie i obecnie już mieszkamy (od 6 grudnia). Wybudowaliśmy bliźniaka, aby "jeden drugiemu nie wadził" :p, jak będzie się mieszkać to się okaże, ale na razie wszyscy zadowoleni, rodzice mieszkają juz od lipca, więc mogą coś o tym powiedzieć, ale na razie nie chcą słyszeć o osiedlu. Powodzenia Mam nadzieję, że moi też łatwo przeprowadzkę zniosą. Mnie coraz bardziej wkurza użeranie sie z "aparatem" w spółdzielni. Ogólnie chorzowska spółdzielnia nie jest zła ale ja jestem przyzwyczajony do zachodnich standardów jeśli chodzi o pracę wszelkiej maści urzędników. Powiedziałem dość. Szukam niewielkiej, stosunkowo niedrogiej działki z dostępem do wody i pod prądem. Daj znać. Knurów też ma fajną lokalizację. No chyba, żę wrzucą opłaty za A4 do Katowic. To będzie gorzej Wrzuć jakieś fotki z okolicy... na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 21.12.2010 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 W Tychach jest jeszcze parę wolnych działek po 350 / m2 przy wiekszej działce mozna zejsc na 300 zł / m2.O dziwo te pod lasem znakomicie sie sprzedają.......... a mowią ze kryzys!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 22.12.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 W Knurowie latem działki szły po 180zł/m2 (sprzedawane przez biuro nieruchomości - w najlepszej okolicy , u I właściciela można było kupić nawet taniej). Okolice fajne i wszędzie blisko, zdjęć widokowych nie mam bo tu się urodziłam i mieszkam cały czas, przeprowadzka nastąpiła z bloku na osiedlu na osiedle domków jednorodzinnych, ale znajomi jak zobaczyli miejsce byli zachwyceni. Nawet rodzice bez oporów, a nawet z zachwytem przyjęli informację o miejscu w którym położona jest działka. Przede wszystkim nie są uzależnieni od nas (czyli od samochodu) i mogą wszędzie dojść pieszo (zakupy, lekarz itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareckki1 22.12.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Jak ktoś myśli o oknach Jezierskiego niech poczyta tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?170361-Czekam-na-okna-Jezierskiego-96-dni-kolejny-w-dlaszym-ciągu-oszukiwany-klient&p=4470444&posted=1#post4470444 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszekSL 23.12.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Witam wszystkich,w ten przedświąteczny dzionek składam wszystkim klikającym w tym niejscu wszystkiego najlepszego dużo szczęścia i pomyślności oczywiście kasy do realizacji swoich pomysłówprzy wymarzonych domkach i ogrodach.życzę również wytrwałości w postanowieniach, dalszej odwagi i wspaniałych pomysłów.Wszystkim jak najmniej nerwówki i wzorowych ekip, niskich cen.Nowicjuszom nie poddawania się.Ogólnie rzecz biorąc zadowolenia dla Was i Waszych rodzin.Tomaszek - mikołj z kilenią, łopatą,wszelkimi miarami i papierami, wiadrami itp. Itdpowodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 23.12.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Z okazji Świąt wszystkiego naj... naj... naj... przede wszystkim wytrwałości i cierpliwości.Niestety nerwówka nieunikniona, ale jak już zamieszkacie stwierdzicie że było warto. Mogę potwierdzić JA (mieszkam od 6.12.).Więc wszystkiego najlepszego., powodzenia. Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 24.12.2010 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Wszystkim Budowniczym z Grupy Górnośląskiej wszystkiego najlepszego z okazji świąt Bożego narodzenia i Dosiego Rokużyczy bodzio_g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 25.12.2010 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 i Dosiego Roku Bez reklam proszę Wszystkiego dobrego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo33 30.12.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 WitamCZy ma ktos namiary na solidna firme robiącą wylewki na śląsku?Ile placiliśćie za robocizne a ile za material(przy jakich grubosciach styropianu i betonu?) Z gory dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf06 30.12.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Witam, czy możecie polecić jakąś firmę do wentylacji mechanicznej?I do ogrzewania z piecem na gaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto 04.01.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 jeśli ktoś ma na zbyciu materiały budowlane typu wełna garaż drzewo itp to proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 05.01.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Witam, czy możecie polecić jakąś firmę do wentylacji mechanicznej? I do ogrzewania z piecem na gaz? Ja swojego instalatora nie polęcę. Jak zakonczy temat u mnie to opiszę jego słownosc i zaangażowanie. mimo tego ze wydaje grubo ponad 30 koła praktycznie sie nie targując bo zalezy mi na czasie aby pracownikom było ciepło w d........ to instalator albo nie dzwoni albo cos mu brakuje albo sie spoznia 2 godziny. masakra. zaznaczam ze mam firmę z polecenia. Juz wole chyba brac obcych niz uzerac sie ze znajomkami znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts