Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

Napisał jareckki1

Poszukuję kogoś kto zrobi projekt (chyba) i przygotuje dokumentacje w celu uzyskania pozwolenia wodno prawnego potrzebnego do zgłoszenia przydomowej oczyszczalni ścieków.

Sprawdź na stronie http://www.adhavi.eu firma bodajże ze Świętochłowic zajmują się przdomowymi oczyszczalniami.

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

chodzi tylko o oczyszczalnie? to nie musisz tego robić osobno oczyszczalnie jest na zgłoszenie, ale jeśli będzie to potrzebne to możesz śmiało żądać tego od sklepu lub innego sprzedającego robią to za darmo.

Ja miałem w pozwoleniu na budowę oczyszczalnie, także już nie muszę zgłaszać

W pozwoleniu na budowę niestety nie mam oczyszczalni J

teraz aby zgłosić ją w starostwie w Będzinie potrzebne jest pozwolenie wodno prawne, bez tego nie przyjmą zgłoszenia

W pozwoleniu na budowę niestety nie mam oczyszczalni J

teraz aby zgłosić ją w starostwie w Będzinie potrzebne jest pozwolenie wodno prawne, bez tego nie przyjmą zgłoszenia

to ciekawe w Bytomiu na zgłoszenie potrzeba tylko projektu oczyszczalni resztę robią sami, a żeby dostać pozwolenie wodno-prawne nie potrzeba czasem tylko projektu?

http://www.arabud.pl/pliki.html

tu masz link z kompletem dokumentów do budowy POŚ

Witam

Jeżeli ktoś planuje zakup drzwi, to polecam drzwi Dre Skala:)

Szczególnie, że została mi jedna sztuka i chętnie ją tanio sprzedam.

Drzwi naprawdę są fajne, tylko nasze plany się zmieniły i jedne zostały:)

DRE SCALA A (pełne) 100/L kolor: ciemny orzech ryfla - bez klamki

do zobaczenia na stronie Dre

http://www.dre.pl/pl/scala.html

Witam wszystkich!

Poszukuję namiarów na jakiegoś stolarza robiącego schody w przystępnej cenie:) Jakby ktos chciał sie podzielic namiarami to będę bardzo wdzięczna.

pzdr

Mogę polecić naszego stolarza, ronił schody mi i moim rodzicom, jesteśmy bardzo zadowoleni, Namiary posyłam na priv.

Witam wszystkich,

szukam namiarów na sprawdzonego, niedrogiego speca od kominka (do zrobienia sama obudowa),

a także namiary na hurtownie gdzie przy zakupie kafli do łazienek zrobią mi gratis projekt,

budowa w Kobiórze k/Tychów

z góry dziekuję za pomoc

pozdrawiam

Jacek

Mogę podać namiary na naszego speca od kominków, jesteśmy super zadowoleni :yes::yes::yes:, p. Raudner tel. 513097037

Dachówka płaska przy małym kącie

Czy macie może namiary (ewentualnie foto "z ludzkiej" perspektywy) na realizacje na Górnym Śląsku domów z dachówką płaską na dachu o małym kącie - 25 st i wysoko? Podoba nam się taka dachówka, ale przy naszych założeniach, tj. takim kącie ponad pełnymi parterem i piętrem, widać pewnie głównie krawędzie dachówki a nie płaską powierzchnię... Robię sobie wizualki ale obawiam się że to nie oddaje rzeczywistości dokładnie, chciałbym zobaczyć na żywo.

Ja tak mam i nie żałuje

Witam.

W tym roku rozpoczynam budowę domu w Psarach.

Poszukuję kierownika budowy oraz sprawdzonej ekipy budowlanej- stan surowy zamknięty.

Czy możecie kogoś polecić?

Z góry dziękuję za namiary (e-mail:[email protected]).

Ja moge moją ekipą od SSO polecić. Byli SUPER. namiar na priv

Witam. Planuje budowy domu w Żernicy koło Gliwic. CZy może ktoś polecic sparwdzona firme budowlana. Materiały budowlane kupic samemu czy zaostawic to firmie - co sie lepiej opłaca.pozdrawiam:yes:

u nas działało to dwojako - dostawałam liste co potrzebne na dany etap i wszystkie grubsze zakupy robiłam ja w kilku okolicznych hurtowaniach. na drobnice potrzebną na cito (a to rurki zabrakło a to dwa gwoździe) 'majster' dostał zaliczke z której rozliczał sie na podstawie wystawionych w sklepach na mnie faktur.