monika i lukasz 07.04.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 aaaaaa. No to tak jak odp Basi - nie wiem. Bo to mój Łukasz załatwiał. Ale poszukam w domu wizytówki i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tlobo 07.04.2011 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Czy ktoś jest juz po odbiorze przyłącza wody w Mikołowie? Mamy projekt, mamy zgodę na przyłącze według projektu. W tej zgodzie pisze, że mamy to zlecić firmie z uprawnieniami, a przed zasypaniem dziury przyjedzie ktoś z ZIM i nam to odbierze. Moje pytanie - czy trzeba do odbioru udokumentować uprawnienia? Kuzyn się tym zajmuje, tyle, że nie ma świstka. Przyłącze proste, moglibyśmy sami zrobić. no ale jak potrzebny świstek to kicha. Drugie pytanie - czy ktoś starał się o zwrot różnicy w kosztach fundamentów ze względu na szkody górnicze w sytuacji gdzie kopalnia z danego terenu napisała, że fundamentów nie trzeba adaptować, bo oni nie prowadzą tam prac w tej chwili? Fundamenty oczywiście architekt nam wzmocnił, niby prac nie prowadzą, ale sąsiadowi dom dalej remont robili na swój koszt, bo się mu chata rozlazła.... Odbiorowi przed zasypaniem tzn. robót zanikowych podlega wszystko co powinno być ułożone zgodnie z danymi normami. W Twoim przypadku przyjedzie osoba z ZIMu i sprawdzi czy rów jest wykopany na odpowiednią głębokość, czy był zapiaskowany przed i po ułożeniu rury i czy jest folia nad rurą, wszystko to powinno być opisane w projekcie. Do wykopów i ułożenia rury nie jest wymagana osoba z uprawnieniami budowlanymi, ważne aby dokumentację powykonawczą podpisała taka osoba, tzn podpisała, że nadzorowała takie prace. W ZIMie w Mikołowie pracują normalni ludzie i nie robią jakichś specjalnych problemów, oczywiście jeżeli nie odwali ktoś fuszery. Przed założeniem licznika sprawdzają też, czy odpowiednie zawory i filtry są dobrze zamontowane. Co do drugiego pytania musisz mieć opinię z OUG i jeżeli w niej określono teren jako nie podlegający szkodom górniczym to myślę, że nic nie wywalczysz. Tak czy inaczej powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tlobo 07.04.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Mam pytanko o Wasze ogrody.Czy ktoś kupował trawę z rolki, jeżeli tak to jakie mieliście podłoże i jak się trawa przyjęła? Ewentualnie czy ktoś planuje zakup w rejonie Mikołowa? Ja się zastanawiam, bo muszę nawieźć ziemi i zasadzić trawę, no i zacząłem myśleć jak by wyszła trawa z rolki. Na pewno szybko było by zielono, na pewno drożej niż zwykłym sposobem, no i nie wiem czy się taka trawa przyjmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 07.04.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Mam pytanko o Wasze ogrody. Czy ktoś kupował trawę z rolki, jeżeli tak to jakie mieliście podłoże i jak się trawa przyjęła? Ewentualnie czy ktoś planuje zakup w rejonie Mikołowa? Ja się zastanawiam, bo muszę nawieźć ziemi i zasadzić trawę, no i zacząłem myśleć jak by wyszła trawa z rolki. Na pewno szybko było by zielono, na pewno drożej niż zwykłym sposobem, no i nie wiem czy się taka trawa przyjmie. Ja też w tamtym roku mocno sie zastanawiałam nad taką trawą.Oglądałam ceny na necie i ok.15zł/m2 kosztowała.Ale jak się dowiadywałam głębiej to okazało się że z podłożem pod tą trawę wychodzi 80zł/m2 i nie zawsze daje to oczekiwany efekt,bo nie zawsze się przyjmuje.Mi ogrodnik odradził to.Nawiozłam ziemi takiej odpowiedniej pod trawę,za 5 ton płaciłam 40zł chyba,taka warstwa 5cm miała jej być,na to posiałam trawę (worek 10kg ok.100zł) i za dwa tygodnie miałam fajna trawke już .Co prawda w niektórych miejscach mam mniej trawy-jakoś nie wyrosła,ale będę w przyszłym tygodniu siać w tych miejscach gdzie nie ma jej.Zawsze normalna trawa wyrośnięta jesy dużo lepsza niż ta z rolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siobhan1 08.04.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Orientuje się ktoś,gdzie w okolicy Rudy Śląskiej,Gliwic,Katowic,Chorzowa,Bytomia można wypożyczyć wertykulator?najlepiej spalinowy . Spróbuj RAMIRENT, są w Katowicach i Gliwicach. Poszukaj w googlach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
charmont 10.04.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Czy możesz także polecić jakiś dostawców piachu, żwiru oraz cementu i betonu? Bardzo będę wdzięczny za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareckki1 10.04.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Czy możesz także polecić jakiś dostawców piachu, żwiru oraz cementu i betonu? Bardzo będę wdzięczny za namiary. piasek, żwir: tel. 601 491 833 - nie pamietam nazwiska beton: dombud w Siemianowicach Śl. tel. 600 913949 (jak szukałem betonu w tamtym roku to mieli najtaniej, ale taniej samemu wynająć pompę do betonu tel. 513 128 802) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 11.04.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Czy możesz także polecić jakiś dostawców piachu, żwiru oraz cementu i betonu? Bardzo będę wdzięczny za namiary. My bralismy beton z MASTMAX-u,mają oddział w Katowicach i Będzinie.Nie wiem jak teraz cenowo ale dwa lata temu najtaniej mieli. Cement kupowalismy e Ken-Polu. Żwir w Bytomiu w KRUSZYWA BYTOM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamscool 12.04.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Ja polecam beton z BUD BET Żory lałem teraz od nich 3 raz i pompa w cenia z łatą wibracyjna, 225zł m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siobhan1 12.04.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Potrzebuję deski szalunkowe, może ktoś ma na zbyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiaof 13.04.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Mam do sprzedania w dobrej cenie : - ok 47 worków cementu - 8zł worek - okno dachowe FAKRO FTS-V 78-118 z nawiewnikiem, wraz z kołnierzem - 650zł tel do kontaktu 795 662 553 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 13.04.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 WitamMam pytanie jakie sa ceny w naszym rejonie projektów wod-kan, gaz wraz z uzgodnieniami?? Bo facet powiedział, że 600 zł za projekt to duzo czy mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 14.04.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Witam Mam pytanie jakie sa ceny w naszym rejonie projektów wod-kan, gaz wraz z uzgodnieniami?? Bo facet powiedział, że 600 zł za projekt to duzo czy mało Ja dwa lata temu za projekt wod-kan też płaciłam 600zł,także widzę cena utrzymuje się ta sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareckki1 14.04.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Witam Mam pytanie jakie sa ceny w naszym rejonie projektów wod-kan, gaz wraz z uzgodnieniami?? Bo facet powiedział, że 600 zł za projekt to duzo czy mało za projekt wody rok temu płaciłem 500 zł za gaz - płaciłem dzisiaj 350 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rudek12 15.04.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Mam do sprzedania styropian Teroorganika Gold o grubości 12 cm 3 paczki, 16-3 paczki, 18cm - 4 paczki.Proszę o kontakt pod nr 605682814 lub e-mailem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 15.04.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 za projekt wody rok temu płaciłem 500 zł za gaz - płaciłem dzisiaj 350 zł. a skąd jesteś?? można prosić o namiary na osobę od wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareckki1 15.04.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 projekt wody robiła mi firma Apol z Wojkowic tel. (32) 769 49 49przyłącze wody robił mi Rafał Gurtowski tel. 696 420 948 (firma o ile pamiętam z Będzina) - zrobił dobrze i tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.04.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Mam do sprzedania styropian Teroorganika Gold o grubości 12 cm 3 paczki, 16-3 paczki, 18cm - 4 paczki. Proszę o kontakt pod nr 605682814 lub e-mailem. A gdzie kupowałeś termoorganike ? ja potrzebuję 15 cm i na podłogi też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.04.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Gdzie można kupić w dobrej cenie płyty osb najlepier pióro wpust ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
charmont 17.04.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Witam. Potrzebuję pojemnik plastikowy na wodę z zaworem kulkowym i kranikiem, pojemność 1000 l - czy ma ktoś na zbyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts