barto307cc 25.09.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Witam, czy moglby mi ktos polecic sprawdzonego stolarza (schody dębowe + drzwi wewnetrzne) oraz projektanta wnetrz - chodzi mi o projekt dla 2 łazienek - pomysł mamy, materiał mniej wiecej wybrany - chodzi mi bardziej o techniczny rozrys naszych pomyslów zeby w trakcie realizacji nie wyszło mi np. pół kafli w najbardziej eksponowanym miejscu pozdrawiam Piotr PS: w zamian moge polecic bardzo konkretnego elektryka oraz solidna ekipe do wykończeniówki (wylewki, tynki, gładzie, adaptacja poddasza, ocieplenie itp) Nam projety łazienek obu robili w salonie łazienek gdzie kupowalismy kafelki.Jak nie masz kupionych jeszcze to idź do sklepu gdzie chcesz je kupic i napewno Ci zrobią w cenie zakupu już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
charmont 27.09.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Witam, obecnie zastanawiam się nad wyborem okien. Czy możecie polecić sprawdzonych producentów okien w naszym regionie? Z góry dziękuję za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 27.09.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Witam, obecnie zastanawiam się nad wyborem okien. Czy możecie polecić sprawdzonych producentów okien w naszym regionie? Z góry dziękuję za wszelkie informacje. Ja wybiorę chyba Econo 86 z Eurocoloru.Cena jak na 6 komorowe jest ok.Narazie jako jedyni odpowiedzieli mi w sprawie montażu na kotwach JB-D. Czemu chcesz jedynie od producentów z naszego regionu ? Przecież duże firmy okniarskie mają przedstawicieli w całej Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 27.09.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Bochyn mam świetnych projektantów z Katowic. Służę namiarami na priv. Cena przyzwoita, pomysły świetne, nie odwalają sztampy i projektują w każdym stylu, jaki sobie wymyślisz. Nie ma ryzyka (jak to często bywa w projektach z salonów z płytkami), że Ci wywalą wszystkie ściany w płytce, dodadzą max dekorów i każą się zachwycać... Weź pod uwagę, że w salonach również płacisz za projekt (cenę masz zawartą w cenie płytek). Osobiście wolę zapłącić za naprawdę dobry projekt, a kupić taniej płytki poprzez internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawo25 27.09.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Witam Co do okien .. ODRADZAM zakupu z sklepu W PYSKOWICACH ..SWIAT OKIEN I DRZWI .. z ul .WYSZYNSKIEGO 18! co do okien to są oki ale z MONTAZEM samych okien i parapetow .. tragedia!!!!! i nie chcą teraz tego poprawic..i sie pewnie nie doczekamy brak pionów .. kotwy dali tam gdzie sie podobało ... poprostu nie znają sie na montazu // pozdrawiam .DAWID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 28.09.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Ja wybiorę chyba Econo 86 z Eurocoloru.Cena jak na 6 komorowe jest ok.Narazie jako jedyni odpowiedzieli mi w sprawie montażu na kotwach JB-D. Czemu chcesz jedynie od producentów z naszego regionu ? Przecież duże firmy okniarskie mają przedstawicieli w całej Polsce. Mam okna z eurocoloru rehau brillant jaki model nie pamietam bo temat okien wałkowałem 2 lata temu ale wiem ze dopłaciłem do pakietu szyb 2-komorowego czyli mam 3 szyby. tak czy siak zawsze radzę skupic sie bardziej na własciwym montazu niz na firmie czy jakosci okna. teraz wszystkie okna są chyba ciepłe i mają mocny profil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 01.10.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Ja dałem okna do wyceny kilku przedstawicielom i okazało się, że Eurocolor był jednym z droższych.Też uważam, że lepiej brać dobry montaż, tylko skąd mam wiedzieć, kto dobrze montuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.10.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Ja dałem okna do wyceny kilku przedstawicielom i okazało się, że Eurocolor był jednym z droższych. Też uważam, że lepiej brać dobry montaż, tylko skąd mam wiedzieć, kto dobrze montuje... ??? U mnie Eurocolor był najtańszy i daje ramkę SuperSpacer gratis Oknoplast z Evo,HekaPlast z Si82 były droższe o parę tysięcy,ale fakt,nie wyceniałem okien u garażowców bo nie mam zaufania Rzuć temat do jareko,będziesz miał pewny montaż.Ja wybieram montaż na kotwach JB-D. Poza tym Eurocolor jesli daję ofertę na montaż na JB-D tzn.musi wiedziec o co w tym chodzi bo nie każdy to potrafi.Oknoplast takiego montażu nie oferuje. Powierzchnia = 18.679 m2 Obwód = 53.460 mb BRUTTO Z MONTAEM ZWYKŁYM NA PIANKE I KOTWE 11 905,56 ZŁ BRUTTO Z MONTAEM CIEPŁYM NA TASMY PAROSZCZELNE I PAROPRZEPUSZCZALNE I NA PIANKE 13 985,64 ZŁ BRUTTO Z MONTAEM CIEPŁYM NA KONSOLE JBD (KTÓRYMI WYPUSZCZA SIE OKNO POZA MUR) 17 221,32 ZŁ Oferta zawiera markowy profil Econo 86 - 6-cio komorowy profil o optymalnych własnosciach cieplnych. Dzieki zwiekszonej głebokosci profilzapewnia wieksze bezpieczenstwo i ochrone przed włamaniem.Uszczelnienie okna zapewnia optymalna ochrone przed wiatrem, deszczem i hałasem, subtelny nowoczesny wyglad okna podkresla klasycznageomertia skrzydła i jasno-szare uszczelki w białym profilu. Profil wypełniajacy rowek w dolnej podstawie ramy - zapewniajacy ochrone przedzabrudzeniem i ułatwiajacy łatwe mycie okna, profil ławy podokiennej (montaowy) - gwarantujacy bezpieczny transport oraz fachowy montaż okna i parapetów.Okna standardowo wyposaone sa w bezawaryjne okucie ROTO z mikrowentylacja (stopniowany uchył - opcjonalnie), blokada klamki zpodnosnikiem skrzydła, dwoma punktami antywywaeniowymi w kadej kwaterze - gwarantujace podwyszony komfort obsługi i wysokie bezpieczenstwo. Bezpieczne klamki aluminiowe HOPPE serii Secustik z funkcja bezpieczenstwa - zapewniajace dodatkowa ochrone przed włamaniem, kolorystyka klamek: w wersji okien białych i okleinowanych jednostronnie klamka w kolorze białym; kolor okleinowany obustronnieklamka w kolorze starego złota F4 lub F9- tytan. Zastosowano dwukomorowa szybe o współczynniku U=0,6 W/m2K z Super Spacer - gwarantujaca dua redukcje kosztów ogrzewania oraz ochrone przed hałasem. Technologia Super Spacer - eliminujaca zjawisko kondensacji pary wodnej na szybie i obniajaca koszty zuycia energii, dzieki minimalnej przewodnosci cieplnej. Okna posiadaja 7-letnia gwarancje . teraz wszystkie okna są chyba ciepłe i mają mocny profil. Nie wszystkie okna są ciepłe,mi zależy na naprawdę ciepłych z U całego okna ok.0,8-0,9 W/m2K. Powyżej jest oferta na okna od 0,79-0,84 W/m2K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowa.gliwice 01.10.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Sprzedam drzwi tymczasowe - ościeżnica + skrzydło. Stalowe, ocynkowane. Stan dobry +. Dwa rozmiary: 80 lub 90. Lokalizacja:GliwiceCena : 200 / szt. Możliwość podesłania zdjęcia. Kontakt: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 01.10.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 ??? U mnie Eurocolor był najtańszy i daje ramkę SuperSpacer gratis Oknoplast z Evo,HekaPlast z Si82 były droższe o parę tysięcy,ale fakt,nie wyceniałem okien u garażowców bo nie mam zaufania Rzuć temat do jareko,będziesz miał pewny montaż.Ja wybieram montaż na kotwach JB-D. Ja dostałem ofertę na 19tys z eurocolor,podobne z oknoplastu mam za 16tys. MS mi przesłało ofertę na 21tys, ale w pakiecie 3-szybowym (eurocolor - normalne, Uw=1). Sam się zdziwiłem, bo to najdroższa chyba moja oferta, z tych standardowych, może się gdzieś pomyliłem (albo dealer)... Aha - nie wyceniałem u garażowców, najmniej znana firma to AP Żory, pozostałe OKF Mikołów, MS, Adams, Oknoplast i Hekaplast. Na razie myślę o Oknoplascie, znajomi zakładali i byli pod wrażeniem profesjonalizmu montażystów, OKF mnie olewa, więc ja ich też, Hekaplast drogi, MS tylko energooszczędną wersję przedstawił, jeszcze myślę nad Adamsem, a ostatnio zastanawiam się, czy jednak nie drewniane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KosGos 01.10.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Witam Mial ktos stycznosc z tym wykonawca REMBUD Rafał Smieja dworcowa 48 jejkowice - okolice Rybnika ? Zastanawiam sie nad zleceniem SSO u niego ale nie wiem czy warto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.10.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Ja dostałem ofertę na 19tys z eurocolor,podobne z oknoplastu mam za 16tys. Dziwne... W załączniku przesyłam ofertę na okna Platinium Evolution, VI- komorowe, profil Veka, okucia Maco, szyba Termoline k=0,5.Kolor dwustronny dąb bagienny, klamki i osłonki na zawiasy brązowe.7 lat gwarancji na okna . Oferta na okna w systemie Platinium Evolution: 15 631,21zł - 21% rabatu na okna - 5%rabatu za wpłatę gotówki za okna w dniu podpisania umowy - 2% dodatkowego rabatu+ 8% VAT= 12 416,33zł brutto Montaż stanu surowego(piana + kotwy): 1472,00zł brutto Montaż stanu surowego na foliach z taśmą podtynkową Illbruck: 3478,00zł brutto Nie stosujemy montażu na kotwach JB-D. Pozdrawiam W stosunku do Eurocoloru to ok.4tys.zł drożej... MS mi przesłało ofertę na 21tys, ale w pakiecie 3-szybowym (eurocolor - normalne, Uw=1). Ja zapytania rzucałem tylko na 3 szybowe z Uokna max.0,9,czekam aktualnie na ofertę MS jeszcze myślę nad Adamsem, a ostatnio zastanawiam się, czy jednak nie drewniane... O widzisz,do Adamsa musze jeszcze wysłać. Drewniane wg mnie są bardzo be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 02.10.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Małe sprostowanie - eurocolor dawał szybę U=1, nie okno.Czemu drewno jest be? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 02.10.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Dlaczego drewno jest beeee ano dlatego ze sąsiad w tej chwili czyli miesiąc po wprowadzeniu się maluje wszystkie okna od nowa. W moim przypadku gdybym miał okna drewniane a o takich marzyłem na tą chwilę nadawały by się tylko do wrzucenia do kominka jako podpałka. nigdy bym nie przypuszczał ze firmy znajdujące się u mnie na budowie tak głęboko nie szanują pracy poprzedników. tynkarz zasyfił wszystko co mogł zawiasy ramy , nawet szybę udało mu sie porysowac - oczywiście zapłaciłem mu za jego gratisy w postaci upierdo.....onych okien. z drewna mam tylko dwoje drzwi od Wiktorczyka (taki lokalny nasz mercedes) a i tak jakiś kołek wprowadzając rower do garazu pierdyknąl pedałem nie raz o framugę. ale to tylko 4 tysiące za sztukę ---- kupi się nowe Jeśli okna derwniane owszem jak najbardziej ale jako drugie po budowie lub po elewacji i tynkach i tarasie i wowczas mozna sie godzinami na nie patrzec i podziwiac. kuzyn rok temu po 6 latach użytkowania malował wszystkie okna sztuk nie wiem ile kto zgadnie kwotę jaką musiał wydac ?????????? na tą przyjemność nie mówiąc o smrodzie i przeciągach pyle. Pamiętam ze cena moich okien z eurocoloru plastiku była tylko o 2 000 niższa od drogiego drewna od Wiktorczyka wybór plastiku był trafny i nikt mi nie wmówi ze jakis wykonawca będzie uważał na ramy okienne nie ma takiej opcji. pozdrawiam radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 02.10.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Czemu drewno jest be? Post wyżej jest uzasadnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 02.10.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Nie rozumiem - plastiki się nie niszczą, jak ktoś przywali/zadrapie ?Wszystko można zabezpieczyć, choć jest to dodatkowy problem. Boję się raczej, że są bardziej wrażliwe na wilgoć i się wypaczą. No i tego malowania po kilku latach, jeśli to prawda... Choć z drugiej strony, czy plastiki można jakoś odnowić ? Bo drewniane po malowaniu są jak nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 02.10.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Nie rozumiem - plastiki się nie niszczą, jak ktoś przywali/zadrapie ? Wszystko można zabezpieczyć, choć jest to dodatkowy problem. Boję się raczej, że są bardziej wrażliwe na wilgoć i się wypaczą. No i tego malowania po kilku latach, jeśli to prawda... Choć z drugiej strony, czy plastiki można jakoś odnowić ? Bo drewniane po malowaniu są jak nowe. Z malowaniem to prawda,co kilka lat trzeba malować(zresztą jak każde drewno na zewnątrz) i dlatego okna drewniane są be Plastików się nie odnawia,nie ma takiej potrzeby,lakier się nie ściera i nie matowieją,cały czas wyglądają jak nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 02.10.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Pierdaknij w ramę plastikową i w ramę drewnianą. W plastiku dziura i do wyrzucenia. Drewno przy niewielkich umiejętnościach, albo większej kasie do naprawienia bez śladu. Ale drewno musi być dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 02.10.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Nie rozumiem - plastiki się nie niszczą, jak ktoś przywali/zadrapie ? Wszystko można zabezpieczyć, choć jest to dodatkowy problem. Boję się raczej, że są bardziej wrażliwe na wilgoć i się wypaczą. No i tego malowania po kilku latach, jeśli to prawda... Choć z drugiej strony, czy plastiki można jakoś odnowić ? Bo drewniane po malowaniu są jak nowe. Okna plastikowe też się niszczą mam przynajmniej 10 zdjęc zadrapań uszkodzeń i tym podobnych na moich rehau. Tylko jakoś mi to lata ale jak widzę zywe drewno i uszkodzone drzwi bardziej mnie to rusza - nie wiem dlaczego. Pamiętaj też ze są zestawy naprawcze farby do plastiku i faktycznie u mnie nie widac zarysowania. (tak bardzo nie widac jak na drzwiach) drewniane okna po malowaniu są jak..... nowe drewniane po malowaniu. nie znam się ale u sąsiada widzę ze malują pędzlem u sąsiadki innej malowali pod cisnieniem pistoletem czyżby dwie metody malowania.??? wybierając okna chciałem miec cos , co po zamontowaniu bedzie na całe życie i tylko raz na jakis czas to przetrę. natomiast drzwi to moja fanaberia za dyszkę i trza będzie je malowac i pielęgnowac. tak samo jak z jasną elewacją - nigdy więcej. chciałem mieć jasną - jak ogrodnik się oparł o scianę pożałowałem. piszesz o zafoliowaniu okien zabezpieczeniu ich robilem teraz 2 balkony wiesz ile wydałęm na folie aby zabezpieczyc elewację i moje marne okienka przed czarną fugą ktorą sobie zażyczyłem ??? jak bym to sprawnie policzył to na samą folie od początku budowy wydałem dobre wczasy. ale i tak twierdzę ze okna drewniane są bardziej szykowne i ładniejsze niz plastiki . moj kuzyn też tak twierdzi co prawda ma połcentymetrowe szpary zimową porą bo ma duze przeszklenia i zimą wszystko pracuje ale co tam drewno to drweno a rachunek za gaz kto to liczy jak jest siano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 03.10.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Dobra, przekonaliście mnie Jeszcze tylko pojadę zobaczyć jak drewniaki wyglądają 'na żywo' w domku kolegi. Na podłogi wybrałem parkiet zamiast paneli, choć też mniej praktyczny i droższy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts