Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

Witam serdecznie,

Przymierzam sie do budowy domu jednorodzinnego w Orzeszu. Poszukuje dobrego i niedrogiego architekta do adaptacji projektu, geodety, ekipy do doprowadzenia instalacji wodnej (ok 25m) oraz solidnej ekipy budowlanej. Interesuje mnie stan surowy otwarty. Dom 175m2 pow. uzytkowej z 2 garazami. Budowa z porothermu, dach kopertowy z dachowka ceramiczna.

Prosze o namiary na Waszych sprawdzonych fachowcow.

Dzieki z gory.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję Wam za namiary :) Czasami zastanawiam się czy w poszukiwaniu architekta niedrogiego Ja wybredzam czy tak ogólnie każdy robi? Na tę chwilę 3 zaliczyłam i żaden nie zdał "egzaminu" :( Może powinnam brać pierwszego "lepszego" hmmm i tworzyć projekt za 16 tyś jak mi zostało zaproponowane ale wtedy to chyba Ja bym na serio miała siedzieć :(

Będę zaglądała do Was :) Może w końcu ktoś z moich Świętochłowickich okolic się pojawi :)

Witam,

w chwili obecnej szukam ekipy od centralnego ogrzewania. Bardzo mi zależy na jakimś sprawdzonym montażyście. Jak macie namiary na kogoś kto montował Wam grzejniki i kotłownie z woj. śląskiego (montaż w domu w Dąbrowie Górniczej, centrum) i jesteście zadowoleni z jego pracy to bardzo proszę o namiary.

Co do achitektów, to jak sama szukałam kogoś do projektu indywidualnego to otrzynaliśmy m.in ofertę za 33tyś zł - wykonanie projektu indywidualnego wraz z uzyskaniem PnB. Dobrze, że w trakcie przedstawiania nam oferty siedzieliśmy, bo pewnie i tak byśmy usiedli z wrażenia;) W końcu po dłuższym poszukiwaniu skończyło się na 4 tyś zł, ale i tak nie obyło się bez poprawek w tracie przebudowy.

pozdrawiam:)

Witam,

osiągnęliśmy stan SSZ i szukamy sprawdzonych fachowców do dalszej części czyli CO+CW, elektryki, tynków wewnętrznych i wylewek.

Bardzo proszę o namiary na priv - oczywiście śledząc forum już mam kilka, ale może pojawi się coś nowego.

Mam pytanko odnośnie tynków wewnętrznych - czy ktoś z Szanownych Forumowiczów ma tynki i nie kładł na nie gładzi gipsowych?

I czy pod wylewki musi być siatka?

Zostały nam jeszcze deski szalunkowe w idealnym stanie - zainteresowanych zapraszam

Bardzo proszę o polecenie sprawdzonej i dobrej ekipy dociepleniowej (ocieplenie elewacji+tynk - metoda lekka-mokra) oraz instalatorów CO z ok. Katowice - Częstochowa.

Sprawa dość pilna..

Jeśli kogoś interesowałoby wykonanie instalacji wentylacji mechanicznej, bądz jest na etapie zakupu okien to chętnie coś doradze z praktyki.

Mogę polecić również ekipę do mechanicznych tynków wewnętrznych cementowo-wapiennych.

Gość Arturo72
Czy ktoś buduje z Silki? Czy są teraz problemy w dostaniu 12cm?

Ja nie miałem problemu,w sumie jakieś 65m2 ;)

Na allegro,użytkownk seguro lub drożej na składach budowlanych Lubar,Handlobud,Hadex.