Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie - nieraz widzi się porady typu - wklej płytę styropianu gdzieś tam, itp., gdzie można kupić materiały w takim mocno detalicznym handlu (np 20 ytongów, 2m2 styro itd) ?

ja brałem wszystko w jednym składzie, więc i 2a gwoździe by sprzedali ;) .. wiadomo, że troszkę drożej niż 10kg :)

Kolejna prośba dotyczy namiaru na kafelkarza. Wiem, ze to trudne zadanie i duże szczęscie znaleźć fachowca z prawdziwego zdarzenia ale może jednak komuś z Was się to udało:)

Do schodów drewnianych wewnętrznych też szukamy wykonawcy.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku:)

jak cos to mam namiary na kafelkarza - odezwij sie na pw

Sprzedam:

-garaż budowlany 3,5x2m solidny ciężki, zamykanie na 2 kłódki, w kilku miejscach widoczne ślady korazji, ale przeżyje jeszcze nie jedną budowę cena 500zł

-betoniarkę 250L (duża, nie mieszalnik pasz z marketu) zasilanie 3 fazowe cena 500zł

dźwig -maszyna wyciągowa bez słupa i bez silnika gratisowo dla kupującego komplet

Zainteresowanym prześlę zdjęcia

Budowa w Bojszowach

Mam pytanie do ludzi, którzy już mają gaz u siebie - ile Was kosztowała instalacja od skrzynki (na płocie) do kotła (/kuchenki)? Możecie kogoś polecić?

Hej. U mnie firma wykonala cale przylaczenie w calosci, zamowili gdzies rure taka pomaranczowa, i przywiezli na budowe, ulozyli w gruncie i pojechali. Zdecydowalem sie nie prowadzic rur od kotla do kuchenki w budynku, a na zewnatrz, wiec zrobili mi takie odgalezienie i przywiezli juz to pospawane. Mnie to wyszlo naprawde niedrogo, ale nie jestem w stanie dokladnie powiedziec ile, bo mialem to podliczone razem z wszystkimi innymi przylaczami. W kazdym razie 100m gazu, 100 wody, 100 kanalizacji sanitarnej i 100 deszczowki, (przy czym kd i ks mialem swoj material) gdzie koparke ja sam zalatwialem kosztowalo mnie 13.000. Jakby co to kontakt do wykonawcy:

Leszek Jura: 512093408

W kazdym razie 100m gazu, 100 wody, 100 kanalizacji sanitarnej i 100 deszczowki, (przy czym kd i ks mialem swoj material) gdzie koparke ja sam zalatwialem kosztowalo mnie 13.000. Jakby co to kontakt do wykonawcy:

Leszek Jura: 512093408

Dzięki, faktycznie mało zapłaciłeś. Ja mam raptem 12 metrów gazu i wycenę na 5tys...

Witam forumowiczów! I ja zaczynam właśnie swoją przygodę z budową :) PNB prawomocne, działka ogrodzona, roboty zgłoszone, plac wyrównany, budynek wytyczony...czas na rozeznanie w hurtowniach i wybór ekipy (większość robót oczywiście systemem gospodarczym).

Proszę doświadczonych o namiary na sprawdzonych murarzy, zdrojarzy i wykonawców, którym nie trzeba patrzec na ręce :D

Lokalizacja: Świętochłowice, pow.uzytkowa niecałe 153 mkw parter+stropodach.

Witam forumowiczów! I ja zaczynam właśnie swoją przygodę z budową :) PNB prawomocne, działka ogrodzona, roboty zgłoszone, plac wyrównany, budynek wytyczony...czas na rozeznanie w hurtowniach i wybór ekipy (większość robót oczywiście systemem gospodarczym).

Proszę doświadczonych o namiary na sprawdzonych murarzy, zdrojarzy i wykonawców, którym nie trzeba patrzec na ręce :D

Lokalizacja: Świętochłowice, pow.uzytkowa niecałe 153 mkw parter+stropodach.

Miałem parę solidnych ekip, ale takiej coby jej nie patrzeć na ręce to nie było:)

Sprzedam po cenie złomu sprzęt przydatny na działkach: wanna emaliowana ze stojakiem, bojler ocynk. 300 litrów, piecyk na butlę gazową, beczki na wodę 200 litrów, zadaszenie nad ławkę, nieużywane drewniane okna skrzynkowe 1,8x1,5m , oraz betoniarkę na siła -bieruń