Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

Witam!

Rozpoczynamy wkrótce budowę domu w Rudzie Śląskiej.

Poszukuję miejsc gdzie można kupić materiały budowlane w korzystnych cenach z dowozem na budowę.

Na razie poszukuję stali, pustaków fundamentowych szalunkowych, cementu, piasku betonu itp :) Reszta zajmę się później :)

Będę wdzięczna za pomoc :)

Ja kupowałam materiały w Ken-Polu w Świętochłowicach,beton brałam z Mastmaxu z Będzina a piasek do murowania z Bytomia,nie pamiętam nazwy firmy,musiałabym odzukać.A piasek do zasypania fundamentów to panowie co autostrade koło nas budowali przywozili ;-)

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja kupowałam materiały w Ken-Polu w Świętochłowicach,beton brałam z Mastmaxu z Będzina a piasek do murowania z Bytomia,nie pamiętam nazwy firmy,musiałabym odzukać.A piasek do zasypania fundamentów to panowie co autostrade koło nas budowali przywozili ;-)

O dzięki :)

Ken Pola już pytałam ale się za bardzo nie wysilili. Ale jeszcze bardziej ich przyduszę to może lepszą ofertę dają :)

Jakbyś znalazła tą nazwę firmy z Bytomia byłoby super :) Wszystkie namiary się przydadzą :)

Witam

Poszukuję siatki ogrodzeniowej oraz słupków metalowych z odzysku na ogodzenie tymczasowe. Prosze o oferty na priv.

Pozdrawiam wszyskich forumowiczów :)

Ogrodzenie tymczasowe najtaniej z siatki leśnej i słupków drewnianych.

Siatke kupisz w DIROX w Sośnicowicach.

Słupki w każdym lesie/tartaku/składzie budowlanym.

Słupkiem mogą być używane stemple po budowie, ludzie się ogłaszają czasem.

Swego czasu na Allegro wystawiał się ktoś z Zabrza z mega ilością używanych stalowych rur (fi 60) w roli słupków ogrodzeniowych.

Witam!

Rozpoczynamy wkrótce budowę domu w Rudzie Śląskiej.

Poszukuję miejsc gdzie można kupić materiały budowlane w korzystnych cenach z dowozem na budowę.

Na razie poszukuję stali, pustaków fundamentowych szalunkowych, cementu, piasku betonu itp :) Reszta zajmę się później :)

Będę wdzięczna za pomoc :)

U mnie kupisz tanią skrzynkę elektryczną budowlaną.... z dowozem ;)

Ogrodzenie tymczasowe najtaniej z siatki leśnej i słupków drewnianych.

Siatke kupisz w DIROX w Sośnicowicach.

Słupki w każdym lesie/tartaku/składzie budowlanym.

Słupkiem mogą być używane stemple po budowie, ludzie się ogłaszają czasem.

Swego czasu na Allegro wystawiał się ktoś z Zabrza z mega ilością używanych stalowych rur (fi 60) w roli słupków ogrodzeniowych.

Dzięki wielkie za wskazówki takie rozwiązanie też rozważam.

Pozdrawiam

Mam pytanie. Dziś był u nas kafelkarz. Łazienke ok 25m2 wycenił na 2,5tyś. Co myślicie?

a ten kafelkarz to jakiś sprawdzony?czy będzie się uczył dopiero na Twojej łazience,bo cena bardzooooo tania.Ja za kafelkownaie dolnej łazienki ok.6m2 zapłaciłam 3 tyś,a za górną jakieś 18m2(dużo przycinania bo skosy) to płaciłam 8 tyś.Także cena Twoja podejrzana ;)

Witam wszystkich budujących na górnym śląsku (chyba się tutaj jeszcze nie witałam ;) )

Nasz domu budujemy w Jaworznie. W chwili obecnej jesteśmy na etapie stropu. Poddasze i dach planujemy robić po wakacjach.

Tutaj pojawia się pytanie o więźbę dachową... Czy możecie polecić jakiś tartak w okolicach Jaworzna, Katowic, Sosnowca ?

Ile orientacyjnie może teraz kosztować 1m3 takiego drewna ? Lepiej zamawiać teraz żeby leżało czy czekać do jesieni ?

Pozdrawiam :)

Witam wszystkich budujących na górnym śląsku (chyba się tutaj jeszcze nie witałam ;) )

Nasz domu budujemy w Jaworznie. W chwili obecnej jesteśmy na etapie stropu. Poddasze i dach planujemy robić po wakacjach.

Tutaj pojawia się pytanie o więźbę dachową... Czy możecie polecić jakiś tartak w okolicach Jaworzna, Katowic, Sosnowca ?

Ile orientacyjnie może teraz kosztować 1m3 takiego drewna ? Lepiej zamawiać teraz żeby leżało czy czekać do jesieni ?

Pozdrawiam :)

Najlepszej jakości drewno jest wiosną, po zimowej wycince.

Gość Arturo72

-

Witam,możecie polecić ekipę do tynków wewnętrznych,budowa okolice Gliwic.

Witam sąsiada ;)Polecana ekipa na grupie rybnickiej to Pan Adam 697-993-310,robił kilka domków i bez zastrzeżeń,ogólnie jest chwalony,ja jestem wstępnie umówiony na czerwiec.