Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Poszukuję solidnej niedrogiej ekipy do położenia tynku jeśli takie są :)

Mam do sprzedania blat kuchenny firmy Unico koloru ARTICO - Śnieżna biel o wymiarach:

długość 307 cm, szerokość 120 cm – cena 750 zł.

Koszt takiego o wymach 400 na 120 to ok. 1200 zł.

Blat pozostał mi po montażu kuchni. Jest to blat firmy Unio, który pokryty jest specjalną powierzchnią antybakteryjną DUROPAL MicroPLUS, która w ciągu 24 godzin redukuje liczbę bakterii o ponad 99%.

To jest strona producenta: http://www.pfleiderer.pl/page/1342/kolekcja-unico

W sumie to nie mamy jeszcze żadnego typu - dość istotne żeby było nie za drogie. Myślałam bardziej prefabrykatów, podobają mi się też takie na podmurówce betonowej. Generalnie płoty raczej do mnie nie przemawiają więc też nie mam jasnego typu - jeszcze żaden mnie nie zauroczył. Ale proszę o kontakt.

Sprzedam membranę dachową wysokoparoprzepuszczalną Strotex Supreme, 3 warstwowa, szerokość 1,5m w ilościach:

- ok.30m nowa, nieużywana,

- ok. 50m w pasach po 13m, raz użyta i w kilkunastu miejscach ślady/dziury 3-10cm po gradobiciu (wymieniłem więc sprzedaję te pozostałości).

Rolka nowej membrany 50x1,5 to około 330zł.

Cena do uzgodnienia. Zapraszam.

Szukam taniego geodety najlepiej z Gliwic.

Mam też pytanie :-) Jaki płot będzie najtańszy?

Z racji tego, że do ogrodzenia 5200mkw (dwa razy po ok 90m i dwa po ok. 58 ), chcemy postawić tanio i czekać na przypływ gotówki. Myśleliśmy o siatce leśnej 150/15/15 lub 30 i rurach ze szrotu, tyle, że z tym drugim ciężko. Dobrze myślimy? A może macie jakieś inne pomysły?

Sprzedam membranę dachową wysokoparoprzepuszczalną Strotex Supreme, 3 warstwowa, szerokość 1,5m w ilościach:

- ok.30m nowa, nieużywana,

- ok. 50m w pasach po 13m, raz użyta i w kilkunastu miejscach ślady/dziury 3-10cm po gradobiciu (wymieniłem więc sprzedaję te pozostałości).

Rolka nowej membrany 50x1,5 to około 330zł.

Cena do uzgodnienia. Zapraszam.

Akto ci kupi dziurawą membranę dachową :p rozumiem nową i nieuzywaną.

Chociaż może się znajdzie nabywca, w każdym bądź razie życzę powodzenia

Szukam taniego geodety najlepiej z Gliwic.

Z racji tego, że do ogrodzenia 5200mkw (dwa razy po ok 90m i dwa po ok. 58 ), chcemy postawić tanio i czekać na przypływ gotówki. Myśleliśmy o siatce leśnej 150/15/15 lub 30 i rurach ze szrotu, tyle, że z tym drugim ciężko. Dobrze myślimy? A może macie jakieś inne pomysły?

Może lepiej będzie do tej siatki leśnej dokupić stemple budowlane-4 zł szt i dołownik pod warunkiem,że grunt jest bez kamieni.

Kiedyś szukałem i znalazłem najtańsze ogrodzenia tymczasowe w tej hurtowni - DIROX, niedaleko Gliwic.

Mieli też tanie słupki metalowe, ale jeśli myślisz o ogrodzeniu tymczasowym to szukaj używanych stempli budowlanych.

Drewniane słupki wytrzymają kilka lat, a kupisz je w okolicach 3zł.

Jeśli grunt ciężki to możesz wypożyczyć otwornicę spalinową, w ciągu dniówki zrobisz wszystkie dziury pod słupki i przy tym się nie narobisz.

DIROX ma też swoją brygadę, która wykonuje takie tymczasowe ogrodzenia.

Czy może mi ktoś podpowiedzieć gdzie najlepiej kupić materiał na więźbę dachową, który tartak ma najkorzystniejszą cenę i dobry jakościowo materiał zarazem. Póki co po krótkim rekonesansie najtaniej wyliczono mi w tartaku w Imielinie (984 zł brutto/ m sześcienny). Razem z transportem i impregnacją zanurzeniową za 11,02 m sz. dało 11 374 zł br. Czy to dobra cena czy szukać dalej? Niby taniej niż w Gródkowie i Krzykawce. Może ktoś kupował już więźbę w Imielinie i może wydać opinię o tym drewnie. Z góry dziękuję