Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

1 Sprzedam drzwi tymczasowe biale w bdb stanie + oscieznica brazowa stalowa 100cm. Niedawno zdemontowalem u siebie ten zestaw.

Cena 100zl

2 Do zbycia mam tez kilkanascie profili UD30 i CD 60 - ceny do dogadania.

3 Zostalo mi takze 4-5 paczki styropianu grafitowego frezowanego 15cm genderka - paczka po 50zl

4 Kolki do mocowania styropianu 2 paczki po 100szt winylowych 22cm i zapewne ze 100szt 20cm

Sprzedałeś te drzwi?

No i napisz gdzie one są.

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My sobie budujemy powolutku. Plan na ten rok to wybudować piętro i zakończyć stropem lanym. Właśnie mają się ściany piętra murować :D

Mam tylko nadzieję, że pogoda dopisze i ten plan wykonamy.

Zaczynamy myśleć o zamówieniu drewna na dach żeby wiosną zrobić SSO.

Czy ktoś może polecić dobry tartak, gdzie drewno będzie dobrej jakości i jeszcze w atrakcyjnej cenie?

Wiem, że to tylko w Erze .... ale może jednak się uda :D

My sobie budujemy powolutku. Plan na ten rok to wybudować piętro i zakończyć stropem lanym. Właśnie mają się ściany piętra murować :D

Mam tylko nadzieję, że pogoda dopisze i ten plan wykonamy.

Zaczynamy myśleć o zamówieniu drewna na dach żeby wiosną zrobić SSO.

Czy ktoś może polecić dobry tartak, gdzie drewno będzie dobrej jakości i jeszcze w atrakcyjnej cenie?

Wiem, że to tylko w Erze .... ale może jednak się uda :D

Ja zrobiłam rozeznanie w czterech tartakach najtaniej wyszło w Mysłowicach- Drewtrak 1 m3 z impregnacja i transportem do Sosnowca 810 zł/netto drewno wydaje się byc ok niewiele miejsc gdzie pozostały resztki kory. Wygląda na zdrowe, co prawda nie było oszałamiająco zielone jak u sąsiada, który też akurat się buduje ale podobno tym intensywnie mocnym barwnikiem często zakrywa siniznę. ceny z pozostałych tartaków mogę podac na priv.

Ja zrobiłam rozeznanie w czterech tartakach najtaniej wyszło w Mysłowicach- Drewtrak 1 m3 z impregnacja i transportem do Sosnowca 810 zł/netto drewno wydaje się byc ok niewiele miejsc gdzie pozostały resztki kory. Wygląda na zdrowe, co prawda nie było oszałamiająco zielone jak u sąsiada, który też akurat się buduje ale podobno tym intensywnie mocnym barwnikiem często zakrywa siniznę. ceny z pozostałych tartaków mogę podac na priv.

Bardzo poproszę o pozostałe dane na priv.

Z góry dziękuję :D

Witam.

Tydzień temu p.Rysiek skończył dach u nas :) Jesteśmy zadowoleni, kierbud też nie miał uwag.

Dach został "ochrzczony" przez pierwsze ulewy i jak na razie wszystko w porządku

Kilka fotek z realizacji w moim dzienniku.

No to masz szczescie. Dach typu stodoła a ewidentnie takim jest Pani dach poza tą lukarną, to zaden problem dla tej ekipy wiec proszę nie wpadac w zachwyt i nie bic peanów ze Ci dekarze sa dobrzy - bo jedyne co mogli skopac na tym dachu to zle rozmierzenie dachowek lub cieknace kominy,

ciesielka ujdzie ale niemniej przestrzegam przed tymi dekarzami i pilnować, poniewaz na skomplikowanym dachu panowie sie wylozyli po calosci, nawet nie potrafili rozmierzyc dobrze dachowek tak ze zamki w kalenicy nie zeszly sie z gasiorami, kominy tez ciekly, dach i okucia kominów byly do poprawek poniewaz nie jest im znane cos takiego jak GWARANCJA, a kto nie wierzy służę dokumentacją foto

No to masz szczescie. Dach typu stodoła a ewidentnie takim jest Pani dach poza tą lukarną, to zaden problem dla tej ekipy wiec proszę nie wpadac w zachwyt i nie bic peanów ze Ci dekarze sa dobrzy - bo jedyne co mogli skopac na tym dachu to zle rozmierzenie dachowek lub cieknace kominy,

cieskielka ujdzie ale niemniej przestrzegam przed tymi dekarzami poniewaz na skomplikowanym dachu panowie sie wylozyli po calosci, nawet nie potrafili rozmierzyc dobrze dachowek tak ze zamki w kalenicy nie zeszly sie z gasiorami, kominy tez ciekly, dach i okucia kominów byly do poprawek poniewaz nie jest im znane cos takiego jak GWARANCJA, a kto nie wierzy służę dokumentacją foto

A ja już oglądałem dachy typu stodoła też skopane.

ciesielka ujdzie ale niemniej przestrzegam przed tymi dekarzami i pilnować, poniewaz na skomplikowanym dachu panowie sie wylozyli po calosci, nawet nie potrafili rozmierzyc dobrze dachowek tak ze zamki w kalenicy nie zeszly sie z gasiorami, kominy tez ciekly, dach i okucia kominów byly do poprawek poniewaz nie jest im znane cos takiego jak GWARANCJA, a kto nie wierzy służę dokumentacją foto

To ja moge polecic fachowca od poprawek po takich pseudo fachowcach , mielismy identycznie to samo i kazdy kto przychodzil ogladac nasz dach zalamywal rece , oczywiscie wykonawca problemu nie widzial , wedlug niego wszystko bylo ok , przez prawie 2 lata szukalismy kogos kto podjaby sie poprawek az wreszcie znalezlismy i jestesmy mega zadowoleni , robil nam tez zabudowe poddasza i podbitke , namiary na pw

Witam

Czy macie może namiary na wykonawcę ogrodzenia.

Szukam fachowca do wykonia ogrodzenia o dł. ok. 40 m - dół betonowy (ze względu na spadek) a góra panele. Jeśli macie jakąś sprawdzoną ekipę to baaaardzo proszę o namiary. Jestem z zagłębia ale nasza grupa działa mało prężnie więc może Wy polecicie kogoś

• 2 weeks później...

Sprzedam rury do wody: 110x10,0 PE100 SDR11 PN16 "ZINPLAST" - 15mb.

Rury są w 2 sztangach, długości 12mb oraz 3,2 mb.

Rury zostały zakupione w połowie bieżącego roku do wykonania sieci wodociągowej i pozostały niewykorzystane, posiadam fakturę zakupu z firmy "INSTALATOR" z Mikołowa. W przypadku skrócenia dłuższej rury do 6mb, możliwy transport w cenie 1 PLN/km.

Cena: 400 PLN / całość

Kontakt: +48 723 200 888