mirela99 15.11.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Szukam wspólnika do transportu łączonego desek tarasowych - modrzew syberyjski. Sprawdzone (mam od maja na tarasie) w Tartaku w Śremiu. Cena 50% tego co oferują u nas na śląsku. W razie pytań proszę o PW (rzadko tutaj zaglądam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 15.11.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Oj Mirela99 ściągnełam Cię W moich notatkach odnalazłam, że miałaś namiary na barierki mogłabyś mi dać. Bardzo proszę. Jeżeli ktoś ma również namiary na bariekę chętnie przyjmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 15.11.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Oj Mirela99 ściągnełam Cię W moich notatkach odnalazłam, że miałaś namiary na barierki mogłabyś mi dać. Bardzo proszę. Jeżeli ktoś ma również namiary na bariekę chętnie przyjmę Witam. O jakie barierki chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 16.11.2012 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Nie mogę wkleić zdjęcia. Barierka jest na oknie w sypialni - od podłogi i zależy żeby była od ścianki do ścianki - czyli tak jakby wychodziła z warstwy ocieplenia. Barierka stalowa, zupełnie prosta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota78 16.11.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Witam, wyglada na to, że spraw już jest przesądzona. Zwrot VAT za materiały budowlane ma przysługiwać tylko do końca 2013r. Zachęcam wszystkich do odzykania pieniędzy, w sumie może to być ponad 30tyś zł. Pieniądze nie są opodatkowane, na czysto do ręki. Zwrot do 4 miesięcy od złożenia wniosku. Kto nie zdąży złożyć wniosku temu kasa przepadnie. Więcej szczegółów na priv.pozdrawiamDorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 16.11.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Cześć dorota78 dzięki z uspokojenie. A możesz mi powiedzieć czy jak złożę w 2013 deklaracje początkiem roku za zakupy w 2012 no i w sumie pewnie w jakiejść części za 2013 to czy w roku 2014 mogę złożyć deklaracje za ostatnie zakupy dokonane w roku 2013. Zgodnie z zasadą możemy złożyć jedną deklaracje raz w roku! Nie mogę już złożyć w roku 2012 bo już składałam a nie chciałabym czekać do samego końca budowy żeby wszystko rozliczyć. Może masz jakiś link do konkretnego artykułu z dokładnymi zasadami lub już się dowiadywałaś. Najwyżej zadzwonie na inolinie podatkową z tym zapytaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tlobo 17.11.2012 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 CześćMam do sprzedania drzwi wewnętrzne Dre Scala 100ki.Jeżeli ktoś potrzebuje drzwi tymczasowe na zimę to też się nadają, są bardzo solidne i ciężkie:)Mam też trochę podbitki dachowej Gamrat Ciemny dąb.Zainteresowanych proszę o prywatną wiadomość.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota78 19.11.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Droga Justyno, z tego co się dowiedziałam, będzie tu obowiązywać zasada praw nabytych. Zgodnie z tym co urzędnicy twierdzą (w chili obecnej), wszystkim którzy złożą wnioski jeszcze w tym roku lub ostatecznie w przyszłm, będzie przysługiwał 5letni okres zwrotu. Nie wiadomo, czy ma to obowiązywać przez cały 2013r., czy do jakiegoś konkretnego miesiąca. W tym roku można w okresie 5letnim odzyskać do 34tyś za budowę domu. Wstarczy PnB, akt własności, kopie faktur i wypełniony wniosek wraz z załacznikami. Na zwrot czeka się 4 miesiące. Pieniadze nie są już obciążone jakimkolwiek podatkiem.Ty złożyłaś wniosek w 2012r. więc nabyłaś już prawo do zwrotu przez następne 4lata. Osobiście uważam, że lepiej składać dokumenty o zwrot VATu za materiały budowlane raz do roku, tak jak ma sie do tego prawo. Pieniądze można dać na lokate lub przeznaczyć na wykończenie domu, wiadomo im blizej końca budowy tym więcej pieniędzy potrzeba. W US pieniądze leżą i realnie tracą na wartości, niestety inflacja robi swoje. US nie da nam odsetek za trzymanie naszych pieniędzy.W razie jakichkolwiek pytań polecam się. Cieplutko pozdrawiamDorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 19.11.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Dziękuje za szaczegółowe wyjaśnienie. Uspokoiłaś mnie. Też uważam, że warto się ubiegać o zwrot, w sumie część naszych środów jest zamrożona w VAT. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 19.11.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Witam, Chciałam się podzielić pewną refleksją ku przestrodze. Robiliśmy kanalizacje i wode przyłącze. Szukając firmy korzystaliśmy z polecanej kilkanaście stron wcześniej namiaru i mamy problem. Nie będę opisywać szczegółów gdyż to mój mąż monitoruje pewne sprawy ale mam wyrzuty sumienia że to ja podałam mu namiar Korzystaliśmy z usług firmy Gurtowski i Wspólnik i nasze sprawy wod-kan nie są dokończone, formalności nie są załatwione do końca i nie możemy się doprosić żeby poprawił drogę. W trakcie współpracy były dość trochę rozbieżności zdań, ale niestety nie możemy się nawet dodzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 23.11.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Witam. Czekam na PnB i z poczatkiem nowego roku chciałabym z mężem rozpocząć budowę domu. Obecnie poszukuję sprawdzonych ekip w szczególności do fundamentów, postawienia ścian etc.... Nie mamy doświadczenia, nie znamy się na budowie dlatego zależy nam na rzetelnej i uczciwej firmie... Za każdy sprawdzony kontakt i za każdą możliwość wglądu na ich pracę będę wdzięczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wjmail 23.11.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Witam, Szukam sprawdzonych ekip do SSO/SSZ w Łaziskach Górnych (porotherm, płaski dach) - start wiosna 2013r. Proszę również o namiary na dobrego kierownika budowy. Z góry dziękuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareckki1 24.11.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Sprzedam siatkę na ogrodzenie tymczasowe o długości ok. 120 mb oraz pręty 6 mm około 20 sztuk, odbiór w Wojkowicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareckki1 24.11.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Witam, Chciałam się podzielić pewną refleksją ku przestrodze. Robiliśmy kanalizacje i wode przyłącze. Szukając firmy korzystaliśmy z polecanej kilkanaście stron wcześniej namiaru i mamy problem. Nie będę opisywać szczegółów gdyż to mój mąż monitoruje pewne sprawy ale mam wyrzuty sumienia że to ja podałam mu namiar Korzystaliśmy z usług firmy Gurtowski i Wspólnik i nasze sprawy wod-kan nie są dokończone, formalności nie są załatwione do końca i nie możemy się doprosić żeby poprawił drogę. W trakcie współpracy były dość trochę rozbieżności zdań, ale niestety nie możemy się nawet dodzwonić. Bardzo współczuję i bije się w pieść z przeprosinami. To pewnie ja dałem ten namiar U mnie Gurtowski robił przyłącze wody w kwietniu 2010 roku i wszystko odbyło się szybko i sprawnie, bez żadnych problemów, dlatego też podałem jego namiar. Jednak teraz już go nie polecam i sam mam problem z Panem Gurtowskim. W styczniu 2012 r. szczęśliwie wprowadziłem się do nowego domku. Szczęście trwało około miesiąca bo w lutym zamarzła mi woda. Oczywiście wykonałem telefon do Pana Gurtowskiego. Na szczęście wtedy odebrał telefon, przyjechał i wykonał odmrożenie wodociągu. (odmrażanie kercherem i ciepłą wodą). Bez wody byłem prawe 1,5 tygodnia, ale jakość przeżyłem. Pan Gurtowski sam przyznał, że pod koniec wodociąg jest za płytko zrobiony w związku z czym na wiosnę go ociepli (ma długości ok. 120 metów). Jednak mamy już końcówkę listopada a Pana Gurtowskiego nie ma. Oczywiście dzwoniłem do niego kilkanaście razy, za każdym razem przekładał termin, a teraz przestał już odbierać telefon. Cóż zostaje mi zrobić ocieplenie wodociągu samemu, a sprawę skierować do Sądu. Tym sposobem zostanę chyba specem od sądzenia się z wykonawcami, bo już jedną sprawę wygrałem. „Fachowiec” od elewacji częściowo wykonał robotę, a potem uciekł z zaliczką. Oczywiście sprawę w Sądzie wygrałem, ale ile to nerwów. Ten pseudo fachowiec od elewacji to Adrian Borysenko, a jego firma to Budimex z Będzina, wcześniej firma nosiła nazwę Góral Bud. Także uwaga na niego!!!!!! Jeszcze raz przepraszam i szczerze współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 24.11.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Witam. Czekam na PnB i z poczatkiem nowego roku chciałabym z mężem rozpocząć budowę domu. Obecnie poszukuję sprawdzonych ekip w szczególności do fundamentów, postawienia ścian etc.... Nie mamy doświadczenia, nie znamy się na budowie dlatego zależy nam na rzetelnej i uczciwej firmie... Za każdy sprawdzony kontakt i za każdą możliwość wglądu na ich pracę będę wdzięczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klasyka 28.11.2012 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Witam Poszukuję sprawdzonej ekipy od kostki brukowej póki co do konsultacji jak przygotowac taras pod kostkę brukową i do późniejszego wykonania tarasu, podjazdu i ścieżek. Nie bardzo jeszcze orientuję się w rodzajach kostek ale zdaje się że kostka tzw płukana przypadła mi do gustu. Czy ma ktoś opinie w tym względzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 28.11.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Hm co do Gurtowskiego - może się spieprzyło - ogólenie wszsystko było ok, wycena, robota itp. U nas była rozbudowa sieci wod kan i kanalizacji. Ty mnie nie strasz mam nadzieje, że nam nic nie zamarznie!! Znajomi niealeko Orzesza mieli problem wiele tygodnie z wodą a raczej jej brakiem - połowie "wsi" zamarzła woda. Masakra. U nas gdzieś w połowie się porobiły problemu z utwardzeniem ulicy, ogólnie z dokończeniem prac żeby do działek można było podjechać, teraz nie dokończyli części formalnych. Ale to chyba mężusia poślę, tylko nadal nie mamy utwardzonej drogi. No i dodzwonić się nie możemy. Ogólnie cóż ryzyko zawodowe. Nawet przy namiarach z polecenia czasami coś może pójść nie tak. PS to i tak nic - podczas budowy "uciekł: nam keirownik budowy. Dom stał a dziennik nie uzupełniony. Wpierw nie można się było skontaktować, spotkać itp. Ponoć wyjechał w podróż służbową a telefon zostawił w domu To był dopiero numer - wtedy to ze stresu się popłakałam, ale dało się wszystko "pozałatwiać" a człowieka do dziś nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin19721 29.11.2012 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 WitamPoszukuję solidnej ekipy do wykonania tynków wewnętrznych. Proszę o namiary od zadowolonych klientów.Bardzo chętnie zbiorę również negatywne opinie o partaczach których należy omijać z daleka.Za namiary z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg36 29.11.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Ja z czystym sumieniem mogę polecić swoich tynkarzy młode chłopaki ale robota pali im się w rękach ,do tego solidnie i tanio 696-057-079 albo 660-250-101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 29.11.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Co do tynków - nam robił Pan Damian - nie tylko mi na forum robił tynki wew. również polecam 695305858 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts