jareckki1 24.02.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Z pozostałości po budowie mam do sprzedania:- - pręty 6 mm około 20 sztuk,- skrzynka (rozdzielnia) na prąd tymczasowy jednofazowy wraz z akcesoriami (lub bez) oraz blat kuchenny firmy Unico koloru ARTICO - Śnieżna biel o wymiarach:długość 307 cm, szerokość 120 cm – cena 550 zł. Koszt takiego o wymach 400 na 120 to ponad 1200 zł. Blat pozostał mi po montażu kuchni. Jest on firmy Unio, który pokryty jest specjalną powierzchnią antybakteryjną DUROPAL MicroPLUS, która w ciągu 24 godzin redukuje liczbę bakterii o ponad 99%.To jest strona producenta: http://www.pfleiderer.pl/page/1342/kolekcja-unico Ostrzegam przed sprzedawcą okien z Sosnowca tj. firma „Markowe Okna” ul. 3 Maja 31 - Grupa Factor. Jak kupowałem okna ta firma nazywała się GRUPA MARBUD.Kupiłem u nich okna w 2011 r., na okna nie narzekam, choć w trakcie montażu miałem małe zastrzeżenia, ale zostały one uwzględnione. Duże zastrzeżenia mam do respektowania warunków gwarancji przez tą firmę.W grudniu 2012 r. (w okresie gwarancji) pojawił się problem z oknami (okazało się, że trzeba je tylko wyregulować). Zgłosiłem problem telefonicznie do właściciela firmy, potem emilowo, listownie, ale ta firma mnie olała. Dni mijały (od pierwszego zgłoszenia mineło chyba 70 dni), a właściciel się nie odzywał, pomogła dopiero interwencja rzecznika praw konsumentów.W między czasie dowiedziałem się, od innych klientów, że właściciel tej firmy skacze przed klientami tylko przy sprzedaży okien, ale już po sprzedaży, to wszystkich ma gdzieś, chociaż obowiązuje go gwarancja. Dla nas wszystkich co okna kupują ważny jest towar, montaż i gwarancja, ale w tej ostatniej sprawie Grupa Factor zawaliła na całego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klasyka 25.02.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Ostrzegam przed sprzedawcą okien z Sosnowca tj. firma „Markowe Okna” ul. 3 Maja 31 - Grupa Factor. Jak kupowałem okna ta firma nazywała się GRUPA MARBUD.Kupiłem u nich okna w 2011 r., na okna nie narzekam, choć w trakcie montażu miałem małe zastrzeżenia, ale zostały one uwzględnione. Duże zastrzeżenia mam do respektowania warunków gwarancji przez tą firmę.W grudniu 2012 r. (w okresie gwarancji) pojawił się problem z oknami (okazało się, że trzeba je tylko wyregulować). Zgłosiłem problem telefonicznie do właściciela firmy, potem emilowo, listownie, ale ta firma mnie olała. Dni mijały (od pierwszego zgłoszenia mineło chyba 70 dni), a właściciel się nie odzywał, pomogła dopiero interwencja rzecznika praw konsumentów.W między czasie dowiedziałem się, od innych klientów, że właściciel tej firmy skacze przed klientami tylko przy sprzedaży okien, ale już po sprzedaży, to wszystkich ma gdzieś, chociaż obowiązuje go gwarancja. Dla nas wszystkich co okna kupują ważny jest towar, montaż i gwarancja, ale w tej ostatniej sprawie Grupa Factor zawaliła na całego. Szkoda że wcześniej tego nie wiedziałam choć z okien ostatecznie u nich zrezygnowałam ale zamówiliśmy i czekamy na zapłacone rolety. Mam nadzieję że nie będziemy musiali sprawdzać ich serwisu gwarancyjnego ale już teraz miałam wątpliwości w pewnej sprawie i już od trzech dni nie moge się skontaktować z firmą ani na komórkę ani pod numerem stacjonarnym, co budzi moje wątpliwości, zwłaszcza po wątku powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 25.02.2013 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Mam do odsprzedania 2 grzejniki stalowe dwupłytowe, zasilanie dolne lub boczne wymiary: wysokość 600 mm szerokość 900 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smer 26.02.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Ostrzegam przed sprzedawcą okien z Sosnowca tj. firma „Markowe Okna” ul. 3 Maja 31 - Grupa Factor. Jak kupowałem okna ta firma nazywała się GRUPA MARBUD. Kupiłem u nich okna w 2011 r., na okna nie narzekam, choć w trakcie montażu miałem małe zastrzeżenia, ale zostały one uwzględnione. Duże zastrzeżenia mam do respektowania warunków gwarancji przez tą firmę. W grudniu 2012 r. (w okresie gwarancji) pojawił się problem z oknami (okazało się, że trzeba je tylko wyregulować). Zgłosiłem problem telefonicznie do właściciela firmy, potem emilowo, listownie, ale ta firma mnie olała. Dni mijały (od pierwszego zgłoszenia mineło chyba 70 dni), a właściciel się nie odzywał, pomogła dopiero interwencja rzecznika praw konsumentów. W między czasie dowiedziałem się, od innych klientów, że właściciel tej firmy skacze przed klientami tylko przy sprzedaży okien, ale już po sprzedaży, to wszystkich ma gdzieś, chociaż obowiązuje go gwarancja. Dla nas wszystkich co okna kupują ważny jest towar, montaż i gwarancja, ale w tej ostatniej sprawie Grupa Factor zawaliła na całego. Szkoda że wcześniej tego nie wiedziałam choć z okien ostatecznie u nich zrezygnowałam ale zamówiliśmy i czekamy na zapłacone rolety. Mam nadzieję że nie będziemy musiali sprawdzać ich serwisu gwarancyjnego ale już teraz miałam wątpliwości w pewnej sprawie i już od trzech dni nie moge się skontaktować z firmą ani na komórkę ani pod numerem stacjonarnym, co budzi moje wątpliwości, zwłaszcza po wątku powyżej. Ha, ha Niezłe jaja, bo ja też czekam na montaż okien z roletami (który miał się odbyć 27.02.2013 r.) i puki co zostałem poinformowany, że rolet jeszcze nie mają! Generalnie na współpracę nie narzekam, bo firma wszystkie moje wymyślne kaprysy przyjmowała z pokorą, a nawet już po podpisaniu umowy zgodziła się na skorygowanie wymiarów, niemniej po przeczytaniu powyższego poczułem dreszcz trwogi, bo mam stracha montować samych okien bez rolet. Licho nie śpi, a amatorzy cudzego - tym bardziej.... Mam nadzieję, że jakość okien zrekompensuje mi stres, a rolety pojawią się w miarę szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smer 26.02.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Coś pochrzaniły się cytowania, a edycja się wiesza, zatem spróbuję jeszcze raz: Ostrzegam przed sprzedawcą okien z Sosnowca tj. firma „Markowe Okna” ul. 3 Maja 31 - Grupa Factor. Jak kupowałem okna ta firma nazywała się GRUPA MARBUD. Kupiłem u nich okna w 2011 r., na okna nie narzekam, choć w trakcie montażu miałem małe zastrzeżenia, ale zostały one uwzględnione. Duże zastrzeżenia mam do respektowania warunków gwarancji przez tą firmę. W grudniu 2012 r. (w okresie gwarancji) pojawił się problem z oknami (okazało się, że trzeba je tylko wyregulować). Zgłosiłem problem telefonicznie do właściciela firmy, potem emilowo, listownie, ale ta firma mnie olała. Dni mijały (od pierwszego zgłoszenia mineło chyba 70 dni), a właściciel się nie odzywał, pomogła dopiero interwencja rzecznika praw konsumentów. W między czasie dowiedziałem się, od innych klientów, że właściciel tej firmy skacze przed klientami tylko przy sprzedaży okien, ale już po sprzedaży, to wszystkich ma gdzieś, chociaż obowiązuje go gwarancja. Dla nas wszystkich co okna kupują ważny jest towar, montaż i gwarancja, ale w tej ostatniej sprawie Grupa Factor zawaliła na całego. Szkoda że wcześniej tego nie wiedziałam choć z okien ostatecznie u nich zrezygnowałam ale zamówiliśmy i czekamy na zapłacone rolety. Mam nadzieję że nie będziemy musiali sprawdzać ich serwisu gwarancyjnego ale już teraz miałam wątpliwości w pewnej sprawie i już od trzech dni nie moge się skontaktować z firmą ani na komórkę ani pod numerem stacjonarnym, co budzi moje wątpliwości, zwłaszcza po wątku powyżej. Ha, ha Niezłe jaja, bo ja też czekam na montaż okien z roletami (który miał się odbyć 27.02.2013 r.) i puki co zostałem poinformowany, że rolet jeszcze nie mają! Generalnie na współpracę nie narzekam, bo firma wszystkie moje wymyślne kaprysy przyjmowała z pokorą, a nawet już po podpisaniu umowy zgodziła się na skorygowanie wymiarów, niemniej po przeczytaniu powyższego poczułem dreszcz trwogi, bo mam stracha montować samych okien bez rolet. Licho nie śpi, a amatorzy cudzego - tym bardziej.... Mam nadzieję, że jakość okien zrekompensuje mi stres, a rolety pojawią się w miarę szybko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 27.02.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Posiadam z pozostałości pustaki stropowe Teriva 2 firmy Uciechowski: 12 deklowanych i 10 niedeklowanych - oddam za 1 litr piwa Odbiór w Mysłowicach-Brzezince. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_73 27.02.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Pozostało mi po budowie 210 szt stempli budowlanych - 3 zł/szt. 10 szt krokwi 8/18 cm impregnowanych dł ok. 7 m 12 szt. krokwi 8/18 cm impregnowanych dł ok. 5 m całość drewna na więźbę 1000 zł 1 rynna PVC Galeco kolor miedziany 130 cm szeroka dł. 4 mb 50 zł Lokalizacja Sosnowiec Czy ktoś może mi powiedzieć, orientacyjnie oczywiści ile kosztować może wykonanie instalacji elektrycznej w domu z poddaszem użytkowym? Powierzchnia domu 140 m kw. Co do elektryki - to wszystki zalezy od rodzaju instalacji, a tym samym długosci kabli. Ja mam podobna powierzchnie użytkową - robota bez materialu to 4.000 zł. Materiał 1300mb kabla 3x2,5 i 3x1,5 tablica 48 polowa + tablica na siłę + 4 bezpieczniki do alarmu, zasilania pompy i gniazdka na zewnątrz. Calość instalacji bezpuszkowa. Kable szyte w pustakach - tzn wiekszość schowana i nie trzeba przytynkowywać extra. Z drugiej strony mam kolegę, który podobną powierzchnię zrobił na 6 bezpiecznikach i 700m kabla położonego na kleju ze zwykłej gluciary. Jak zawsze na budowie - ciągły wybór ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 27.02.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Hej. Szukam desek tarasowych modrzewiowych. Jesli macie namiary na ten towar to prosze o pomoc. Pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 28.02.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Hej. Szukam desek tarasowych modrzewiowych. Jesli macie namiary na ten towar to prosze o pomoc. Pozdrawiam serdecznie:) W Rzeczycach koło Gliwic jest stolarz który sprzedaje modrzew. Może nie mieć od ręki ale wiem że kompletuje zamówieni i robi takie rzeczy. Ja też zaopatrywałem się u niego. Niestety konkretnych namiarów nie mam, ale wiocha jest mała i każdy wskaże droge. Zjeżdżając z DK to chyba drugi albo trzeci dom po lewej stronie. Jest szyld Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 28.02.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 W Rzeczycach koło Gliwic jest stolarz który sprzedaje modrzew. Może nie mieć od ręki ale wiem że kompletuje zamówieni i robi takie rzeczy. Ja też zaopatrywałem się u niego. Niestety konkretnych namiarów nie mam, ale wiocha jest mała i każdy wskaże droge. Zjeżdżając z DK to chyba drugi albo trzeci dom po lewej stronie. Jest szyld Dziękuję za info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlanka11 01.03.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Witajcie! Gdzie w okolicy można kupić tani garaż blaszany? Jeśli macie namiary, będę wdzięczna za odpowiedź. A może ma ktoś używany do odsprzedania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarko17 02.03.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Sprzedam skrzynkę elektryczną do zasilania (prąd budowlany). Używana 1 sezon.Koszt 350 zł. Okolice Tychów gg.3999003tel.793650917 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 03.03.2013 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Witajcie! Gdzie w okolicy można kupić tani garaż blaszany? Jeśli macie namiary, będę wdzięczna za odpowiedź. A może ma ktoś używany do odsprzedania? też poszukuję garażu blaszanego a buduję w świętochłowicach i namierzyłam najbliżej jak na razie firme PPHU Konstal te. 32 445 34 20 Jeszcze nie dzwoniłam - teraz w tygodniu muszę zamówić. Chyba, że ktoś zna tańsze to też proszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysiawwr 03.03.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 jeśli chodzi o elektrykę jak najbardziej polecam firmę 'energpol' ( http://energpol.firmy.net ) solidna i dobrze wykonana praca. Warto zajrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 03.03.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Witam Mam pytanie jaką firmę polecacie do montażu powietrznej pompy ciepła do c.w.u., bo zastanawiam się czy brać jakąś firmę czy samemu kupić pompę np. na allegro taką i potem ją zainstalować, co doradzacie?? http://allegro.pl/hewalex-powietrzna-pompa-ciepla-pcwu-3-8h-a3-i2996590729.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evol1 03.03.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Witam Mam pytanie jaką firmę polecacie do montażu powietrznej pompy ciepła do c.w.u., bo zastanawiam się czy brać jakąś firmę czy samemu kupić pompę np. na allegro taką i potem ją zainstalować, co doradzacie?? http://allegro.pl/hewalex-powietrzna-pompa-ciepla-pcwu-3-8h-a3-i2996590729.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszysiek20 04.03.2013 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Możecie polecić elektryka oraz firmę od wylewek i tynków? Jakie mieliście ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berenikus 04.03.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Dołączam się do ogłoszeń sprzedam po budowie. Mam 55 metrów deski przypodłogowej drewnianej Barlinka. Kolor ciemny brąz (gorzka czekolada) wraz z łącznikami. Cena 375zł ale dla forumowiczów może jakaś zniżka się znajdzie. Szczegóły na allegro:http://allegro.pl/listwa-przypodlogowa-barlinek-55mb-i3074558571.html Deski oryginalnej jakości Barlinka, mam je położone u siebie w domu. Piekary Śląskie, ale jeżdżę na trasie do Gliwic. tel 692 192 972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dana75 04.03.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Możecie polecić elektryka oraz firmę od wylewek i tynków? Jakie mieliście ceny? Wylewkarze rejon Tarnowskich Gór ale mają duży zasięg. tel. 608 017 109 z czystym sumieniem mogę polecić. Przez mój dom przewinęło się sporo firm ale tylko kilka zasługuje na polecenie. Ceny nie pamiętam, ale było przyzwoicie. Tynki miałam też ładne, tyle że cena dość wysoka, a facet strasznie wolny i marudzący więc nie polecam, choć nie mogę doczepić się co do jakości. Tynki mam na tyle ładne, że nie trzeba robić gładzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niron 06.03.2013 01:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Witam wszystkich. Możecie polecić sprawdzoną ekipę do wykonania systemu alarmowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts