Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Ponawiam moje pytanie jaką firmę polecacie do montażu powietrznej pompy ciepła do c.w.u., bo zastanawiam się czy brać jakąś firmę czy samemu kupić pompę np. na allegro taką i potem ją zainstalować, co doradzacie??

http://allegro.pl/hewalex-powietrzna-pompa-ciepla-pcwu-3-8h-a3-i2996590729.html

U nas przyszedł czas na dach. Drewno właśnie przyjechało :)

Czy ktoś może polecić dobrego dekarza? (dom budujemy w Rudzie Śląskiej).

Będę wdzięczna za namiary.

Mój dach będzie robiła ekipa która stawia mi dom... Musiałabym też jechać zobaczyć wykonanie ich pracy na inne budowy! Buduję się w Świętochłowicach tzn jutro wbijają mi łopatę w ziemię :)

Mój dach będzie robiła ekipa która stawia mi dom... Musiałabym też jechać zobaczyć wykonanie ich pracy na inne budowy! Buduję się w Świętochłowicach tzn jutro wbijają mi łopatę w ziemię :)

Nasi budowlańcy też mieli dach robić ale nastąpiła zmiana planów, więc muszę poszukać kogoś od dachu.

Witam

Ponawiam moje pytanie jaką firmę polecacie do montażu powietrznej pompy ciepła do c.w.u., bo zastanawiam się czy brać jakąś firmę czy samemu kupić pompę np. na allegro taką i potem ją zainstalować, co doradzacie??

http://allegro.pl/hewalex-powietrzna-pompa-ciepla-pcwu-3-8h-a3-i2996590729.html

Jak dobrze poczytać instrukcję i chwilę się zastanowić - to montaż pomy PW do cwu sprowadza się do ... wlączenia kabla do gniazdka. Z drugiej strony pozostaje prawidłowe umieszczenie czerpni i wyrzutni, może jakaś kombinacja poprzez czerpanie powietrza z garażu, co teoretycznie może spowodować że pompa będzie pracowała z jako taką sprawnością przy niższych temperaturach zewnętrznych. Osobiście wybraliśmy pompę z Wolfa - Rickenbacher ultrax hpw, ona jest już z zasobnikiem 260 L.

Witam i pozdrawiam

Poszukuję sprawdzonej firmy do wykopów pod fundamenty z piwnicą w okolicy Sosnowca. Przy okazji czy ktoś jest chętny na ok. 70m3 ziemi z wykopu (niekoniecznie czysta ziemia)?

Jeżeli ktoś ma jeszcze namiary na dobry (i względnie tani:)) beton w pobliżu to będę zobowiązany.