EDZIA 06.11.2003 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Ciszej KrystianŻeby zapaść w sen zimowy trzeba stworzyć sobie odpowiednie warunki do tego.U mnie montaż kominka przesunął się z przyczyn obiektywnych w czasie do przyszłej środy. Jako stworzenie ciepłolubne skrupulatnie prygotowuję drewno do palenia w kominku. Dobra terapia antydepresyjna jesienią. Z prac uzależnionych od pogody został mi wykop pod kabel z domu do skrzynki. Mieliśmy zamiar zrobić to sami ale.... szukamy ludzi do tej pracy. Ile można zapłacić klientowi z ulicy za taki wykop ok. 50 m długości i 0,7 m głębokości.pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 06.11.2003 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Edzia - za wykop w piasku 200zł to hoho... jeżeli jest glina i kamienie... to i za 300 będzie trudno kogoś znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 06.11.2003 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Dzięki Krystian U mnie teren piaszczysty z niespodziankami ale nie na tej głębokości Za 200 zł to nie warto się męczyć, trzeba dać zarobić miejscowym bezrobotnym Już nie mogę się doczekać kiedy w domu będzie ciepło i przystąpimy do wykończeniówki. Zaczynam wyobrażać sobie już salon z kominkiem, choinką a za oknem piękny śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 06.11.2003 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Hej hej! U nas fundamenty są na ukonczeniu (i na tym koniec w tym roku ). Poza tym sadzimy jeszcze drzewka (niech już rosną ). Sen zimowy??? A kto znajdzie ekipy na pozostałe prace? A kto ściągnie ofrty na okna i inne takie? Snu zimego w tym roku nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.11.2003 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 u nas też niestety nie będzie snu zimowego, skończyły się tynki wewn. trwa czyszczenie chudziaka i układanie folii, styropianu pod podłogówkę i wylewki, potem drzwi zewn., wewn., kotłownia, ocieplenie poddasza, kominek itd., itd...... i sierpień 2004 PARAPETÓWA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.11.2003 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 mam do Was pytanie, czy 320 zł za jeden stopień schodów z jesionu to dużo czy w sam raz, a może macie namiary na dobrego, ale tańszego stolarza. O droższych już słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 06.11.2003 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Cześć, EDZIA, jak Ty sobie z tym dajesz radę? Pozdrawiam, gaga2 Nawet nie pytaj. Robimy zdjęcia interesująch nas rzeczy i porównujemy je już mi się plączą sklepy, płytki, wanny...totalny zamęt. Mam nadzieję, że coś się z niego /zamętu/ wyklaruje Jamles zapytam mojego sąsiada ...podaj jak możesz dokładne wymiary tego stopnia i grubość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.11.2003 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 schody są zabiegowe, więc nie mają jednego wymiaru, ale są mniej więcej 110x25x17 i grubości ok. 4cm. Stopnie zabiegowe są podobno o 30% droższe od prostych. Czekam na wiadomość i pozdrawiam Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 06.11.2003 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Leszku ale to dopiero ok. środy.Wcześniej nie dam rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 07.11.2003 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 ok. schody to temat na wiosnę przyszłego roku, na razie zbieram informacje cenowe, mam namiar na gościa, który zrobiłby za 200zł.Czekam na dalsze oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 08.11.2003 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2003 Edzia - za wykop w piasku 200zł to hoho... jeżeli jest glina i kamienie... to i za 300 będzie trudno kogoś znaleźć... A ja dziś miałam farta.Zaczęliśmy dziś wytyczać przebieg wykopu, zachęceni ładną pogodą po wytyczeni zabraliśmy się trochę za wykop. Widząc nasze poczynania sąsiedzi szt. 3 zjawiło się z własnymi szpadlami do pomocy. Wykop i położenie rur trwało 3 godz. i kosztowało nas w sumie 6 szt. piwa. A jaka radość ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.11.2003 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 witajcie mam pytanie, czy mozna u was kupic taniej kostke brukowa?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alis 10.11.2003 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 Witajcie..po dłuższej przerwie. U nas skończyli więźbę, no prawie skończyli-jest kilka poprawek. Panowie tak szybko się uwijali, że "mój miły" nie nadążał ze wskazówkami. Pojechał zakupić gwoździe-wraca, a tutaj ganek zrobiony.Ekipa murarzy przyzwyczaiła nas do wolnego tempa, a ci nie dali pomyśleć. EDZIA- gratuluje dobrych sąsiadów i oby takich więcej. pozdrawiam Alicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 11.11.2003 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2003 WitajcieCieplutko i słonecznie. W taką pogodę to chyba dzisiejsze święto uczczę pracą na budowie. Wczoraj skończyli mi /późnym wieczorem/kłaść kabel a jutro przyjeżdża kominkarz zatem muszę zasypać ten wykop.Alis - gratulacje z powodu więźby. To chyba dobrze, że tacy szybcy, bo spokojnie zdążysz przykryć zanim nastanie zima, którą tak straszą.A co do sąsiadów też mnie zaskoczyli. Wiesz ja znam ich od dawna to bardzo pracowici ludzie, kiedyś bardzo ciężko pracowali na kopalniach i jeszcze uprawiali ziemię. Teraz są na emeryturach a ziemi już teraz na mojej wsi nikt nie uprawia . A oni nie wiedzą co ze sobą zrobić. Do prac stricte budowlanych zatrudniałam fachowe ekipy i nie mieli okazji mi pomóc a teraz taka się nadarzyła i przyszli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alis 12.11.2003 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 WitajcieSprawna ekipa zawsze cieszy, a „dachowów” jak do tej pory można tak określić. Mamy podpisaną umowę na wykonanie dachu, więc jesteśmy w miarę spokojni co do zakończenia tego etapu, a to ważne , żeby przed zimą przykryć. W umowie są konsekwencje finansowe w przypadku nieterminowego zakończenia pracy, więc szefowa dekarzy stwierdziła, że bez względu na warunki pogodowe skończą krycie na czas.Właśnie wczoraj okazało się, że zapomnieliśmy o deskach czołowych i w związku z tym chciałabym was spytać gdzie kupowaliście podbitkę ( za ile) i czym ją malowaliście? -Pilne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 12.11.2003 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 cześć, u mnie od tygodnia kładą dachówkę, dopiero teraz ją mogłam zobaczyć, bo od tygodnia cała rodzina leży złożona chorobami. I muszę przyznać - jestem zachwycona - dach jest oryginalny, kolor OK, bałam się trochę tego cieniowania, ale jest bardzo subtelne i generalnie świat jest piękny. Alis - deski na podpitkę kupowałam w Wieluniu, za m2 deski modrzewiiowej 12mm suszonej komorowo - ok. 30 zł/m2 netto. Co do malowania - to przede mną, ale architekr namawia na Sikkens lub Tikkurila. a ja myślę o kupnie tego samiego lakieru, w jakim mam mieć okna i okiennice. Pozdrawiam, gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 12.11.2003 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 Alis u mnie poditka była w standarcie i szczerze mówiąc nie wiem jaki stanowiła procent w koszcie całego domu. Pomalowana została tekurillą w tym samym kolorze co dom, okna i drzwi. Na pewno o tym wiecie ale tak gwoli przypomnienia, lakier bezbarwny nie zabezpiecza przed działaniem promieni UV i drewno ciemnieje. Gaga2 to niesamowite jeszcze tak niedawno czekałaś na pozwolenie na budowę a teraz już kryjesz dachówką. Jak te domy szybko rosną pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alis 13.11.2003 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Witajcie Dziewczyny- dzięki za odzew. Gaga2- Wieluń to trochę daleko, a drewna nie potrzebujemy wiele, więc chyba nie byłoby to opłacalne. Rozumie twoją radość z wyglądu dachu, bo sama się tego boję. Siedzę obecnie z maluchami w domu i nie mam możliwości pooglądania zestawień kolorystycznych, więc zawsze pozostaje ta niepewność- czy aby dobrze wybraliśmy? EDZIU-fajnie, że chociaż nie musiałaś się martwić o materiały na dom, to pewnie jedna z zalet domów z bali, i tak w późniejszym czasie jest zbyt wiele decyzji do podjęcia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 13.11.2003 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2003 Witajcie,Alis masz rację początki były przyjemne i w miarę bezstresowe za to teraz decyzje rosną w ciągu geometrycznym i wierz mi trudne to decyzje bo i rozwiązania nietypowe. Ale cóż trzeba jakoś z głową skończyć co się zaczęło i grunt to się nie załamywać.pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilona75 15.11.2003 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2003 Witam Wszystkich!!!!!!!!Szukam wykaonawcę szamba z kręgów i studni na wode deszczową.Pozdrawiam Ilona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts