Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

No i nareszcie kupiliśmy materiały na ściany. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na Porotherm, po przeanalizowaniu wszyskich opcji zrezygnowaliśmy z betonu komórkowego ponieważ koszt był porównywalny "a ceramika jest ceramiką" jak mówi mój tata. :D

W tym roku chcę kupić jeszcze więźbę i stąd moja proźba o namiary na producentów.

Witam wszystkich budujących na Śląsku!

Od dłuższego czasu śledzę forum i nie ukrywam, że korzystam z Waszych doświadczeń. Buduję w okolicy Raciborza. Przygoda moja zaczęła się jesienią,mam zakończony stan zero,teraz zamierzm zromadzić trochę matriałów i wczesną wiosną ruszyć dalej. Zdecydowałem się na Porotherm 44 i w związku z tym mam pytanie ile udało Wam się wynegocjować rabatu od cen katalogowych na całość ceramiki.

Pozdrawiam.

A oto gwiazda,

którą widzieli na Wschodzie,

szła przed nimi,

aż przyszła i zatrzymała się

nad. miejscem, gdzie było Dziecię.

Ewangelia wg św. Mateusza 2, 9b

Spełnienia mażeń, i tych prywatnych i tych zawodowych.

Szczęśliwych kolejnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych we własnych czterech ścianach.

:D Najlepsze życzenia świąteczne dla wszystkich FORUMOWICZÓW. :D

By jak najszybciej "rosły" ich domy i aby w następne świeta mogli postawić choinke już we własnym salonie. :D

------------------------- :p -------------------------

------------------------ :D :D -----------------------

---------------------- :D :D :D---------------------

------------------- :D :D :D :D --------------------

------------------ :D :D :D :D :D ----------------

---------------- :D :D :D :D :D :D --------------

-------------------------:o :o-------------------------

W tym roku zrobiłam sobie najwiekszy prezent na Gwiazdkę - niestety nie chce mi sie zmieścic pod choinkę - za to będą z niego ładne sciany mojego domu. Po licznych rozważaniach -silika, Poroterm czy Termopor kupiliśmy pustaki z Termopotu na P/W. Zauważyłam przy tej okazji, że bardzo dużo osób sie buduje - na początku grudnia w składach budowlanych nie przyjmowano juz zamówienia na ten rok, bo cały materiał mieli już wysprzedany. Może dzięki prywatnym inwestorom polskie budownictwo jednak nie upadnie.

Witam wszystkich Dzielnych Budujących na Śląsku,

Życzę Wam, by spełniły się Wasze marzenia a szczęście i zdrowie dopisywało na budowie i nie tylko....

Kochani, życzę Wam zdrowych, spokojnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia

Ewa

My też pod choinkę sprezentowaliśmy sobie kominek :)

A ja nie mam jeszcze co sprawdzać :evil: . Chyba że te chaszcze które tam rosną, ale już nie długo i też będę jak WY :D

A na razie to życzę Wam Wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku!

Oby przyniósł Wam to czego sobie życzycie i dużo, dużo więcej dobrych wiadomości, pieniążków, zdrowia i co tam jeszcze chcecie. :D

Leszku dziś sobie odpuść ciupanie drzewa :wink:

Moi Drodzy

Życzę Wam w Nowym Roku

Zdrowia, cierpliwości, szczęśliwej ręki do fachowców,

spełnienia wszystkich marzeń i tych wielkich i tych małych

tych bliskich, i tych odległych

wszystkiego naj, naj, naj

Ewa :p

Witam wszystkich śląskich budowniczych :D

Jak szczęście, urzędnicy i bank pozwolą to wiosną do Was dołączę. Na razie czekamy na pozwolenie na budowę. Na warunki zabudowy czekaliśmy 5 miesięcy!! Działkę kupiliśmy w czerwcu i mieliśmy nadzieję (o naiwni) że wszystko pójdzie gładko i do zimy 2003 zrobimy przynajmniej fundamenty (czy byliśmy zbyt wielkimi optymistami??).

Nasze ranczo (1900m2) leży w Nieborowicach koło Gliwic.

Wszyscy doświadczeni w bojach na budowach, w składach budowlanych, hurtowniach itd LICZĘ NA WAS. Wszelkie informacje, rady będą mile widziane. Jeżeli macie namiary na sprawdzonych fachowców, tanie hurtownie z okolic Gliwic to bardzo proszę o podanie.

A na razie to życzę Wam SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU, obyście jak najszybciej zamieszkali w wymarzonych domkach a tym, którzy planują to w następnych latach, obyście mieli jak najmniej urzędników po drodze, najmniej kłopotów na placu budowy, najniższych cen w hurtowniach na najlepsze materiały.

Pozdrawiam

Mała

witam wszyskich w Nowym Roku Budowlanym 2004 a przedewszystkim

nową Małą z Nieborowic, napisz gdzie to rancho- okolice "Sielanki",

Mysiej Góry czy drogi na Żernicę?

Ewo z drzewem dałem sobie narazie spokój, bo nie wiem czy je odśnieżyć

czy poczekać na odwilż. Chyba zacznę ocieplać poddasze.