Mała 03.01.2004 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2004 Edzia, widziałam zdjęcie Twojego domu - super chatka!!! Powiedz gdzie to cudo stoi? Jamles, na wysokości Sielanki ale po drugiej stronie ul. Rybnickiej nalezy skręcić i jechać na Żernicę, za kościółkiem należy skręcić w pierwszą uliczkę po lewej. Jest to taka sobie droga z płyt betonowych prowadząca do przepompowni w lesie. A nieopodal tego lasu jest właśnie moje rancho - kupione z przetaru w gminie. Kiedy mój mąż cudem wygrał licytację z wrażenia nie umiał wrócić do domu i krążył samochodem po Gliwicach obdzwaniając przy okazji wszystkich znajomych Mam pytanko. Czy korzystacie z kredytów hipotecznych przy budowie a jeżeli tak to z jakich banków i dlaczego akurat z tych? I czy Wam też stronki na forum tak dłuuuuuugo się ładują a może to moja osiedlowa sieć tak się ślimaczy, wrrrrr Pozdrawiam Mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 04.01.2004 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 Witam ciepło w mroźną noc.Mała z Twojego opisu wiem, który to las i to Twoje rancho musibyć bardzo atrakcyjne. Czy było dużo chętnych w przetargu?W naszym przetargu byliśmy sami i mieli 4 działki do wyboru.Dziwi mnie to, że na warunki czekaliści 5 m-cy, ja czekałem mniej niżmiesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mała 05.01.2004 01:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2004 Witam Jamles, u nas w przetargu też były 4 działki do sprzedaży ale 3 z nich były tak naprawdę sensowne. Czwarta jest podmokła i rosnie na niej kilka dużych drzew. Nasza działka była najmniejsza, największa miała około 2200 m2. Ale i tak było kilku chętnych i to na wszystkie działki. Do naszej (oprócz nas) startował jeszcze jakiś właściciel firmy budowlanej, który chciał kupić wszystkie 4 ale kiedy przegrał licytację na 1 działkę to z pozostałych zrezygnował i wtedy mój mąż podbił cenę o 1% i działka była nasza. NIe wiem dlaczego tak długo czekaliśmy na warunki i szczerze Ci zazdroszczę tego miesiąca. Teraz już mi przeszło ale jesienią (kiedy była taka super pogoda i moglibyśmy już coś działać) to byłam Może ten długi okres wynikał z tego że weszło nowe prawo budowlane. Masz u siebie na działce szambo, jeżeli tak to mogę zapytać jakie? Pozdrawiam Mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 05.01.2004 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2004 Witam wszystkich zmarzniętych Mała ja przetarg "wygrałem" o 100zł od ceny wywoławczej, ale ciekawsze jest to, że chcąc udać się na przetarg nasze FSO "dostało" nóg i znalazło się po dwóch dniach na policyjnym parkingu. Na szczęście to była sprawka małolatów, a nie "konkurencji", która chciałaby wykupić naszą ziemię . Szamba jeszcze nie mam, to sprawa na wiosnę( może to będzie BOŚ), może w tej sprawie odezwie się do Ciebie Ilona75,która buduje w Pilchowicach i po wykonaniu szamba zostały Jej osnieżone górki ziemi na saneczkowe zjeżdżanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka 09.01.2004 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Witaj MałaTeż buduję się w Gliwicach (stan surowy) i moje doświadczenia z Urzędem Miejskim są zgoła podobne. Faktycznie to był chyba wariant optymistyczny jesli myślałaś że do jesieni pozałatwiasz wszystkie papiery, ale 5 miesiecy to juz gruba przesada. Ja na warunki czekałam 2,5 miesiąca. No ale może nie ma tego złego co by na dobe nie wyszło i zdążycie wszystko spokojnie pozałatwiać do wiosny, przemysleć....no a potem pełną parą.....Służe doświadczeniem jeśli chodzi o hurtownie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 10.01.2004 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 Kochane ludziska, już miesiąc siedzicie na jednej stronie , do roboty, budowy zamarzły, czas najwyższy zbierać wiedzę wszelaką, oczywiście na FORUM.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 10.01.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 Krystian, a bierzesz pod uwagę taką ewentualność, że niektórzy potrzebują odpoczynku nie tylko od budowy ale i od problemów budowlanych? Przyznam się, że ja ostatnio na Forum zaglądam na wątki mało związane z budową. Totalna demobilizacja... Byle do wiosny Pozdrawiam, gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alis 10.01.2004 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 Witajcie.Przyczyniłam się również do tego stanu rzeczy, więc postanowiłam się wpisać. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że zaprzątają mnie obecnie troszeczkę inne sprawy. Na budowie działo się dużo i szybko, więc troszeczkę odpoczywam, ale nie jestem pewna czy ten stan można nazwać odpoczynkiem. Im gorliwiej chcę "zapomnieć" tym straszniejsze myśli w mojej głowie.Pozdrawiam Alicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 11.01.2004 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Kochane ludziska, już miesiąc siedzicie na jednej stronie , do roboty, budowy zamarzły, czas najwyższy zbierać wiedzę wszelaką, oczywiście na FORUM.... Kto pracuje ten nie pisze Mnie tam budowa nie zamarzała, codziennie jeżdżę palić w kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 11.01.2004 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Czy to znaczy, że kto pisze ten się obija ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonifacy 11.01.2004 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Wszystkiego co najlepsze dla budujących Ślązaków w Nowym Roku. Po przerwie powracam na forum. Udało mi jest wybudować stan surowy otwarty. Najbliższy mój problem to wybór ogrzewania. Nie mam gazu ziemnego i myśle poważnie o węglu. Czy ktoś ma doświadczenia z piecami Hefa czy Viadrusa z podajnikami? Czy to prawda, że wymagają obsługi co 3-4 dni? Słyszałem, że mogą być problemy z podajnikami ślimakowymi? Pozdrawiam i czekam na opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 12.01.2004 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 Czy to znaczy, że kto pisze ten się obija ??? Krystian to Ty napisałeś, nie ja Niektórzy tylko nie maja podzielności uwagi i jak pracują to nie piszą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 12.01.2004 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 Niestety nie mam podzielności uwagi, i to do tego stopnia, że jak się nad czymś skupię to nie słyszę co się do mnie mówi... Ale ma to też i dobre strony, jak się skupię na spaniu, to nic nie jest mnie w stanie obudzić przed upływem 5 godzin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 12.01.2004 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 [quote name= Ale ma to też i dobre strony, jak się skupię na spaniu, to nic nie jest mnie w stanie obudzić przed upływem 5 godzin... [/quote] Krystian skąd ja to znam, tyle że nie z autopsji a skupienie na spaniu trwa więcej niż 5 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 12.01.2004 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 Te typy tak mają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enzo 30 14.01.2004 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 mam taki piec z HEFA z tym ze jeszcze nie paliłem mam nadzieje ze na dniach rozpale to cos napisze,co do podajników to wczesniej slimaki sie ukrecały,teraz są zawleczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enzo 30 14.01.2004 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2004 LUDZISKA Z GLIWIC I OKOLIC!! PODOBNO W LUTYM MAJĄ BYĆ TARGI W GLIWICACH,CZYZBY ZNOWU PRZY POLITECHNICE I JAK CO ROKU TO SAMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 17.01.2004 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2004 Dostałem pozwolenie na budowę!!!!!!Ludziska, w piątek otrzymałem pozwolenie na budowę, po 7 miesiącach załatwiania. Teraz byle do wiosny i ruszam z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta C 18.01.2004 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2004 Dlaczego musiałeś czekać aż 7 miesięcy?? Czy były jakieś konkretne przeszkody czy to tylko urzędnicy....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek 19.01.2004 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Cześć, Przeczytałem "główny" wątek na forum dot. okien, odwiedziłem sporo przedstawicieli firm produkujących okna PCV w okolicach Zabrza i Gliwic. Jak na razie moimi faworytami są: 1. Super Okno (produkcja w Zabrzu) - profil Kommerling Euro Futur 2. Oknoplast Kraków - profil Veka 5-cio komorowy Avans 3. Eurocolor - profil Rehau Brillant Design 4. Okno Plus - 5-cio komorowy Salamander 5. AP Żory - 6-cio komorowy Aluplast 6. Norma 2000 - profil 5 cio komorowy Thyssena Moment podjęcia decyzji zbliża się wielkimi krokami, a ja mam straszny mętlik Proszę Was, podzielcie się informacją, gdzie i jakie okna kupiliście i czy jesteście zadowoleni z montażu (prośba do posiadaczy okien PCV)... Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts