rafi27 19.01.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Do Marty CNiestety okres oczekiwania na WZiZT był dramatycznie długi 6 miesięcy, potem adaptacja projektu, i złożenie wniosku. W mojej gminie urzędnicy są spoko ale gmina nie ma aktualnego planu zagospog przestrz i mój wniosek o WZiZT musiał odwiedzić kilka urzędów:- starostę powiatowego,- urząd górniczy + kopalnia- wojewoda śląski,- marszałek województwa inna rzecz że gdyby kierownikowy wydziału architektury w mojej gminie zależało na tym to możnaby urwać ok 2 miesiące może nawet 3. No ale jest i należy się cieszyć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 19.01.2004 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 rafi, może czekali aż wyślesz do nich p. Lwa R. Leszek ja mam okna nie z twojej listy a mianowicie Thermoplast Royal pięciokomorowy i jestem zadowolony i z okien i z montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 19.01.2004 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 jamles mam pytanko! Dostałam dziś wycenę okien z Termoplastu. Też wybrałam royal, nie wiem tylko czy mam wybrać białe czy z okleiną złoty dąb które ładniejsze , ratuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 20.01.2004 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 ja mam białe z białymi szprosami, ale złoty dąb ma wielu zwolenników na forum i moim zdaniem jest ok. Wybór jednak należy do Ciebie, ale powinnaś brać pod uwagę np. kolor elewacji, rynien, podbitki, drzwi wej. Pozdrawiam i gratuluję wyboru koloru okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 20.01.2004 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Jak na razie moimi faworytami są: 1. Super Okno (produkcja w Zabrzu) - profil Kommerling Euro Futur 2. Oknoplast Kraków - profil Veka 5-cio komorowy Avans 3. Eurocolor - profil Rehau Brillant Design 4. Okno Plus - 5-cio komorowy Salamander 5. AP Żory - 6-cio komorowy Aluplast 6. Norma 2000 - profil 5 cio komorowy Thyssena Proszę Was, podzielcie się informacją, gdzie i jakie okna kupiliście i czy jesteście zadowoleni z montażu (prośba do posiadaczy okien PCV)... Moja lista była podobna jażeli chodzi o profile - był jeszcze duckeninck, ale w końcu wybrałem okna z profili GELANA, dlatego, że: - potrafili wygiąć z nich potrzebne mi łuki, - mają aprobatę techniczną na kolor zewnętrzny(wybrałem dąb rustykalny), - producent jest znany w okolicy od kilku lat, - wykonano montaż z obróbką murarską - na gotowo. Okna kupiłem w Blanowicach pod Zawierciem, z okien i z montażu jestem zadowolony. Dane o firmie mogę przesłać na priva. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek 20.01.2004 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Dzięki,jamles, gdzie kupowałeś okna? Ja nie natrafiłem na Thermoplast w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 20.01.2004 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2004 Leszek okna kupiłem w Gliwicach, jeżeli chcesz to mogę Ci dać kontakt tel. na szefa, też Leszek Jeżeli będziesz zainteresowany to przyjedzie do Ciebie na budowę, do domu i na pewno przedstawi konkretną propozycję, doradzi, ja jestem z jego usług zadowolony. Pozdrawiam Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 21.01.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Punkt sprzedaży Thermoplastu mieści się przy placu Krakowskim w Gliwicach.Ja mam okna z 4-komorowego profilu VEKA w kolorze mahoń od firmy Konsek (z Rybnika) kupione w Gliwicach (obok rynku). Co do montażu i 1,5 roku uzytkowania na razie nie mam zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.darek 22.01.2004 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Szukam kafelkarza z którego jesteście zadowoleni {na ogrzewaniu podłogowym, łazienka} okolice Rybnika Zor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.darek 22.01.2004 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Mam pytanie dla urzytkowników pieca z podajnikem {węgel}Czy w czasie eksoloatacji pieca bardzo się kurzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 23.01.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Ale zimno u mnie , czy u Was też.Dobrze, ze w domku ciepło, bo od poniedziałku zaczynam podłogi.ZE - ma takie pomysły , że ręce opadają. U mnie paradoksów tej instytucji c.d.Wszystko mam przygotowane do podania prądu, a tu okazuje się ze kluczyk z szafki jest .... zamknięty w szafce. Żeby się do niego dostać, muszę z nimi podpisać umowę o dostawę energii elektrycznej. Czy Wy też tak mieliści. Proszę powiedzcie, że tak, bo szlag mnie zaraz trafi.pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchall 24.01.2004 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 Witam w.darek znam dobrego kafelkarza mogę Ci przesłać namiary na priv. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 24.01.2004 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 Marchall, ten etap czeka mnie już niedługo, czy też mogę prosić o namiar na tego kafelkarza.pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchall 26.01.2004 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Mam pytanie dla urzytkowników pieca z podajnikem {węgel}Czy w czasie eksoloatacji pieca bardzo się kurzy. Ja osobiście nie jestem, ale znajomy ma EKO PLus z Hef'a, zadałem mu to pytanie i on twierdzi że nie, jedynie w czasie czyszczenia kanałów w piecu ale i to nie jest groźne, byłem w jego kotłowni i jest tam naprawde czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 28.01.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Witam,Ja zacieram ręce, pompuje wiedzę i kieszenie kasą żeby zacząć 5.04 koparka kopie dziure pod fundamenty, i się zacznie. Ja powiem Wam że nie mogę się już doczekać.Po drodze muszę jeszcze załatwić jakiś kredycik, mam nadziję że pójdzie głodko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 28.01.2004 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Możecie polecić jakiegoś bardzo dobrego (nie musi być najtańszy wykonawcę mebli kuchennych ? Mamy upatrzoną i wymarzoną przez TŻ kuchnię pn. Nebraska firmy Rust. No i wiecie sami - wszystko jest piękne, ładne, funkcjonalne i trwałe, tylko jest jeden problem: cena. Na pozostałych forach regionalnych i ogólnych przewijają się od czasu do czasu namiary na stolarzy, których produkty dorównują renomowanym studiom kuchennym. Czy na Ślasku też jest ktoś taki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 28.01.2004 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Witam, Ja zacieram ręce, pompuje wiedzę i kieszenie kasą żeby zacząć 5.04 Jeżeli jesteś przesądny to nie zaczynaj w MAJU !!! (Z cyklu dobrych rad mojej teściowej... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 28.01.2004 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Witam, Ja zacieram ręce, pompuje wiedzę i kieszenie kasą żeby zacząć 5.04 Jeżeli jesteś przesądny to nie zaczynaj w MAJU !!! (Z cyklu dobrych rad mojej teściowej... ) Krystian to ciekawe, szczerze mówiąc pierwszy raz to słyszę. Wiem, że stare porzekadło mówi..." w maju ślub, rychły grób", ale budowa ?...Ciekawe dlaczego nie w maju? Słyszałam również, że w piątek nie należy rozpoczynać nowych robót, zwłaszcza na budowie. pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 28.01.2004 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Ojciec mojej teściowej był murarzem, stąd ta kopalnia wiedzy na tematy przesądów budowlanych- nigdy nie zaczynał nowej budowy w maju, ani żadnego etapu w piątek...nie wiem dlaczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 29.01.2004 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 na szczęście ja zczynam w kwietniu a nie w maju. 05.04 !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts