Krystian 29.01.2004 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 No to, to rozumiem 05.04.(04.) to co innego niż 5.04. .... Nie ma jak zaczynać w poniedziałek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 29.01.2004 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 Przygotowywuje sobie kosztorys, i brakuje mi kilku pozycji:- średnia cena instalacji elektrycznej, ile daliście za punkt,- drzwi wewnętrzne drewniane- dwustanowiskowa brama garażowa, uchylna z możliwością zainstalowania sterowania pilotem,- ile daliście za m2 ocieplenia budynku np styropian 12cm. Jak macie jakieś informacje będę wdzięcznypozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekkazia1719499210 29.01.2004 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 Czołem !!! Budujemy w Rudzie Śląskiej - Bielszowice. Mamy stan surowy otwarty. Na wiosnę będą okna drewniane TIS oraz rolety. Szukamy dobrych no i tanich wykonawców !!! do : - posadzki - 300 m 2, - docieplenie poddasza 185 m 2, - tynki wewnętrzne 585 m 2 ( z sufitami ), - tynk zewnętrzny akrylowy + 5 cm styropianu, - schody drewniane z barirkami, - instalacja wenętrzna wod. - kan., - kafelkarzy Prosimy o namiary na priva lub tel 502 448 907 Dzięki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekkazia1719499210 29.01.2004 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 Acha jesze pytanko, czy ktoś ogrzewa dom kominek + DGP ?Czy ewentualnie ktoś zna PAW POL z Żor/Sosnowiec ?CZy ktoś ma normaly komin - z cegieł, a nie systemowy i korzysta od kilku lata z kominka - mistrz z PAW POLA ( a zna się na rzeczy ) powiedział, że jak komin z cegieł to mogą być kłopoty ( a mam 20 x 20 ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 29.01.2004 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 ja kupiłem Harmony w PAW_POL-u, rozprowadzenia jeszcze nie mam, narazie tylko przejścia przez strop i ściany. Komin miałem na parterze tylkoz cegły, a potem za namową szefa p. PAW.....a, dałem kształtki ceramiczne, chyba Marywil ( komin rozwaliłem i stawiałem na nowo, bosię okazało, że kanał dymowy wymurowany przez "fachowców" miał zamały przekrój). Moim zdaniem PAW-POL jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 30.01.2004 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 cyt: powiedział, że jak komin z cegieł to mogą być kłopoty Ja się tak tylko zastanawiam jakim cudem stoją te wszystkie domy budowane od xx a czasem xxx lat tradycyjnym "sposobem" bez systemowych kształtek kominowych, systemowych obróbek rynnowych, bloczków BK z uchwytami i pionowymi uchwytami itp itd, których jedyną cechą poza faktem, że kosztują inwestora masę forsy jest ułatwienie danemu fachowcowi roboty. Nie ma nic złego w murowanym z cegieł kominie. A jak fachowiec jest partaczem to mu nawet Schiedel nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka 30.01.2004 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 Też stoje własnie przed problemem wyboru okien. Wiem ze maja byc z zewnętrznej strony z okleiną. W tym przypadku skłoniłabym sie do profili VEKA (Konsek i Kogut), ponieważ są zewnętrzny kolor okna (drewnopodobny) jest barwion w masie. Ale duzo bardziej podoba mi sie taki półokragły progil Salamander. Drewnopodobny efekt uzyskuje sie przez okleine. Wiadomo, że okleina zawsze może się gdzieś zarysować, zadrapać, więc...... Dalej mam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enzo 30 31.01.2004 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 Cześć Asiu! co do okien salamander to poczytaj watek:"okna salamander uwaga" ja jednak zamontowałem okna salamander,chyba ze wzdlędu na ładny profil Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.darek 03.02.2004 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Proszę wszystkich o porade na co mam uważać przy wylewkach i kafelkowaniu na ogrzewaniu podłogowym. Jakiej zaprawy urzywaliście do kafelkowania . Czy instalacja była pod ciśnieniem , czy ogrzewaliście w trakcie wylewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 04.02.2004 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Instalacja w całym domu kosztowała mnie 5,000zł, za bramę do garażu 4m x 2.5m drewniana robiona przez górali - 3,000zł (ale jest piękna).Okna brałem w Zabrzu w Normie 2000- 5-cio komorowe, złoty dąb. Okna super - montaż do bani. Inna sprawa że nie przypilnowałem. Poprawiali , ale efekt mizerny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 05.02.2004 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 Proszę wszystkich o porade na co mam uważać przy wylewkach i kafelkowaniu na ogrzewaniu podłogowym. Jakiej zaprawy urzywaliście do kafelkowania . Czy instalacja była pod ciśnieniem , czy ogrzewaliście w trakcie wylewek Ja robiłem wylewki na początku listopada z miksokreta i z obawy przed zamarznięciem instalacja byla nabita powietrzem z kompresora, ponieważ wylewki wygrzewa się dopiero po minimum 28 dniach, ja zaczołem grzać dopiero 10 dni temu. Musisz mieć siatkę zbrojącą( ja mam fi 4mm), dylatacje, plastfikator, dobrze jest dodać fibermesz( włókna zbrojące). Kafelkowanie dopiero mnie czeka, ale musisz mieć odpowiedni klej, niestety droższy od zwykłego( worek ok.30zł ). Mimo, że wg. mnie mam wszystko zrobione jak należy po włączeniu podłogówki poszło mi pęknięcie prostopadle do zrobionej dylatacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.darek 07.02.2004 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 Gdzie można kupić tanie dzrzewo do kominka.W okolicach Orzesza Żor. Poszukuje pieca HEF na groszek Za wszystki informacje dziękuje [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 07.02.2004 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 jamles, a możesz zdradzić ile płaciłeś na te wylewki, i co wchodziło w zakres tej ceny? No i czy możesz polecić ekipę. Właśnie przymierzam się do zmiany ekipy budującej i szukam kogoś w zamian, w tym m.in. do wylewek do ogrzewania podłogowego.Pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 08.02.2004 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2004 gaga2ponieważ z natury nie zdradzam, to uchylę rąbka tajemnicy 11zł/m.kw. +Vat za część 7%, reszta 0%. Wykonawca skłaniał się tylko do tej drugiej stawki. Cena obejmowała tylko wykonanie wylewki. Pozostałe koszty to w moim przypadku 15 ton piasku, ok.3,5t cementu, styropian, folia, dylatacje. Izolacje robiliśmy z żoną sami. Wykonawcę za jakość, dokładność, rzetelność jak najbardziej mogę polecić, żeby inni wykonawcy z których usług korzystałem im dorównywali to można by być wpełni zadowolonym. No jeszcze instalator CO był ok. Namiary na wylewki wyślę jutro na priva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 09.02.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 Dzięki Jamles, czekam na informację na priv. gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 09.02.2004 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 gaga2 - potwierdzenie dotarło ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 09.02.2004 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 Krystian, jeszcze nie dotarło, ale wczoraj tj. w niedzielę nie sprawdzałam poczty. No i dodatkowo jeszcze raz zgłosilam swój udział. Może wreszcie się uda? bardzo chcę pojechać na to spotkanie i spotkac tak mich forumowiczów Pozdrawiam, gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 09.02.2004 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 Witam! Zamierzam kupic materiał na ściany i dach. Szukam dobrych, tanich hurtowni co dają duże upusty,rabaty; okolice Katowic, Mysłowic. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mała 09.02.2004 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 WitamW zeszłym tygodniu odebraliśmy w końcu pozwolenie na budowę!! Nie obeszło się oczywiście bez awantur, pan w starostwie chyba chciał trochę uprzykrzyć nam życie.Mam prośbę do budujących w Gliwicach i okolicach. Czy możecie polecić spawdzone, solidne i tanie hurtownie.Będę bardzo wdzięczna, z góry dzięki PozdrawiamMała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 09.02.2004 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 Mała, zajrzyj do Buildera (ul.Tarnogórska), Kolbudu (nie pamiętam ulicy, okolice Lipowej), Bustera (skład PSB). Gdzie będziesz się budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts