Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa śląsk górny i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Byliśmy na Targbudzie w czwartek i wróciliśmy rozczarowani - cała ekspozycja zmieściła sie w dwóch pawilonach i trochę stoisk na dworze - obeszliśmy to w 1,5 godziny. Szukaliśmy kotłów olejowych Ulricha /chwalone w Forum/, ale nie było. A podobno jest przedstawiciel w Katowicach. Czy może ktoś ma namiary?

Witajcie

RENA czy byłaś na targach w sobotę koło 12:00 widziałem tam dziewczynę z dłyugimi czarnymi włosami - szła z balonikiem ING Banku Śląskiego (hala nr 1)

Ja byłem na targach ale naprawdę było nieiwiele wystawców (pomijając ogrody).

Pieca URLICHA też nie znalazłem ale znalazłem nowy piec VAILANTA ecoCOMPACT (VCS) kondensacyjny, z zasobnikiem na 100l w jednej obudowie z zamkniętoą komorą spalania za 8000 ciekawa propozycja

Niestety pogoda nie pozwoliła mi na przyjazd na targi, ale z tego co widzę nic nie straciłam, no może poza możliwością poznania kilku forumowiczów.

Ale myślę, że nic jeszcze straconego i pewnie kiedyś w końcu się spotkamy i wymienimy uwagi na temat dla nas bardzo ciekawy.

Mirzaw w sobotę o godz.12 to ja udzielałam się na mojej budowie i to tak mocno, że nadciągnęłam sobie ścięgna.

Witam wszystkich budujących na Śląsku i w okolicach. Mam zamiar niedługo rozpocząć budowę (koło czerwca) - okolice Piekar Śląskich. Mam nadzieję, że uda mi się do końca roku postawić stan surowy otwarty (z uwagi na wysokość funduszy). Na razie nie mam jeszcze doświadczeń budowlanych ale jak będę miał to opiszę. Buduję D07.

Pozdrawiam

Wtajcie

O postępach swojej budowy piszę w dzienniku więc się tu nie powtarzam.

Ostatnio znalazłem ciekawą cenę na rolety więc koleżankom i kolegom regionalnym podaję:

RELLOU - Rybnik.

Telefonu nie pamiętam ale może ktoś z Rybnika napisze (przy ulicy Rybnickiej - niedalego FORDA.

Widzę posucha w necie. Nikt (no prawie nikt) już tu nie zagląda. Chyba trzeba zacząć jakiś kontrowersyjny wątek by się rozruszać. No chyba w Niedzielę nie budujecie?

No to ja uciekam POZDRAWIAM WSZYSTKICH

Mirzaw

zgadzam się zrobiło się jakoś smętnie.Ja co prawda bardziej udzielam się w wątku Domy z bali, bo taki zamierzam wybudować w okolicach Rybnika. Czy widzał ktoś taki dom w swoim sąsiedztwie pozdrawiam Ewa

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: EDZIA dnia 2002-04-29 12:17 ]

Przerażający spokój zapanował w naszej grupie, czyżby wszyscy tak zawzięcie budowali, że nie mają czasu na Forum.A może by tak mały oddech,jakieś spotkanie przy grillu.Rozważcie to

Pozdrawiam Ewa

Kilka razy robiłam projekt ogrodu, ale rośliny wybierali sami zainteresowani i właściwie tylko oni mówili co chcą mieć w swoim ogrodzie.Ja tylko sprecyzowałam te propozycje. Bawiłam się w projektowanie raczej amatorsko a nie zawodowo chociaż w szkole uczyli mnie tego kierunku. Niestety pracując w wielkim mieście w zagłębiu i nie mając zaplecza można tylko amatorsko bawić się w projektowanie ogrodów. Ale obiecuję sobie i innym,że jak tylko wrócę na wieś to zajmę się tym bliżej i szerzej.

Informacja dla Edzia

Dom z bali w Dąbrowie Górniczej został wybudowany w latach 80-tych. Mieści się tam restauracja.Usytuowany jest przy drodze do Będzina obok budynku budynku Dyrekcji Huty Bankowa. Usytuowanie tego konkretnego obiektu jest nieszczególne, ale bryła budynku moim zdaniem naprawde świetnie pasowała by do jakiegoś sielsko-wiejskiego krajobrazu. Dwudziestoletni już okres użytkowania z pewnością ujawnił wady i zalety tego projektu. Sadzę, że można by o tym porozmawiać przy kawie z gestorem tego obiektu.

Pozdrawiam.

Dzięki za namiary interesują mnie zarówno mankamenty tego typu domów jak i producenci.Jest to trochę drogi ale z pewnością się tam wybiorę

pozdrawiam Ewa

Witam

Specjalnie dla Edzi

Domy z bali budują w okolicach Bielska-Białej, a w zasadzie w samym Bielsku – dzielnica Straconka, powstają tam jak grzyby po deszczu. Z tego co się orientuję jest tam kilka takowych użytkowanych od ładnych paru lat. Jeżeli idzie o budowę to budują je górale. Jeżeli jesteś zainteresowana ekipą to postaram się o namiar na nich:smile: