loop 27.07.2004 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Może ktoś wie po ile można kupić najlepiej cement? I jaka hurtownia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcio 27.07.2004 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Witam. Poszukuję dobrych zbrojarzy do stropu /schody, płyty-balkony, strop teriva/. Jeśli możecie kogoś polecić będę wdzięczny. Budowa k Gliwic (Żernica) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 30.07.2004 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Poszukuję ekipy do zorbienia tynków maszynowych. Ilep płaciliście na m kw tynku maszynowego robocizna i materiał. Gaga2 widziałem że miałas "małe" przeboje z tynkarzami jestes w sumie zadowolona z tej ekipy? Jeśli tak to czy moższe mi podesłać kontakt do nich chce tynkować tak gdzieć około września. Pytanie kolejne, jaką zachować kolejność najpierw tynki a potem wylewka czy na odwrót. Będe miał ogrzewanie podłogowe więc na mój prosty rozum to chyba najpierw wylewki a potem tynki, ale jak będą robić tynki to zapaćkaja podłogę i trzeba będzie czyścić. Już sam nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 30.07.2004 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Nam radzili tak: jeśli tynki robione ręcznie, to najpierw tynki, bo będzie straszny bajzel (i był ). A jeśli tynki maszynowe, to można najpierw zrobić wylewki (podobno to czystsza metoda, ale nie wiem jak to się sprawdza w praktyce... ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 30.07.2004 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Nam radzili tak: jeśli tynki robione ręcznie, to najpierw tynki, bo będzie straszny bajzel (i był ). A jeśli tynki maszynowe, to można najpierw zrobić wylewki (podobno to czystsza metoda, ale nie wiem jak to się sprawdza w praktyce... ). Tak, tynki maszynowe to czystsza metoda. Niemniej i tak pozostaje po tynkarzach niezły "bajzel". Robiłem wylewki po tynkach i była to dobra decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 31.07.2004 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2004 Nam radzili tak: jeśli tynki robione ręcznie, to najpierw tynki, bo będzie straszny bajzel (i był ). A jeśli tynki maszynowe, to można najpierw zrobić wylewki (podobno to czystsza metoda, ale nie wiem jak to się sprawdza w praktyce... ). Tak, tynki maszynowe to czystsza metoda. Niemniej i tak pozostaje po tynkarzach niezły "bajzel". Robiłem wylewki po tynkach i była to dobra decyzja. ja robiłem dokładnie tak samo, magmi ja już myślałem, że gorszego bajzlu to na budowie nie ma niż tynki maszynowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikuś 01.08.2004 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2004 Ja robiłem tynki ręczne przed wylewkami ( błogosławiony pomysł), a mój dobry znajomy tynki z maszyny po wylewkach. Efekt- jego wylewki wyglądają jak strop przed wylaniem (fatalnie). Przy okazji pilnujcie tynkarzy, aby nie zatynkowali puszek instal elektr. Chociaż dałem im małą zachętkę i tak skutecznie skasowali 7 szt Nie dość że niechluje, to jeszcze bez honoru. Pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 01.08.2004 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2004 Hej.Ja robię najpierw tynki a potem ten "gruz " dodaję do betonu do wylewek. Wykorzystuję wszystko dokładnie, nic sie nie poniewiera.U mnie nawet inni dowozili zbędny gruz. Zapaćkane i tak trzeba sprzątać i tak. Kwestia tylko tych"śmieci", co z nimi zrobisz.Ja mam inne pytanie: co sądzicie o parawanie na wannie?Czy lepiej osobno prysznic i wanna ( ale ta kasa, i miejsca też nie za dużo) Chodzi o łazienkę na górze, na dole będzie prysznic, ale jako "awaryjny", bo sypialnie są na górze. Nara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 01.08.2004 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2004 Hej. Ja robię najpierw tynki a potem ten "gruz " dodaję do betonu do wylewek. ...... To znaczy, że odpady cementowo-wapienne lub też gipsowe dodajesz do betonu ?!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 02.08.2004 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Wowka jestes zadowolony ze swojej ekipy tynkarskiej??? Czy możesz ich polecić jeżeli tak to możesz podać namiar na prv??? Czyli wniosek jest jeden, najpierw tynki maszynowe a potem wylewki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 02.08.2004 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 rafi27 - ja z tej ekipy jestem b. zadowolony. Niemniej po pewnych doświadczeniach (czy też nieporozumieniach) z poleceniem tej ekipy innemu forumowiczowi postanowiłem mieć spokojne nerwy i nie brać żadnej (moralnej) odpowiedzialności za tej lub też drugiej strony przewiny.Tak więc wybacz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 02.08.2004 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Wowka ja nie będe cię obarczał wina za to że może coś pójść nie tak. Jednak mam do wyboru tylko szukać po ogłoszeniach więc wolę zawsze skorzystać z pomocy forumowiczów. Więc dasz namiar?POzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 02.08.2004 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Proszę, przesyłam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 02.08.2004 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard Szymik 02.08.2004 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 WitamA ja buduję (powoli wykańczam)się w Jastrzębiu. Z pozdrowieniamiRysio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 03.08.2004 02:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 To znaczy, że odpady cementowo-wapienne lub też gipsowe dodajesz do betonu ?!!!!!!!! Przyznaję że to zabrzmiało trochę " niefachowo". Chodziło mi o to, że resztki zaprawy cementowo-wapiennej dodaję do betonu mieszanego na miejscu, ale w małej ilości. Powiedzmy, że ok. 0,2 cześci z całości, i to w dolnej części wylewki.Ok. 3cm powyżej siatki zbrojącej jest już "normalny beton".Wydaje mi się, że większość ludzi budujących systemem gospodarczym tak robi. Dzięki, za uwagę, nawet nie myślałem o tym wcześniej w ten sposób jak Ty. Niemniej jednak nie uważam tego za duży błąd. Zobacz moje nowe fotki i oceń obiektywnie ( inni forumowicze TEŻ!!).Czekam na opinie i zdanie na temat, czy robić prysznic obok wanny, czy też "założyć" parawan na wannie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 03.08.2004 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 witam, u mnie wylewki są już od tygodnia, ale wykonanie tynków się opóźnia z powodów przeróżnych, np. po burzy okazało się że piorun strzelił w słup elektryczny i nie mamy prądu, a bez tego agregat nie popracuje.... jutro mają rozpocząć tynkowanie, to się przekonam na wlasne oczy jak to jest z tym brudzeniem wylewek... Rafi, jeślu ekipa się sprawdzi ( a póki co nie mogę wiele powiedzieć, bo jeszcze chłopcy nie mieli okazji się wykazać) to podam Ci namiary na priv. Ekipa jest z Łazisk jeśli Ci to nie przeszkadza. Generalnie wyparował gdzieś mój optymizm i zacięcie budowlane... zdecydowanie czas na urlop. Pozdrawiam, gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 04.08.2004 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Witam Wszystkich. Właśnie zakupiłem projekt Rudzika z Archetonu http://www.archeton.pl Zamierzam budować go w Szałszy koło Gliwic powiat tarnogórski. Budowa systemem bardzo gospodarczym. Zastanawiam się czy do wykopu fundamentu brać koparke, czy popracować nad bicepsami A może znacie kogoś kto nie zedrze skóry już na starcie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 04.08.2004 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 moim zdaniem koparka, bicepsy jeszcze wyrobisz no chyba, że rodzina albo znajomi za piwko i grilla po robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilona75 05.08.2004 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2004 Janusz jak najbardziej pracuj nad bicepsami a zaoszczędzone pieniążki napewno się przydają tymbardziej że dopiero zaczynasz. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts