Penejos 30.05.2002 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2002 EDZIA, sorry, nie witaj mnie juz po raz trzeci. Calkowicie sie zagapilem i bralem pod uwage wylacznie 1 strone watku, a co za tym idzie nie widzialem rowniez swoich wiadomosci.Teraz wszystko OK.Dzieki za powitanie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Peter 30.05.2002 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2002 Rozpoczołem budowę koło Tarnowskich Gór - projekt Krab2 z Archetonu, we wtorek 28.05. zalałem ławy, beton z Dyckerhoff Bytom za 185 zł+VAT. Negocjuję stały upust z Melbudem T.G. w ramach "Buduj z PSB", ale spróbuję również w Buliderze. Bloczki betonowe 39*25*14 kupiłem w Psarach za 2,31 zł(brutto)(specjalna oferta targowa Targbudu w Katowicach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 31.05.2002 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2002 Cześć, ja też buduję w TG. Stan prac - ściany parteru (BK 36,5) przygotowanie pod strop (Teriva). projekt Oliwia z Archipelagu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 31.05.2002 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2002 Ja dziś jadę na działkę wytyczyć zlokalozować miejsce na dom i garaż a jutro może będę zdejować humus.pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 06.06.2002 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2002 Żyjecie?MirZaw - jak tam postepują prace?Mam pytanie: macie namiary na jakąś SPRAWDZONĄ i DOBRĄ firmę / osobę od centralnego ogrzewania?pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 06.06.2002 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2002 Żyjemy, ale co to za życie.Jak pisałam wcześniej w piątek przymierzyłam się do zdjęcia humusu niestety musiałam zrobić najpierw kolejne sianokosy/trawa rośnie jak szalona/ a dopiero teraz zabierzemy się za humus.W dalszym ciągu czekam na pozwolenie.pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Peter 06.06.2002 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2002 Muruję ściany fundamentowe, ale pogoda nie sprzyja. poniedziałkowa ulewa dała sie mocno we znaki moim wykopom. Tonę w wodzie, błocie i glinie. Mam nadzieję że moim izolacjom poziomym na ławach to nie zaszkodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi 07.06.2002 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2002 Cześć wszystkim !poprzestałem pisać na Naszym forum chyba na drugiej stronie ,ale widzę , że znowu zaczyna się coś tutaj dziać - zatem do dzieła budowlańcy !TomekM - u mnie tj. w Kleszczowie ,prace instalacyjne wykonywała firma z Oświęcimia i dojeżdżali codziennie ( 65 km ) . Koszt 120zł za punkt ( bez materiałów )nie jest to nawet średnia cena ! powiedziałbym nawet niska. W Gliwicach biorą 170 i więcej. Z ich roboty jestem bardzo zadowolony - zrobili czysto i estetycznie . Wszystko trwało ok. tygodnia razem z podłaczeniem kotła na olej i instalacji olejowej. Cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marc 07.06.2002 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2002 Cześć, Pytanie do budujących na Śląsku: Czy zna kotoś niedrogą firmę transportową do piasku z samochodem o ładowności 20 ton. Mam kłopoty ze znalezieim takowej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 08.06.2002 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2002 Jelcz 12 ton Rybnik 0604782270 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 08.06.2002 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2002 aziel o ile dobrze pamiętam to budujesz w Gotartowicach, czy może gdzieś przy trasie Żory-Rybnik, bo dziś jechałam tą trasą i widziałam kilka domów w stanie surowym zamkniętym i prawie zamkniętym może któryś to Twójpozdrawiam Ewa [ Ta Wiadomość była edytowana przez: EDZIA dnia 2002-06-08 19:29 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jpawl 10.06.2002 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2002 Tomi - gdzie w Kleszczowie - przejeżdżam tam prawiecodziennie na swoją budowę do Rudzińca...Chętnie pooglądałbym i powymieniał doświadczenia "na żywo" - jesteś parę kroków dalej - u mnie montują dzisiaj strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 10.06.2002 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2002 Edzia: dzięki za pozdrowienia. Mojego domu trudno wypatrzyć z Żorskiej, ale byłaś całkiem blisko! Niestety nie buduję z bali, więc moje doświadczenia na niewiele ci się zdają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 10.06.2002 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2002 Nie chodzi mi o bale ale muszę zrobić fundament i wymurować garaż będzie wolnostojący a doświadczenia marniutkie.A poza tym miło popatrzyć na rosnące mury znajomego z Forum pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi 11.06.2002 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2002 Cześć !Zapraszam chętnie JPWL. Musisz troszeczkę zboczyć a drogi . Jest to na żółto - kremowo otynkowany dom róg ulicy Szkolnej i Sportowej.Zapraszam chętnie podzielę się moimi uwagami i problemami z jakimi się spotkałem na budowie. Ja jestem tam prawie codziennie ok. 17.00 . Dzisiaj też będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi 11.06.2002 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2002 Sorry JPWL mała pomyłka będę jutro ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 11.06.2002 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2002 powiedzcie macie ubezpieczone swoje budowy.Napiszcie coś na ten tematEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi 12.06.2002 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2002 Cześć Edzia ,też o tym myślę i juz troche poszperałem coś nie coś na temat ubezpieczeń. Sprawa wygląda tak , że Warta i PZU nie chcą ubezpieczyc budowy w trakcie od kradzieży. Owszem ogólne ubezpieczenie dostaniesz na sytuacje losowe ale jeżeli chcesz wnętrze i sprzęty w środku ubezpieczyć od kradzieży to oni tego nie robią, boją się czy co ? Jeżeli chodzi o zdarzenia losowe to ja chyba wybiorę Wartę . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 12.06.2002 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2002 W jakimś numerze Muratora czytałam,że warunkiem ubezpieczenia chyba od krazieżdy jest ogrodzenie terenu budowyEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi 12.06.2002 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2002 To nie iest dokładnie tak . W Warcie na przykład chcąc ubezpieczyć budowę musisz mieć zrobiony conajmniej jeden odbiór ( woda , prąd , gaz lub kominiarz ) a i tak nie ubezpieczysz go od kradzieży. Pa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts