EDZIA 05.10.2004 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 a od EDZI to bardzij sie boja zimnyj wody w tyj Waszyj Brynicy Jamles obyś nie musioł sie chopie przekonać kogo/czego mosz sie bardzij boć :evil: . A jo bych sie boła tego marasu w tyj Brynicy...może nogi rozpuścić ...a zimna woda zdrowia doda...jamles zapomniałeś. A teraz trza to na polski przłożyć co by Świeżynka się połapała o czym godomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 05.10.2004 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 A teraz trza to na polski przłożyć co by Świeżynka się połapała o czym godomy w czwortek, abo w piontek do połednia byda zaś w Żorach w okolicy rynku to moga podciepnoć tumaczynie , może Nobla jakigoś dostana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 05.10.2004 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 A z tłumaczeniem dosz se rady ? jakby co to służę pomocą Jamles pogadaj z tym swoim kafelkarzem...wiesz u mnie to jest trochę inaczej, bo w łazince strop drewniany i nie ma wylewki tylko płyty OSB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 05.10.2004 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 A z tłumaczeniem dosz se rady ? jakby co to służę pomocą Jamles pogadaj z tym swoim kafelkarzem...wiesz u mnie to jest trochę inaczej, bo w łazince strop drewniany i nie ma wylewki tylko płyty OSB jutro przetestuję kafelkarza i dam znać przed Wichierkiem , a co do tłumaczenia to mam problem czy maras to to samo co borowiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 05.10.2004 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 jutro przetestuję kafelkarza i dam znać przed Wichierkiem , a co do tłumaczenia to mam problem czy maras to to samo co borowiny Ok, dzięki A co do tłumaczenia...maras z Brynicy to na pewno nie to samo co borowiny ... i nie radze Ci tego testować na sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 05.10.2004 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 ...a co do tłumaczenia to mam problem czy maras to to samo co borowiny jamles, jakby nie tyn to byś mi podpod... maras(z Brynicy) = szlom... borowina = blank młody wongiel rozszelontany w wodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 06.10.2004 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 ...a co do tłumaczenia to mam problem czy maras to to samo co borowiny jamles, jakby nie tyn to byś mi podpod... maras(z Brynicy) = szlom... borowina = blank młody wongiel rozszelontany w wodzie... No i proszę skuli głupot żech sie dowiedziała że borowina to węgiel...kto by to pomyślał zażywając kąpieli w rozszelontanym w wodzie węglu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŚWIEŻYNKA 06.10.2004 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 No tak ładnie mi się dostało. Nie każdy tu rodzony zna gwarę. Właśnie mi się tak przytrafiło. Ale i tak was lubię a jak nie zrozumię to sama sobie wytłumaczę co autor miał na myśli. Nie wiedziałam że tylu z was mieszka tak blisko mnie. Ciekawa jestem z jakich konkretnie miejscowości jesteście? Miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 06.10.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 No tak ładnie mi się dostało. Nie każdy tu rodzony zna gwarę. Właśnie mi się tak przytrafiło. Ale i tak was lubię a jak nie zrozumię to sama sobie wytłumaczę co autor miał na myśli. Nie wiedziałam że tylu z was mieszka tak blisko mnie. Ciekawa jestem z jakich konkretnie miejscowości jesteście? Miłego dnia. Świeżynko, ale nie obraziłaś się mam nadzieję z naszych żartów...my tak czasem po prostu mamy Ja buduję w okolicy Rybnika...tak między Rybnikiem a Raciborzem Mieszkam jeszcze w Rybniku tak ze do Żor mam na rzut beretem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŚWIEŻYNKA 06.10.2004 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Oczywiście że się nie obraziłam bo nie ma za co. Fajnie że jesteście tacy weseli. Mam nadzieję że pomożecie dobrym słowem i radą początkującej sierotce. Narazie czekam na plan zagospodarowania przestrzennego do 'mojej" działaki i rozmawiam z bankami w sprawie kredytu. Od tych rozmów puchnie głowa, ale cóż rozumię że budowa to nie kupno bułek i musi człowiek swoje przeżyć. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek 06.10.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Cześć,Gdzie kupowaliście (i w jakiej cenie) deski na podbitkę?Dzięki za podzielenie się tą informacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanka1719499585 06.10.2004 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Jakieś 3 tygodnie temu kupowaliśmy "boazerię" (2,8 albo 3 cm grubości) na podbitkę/nabitkę w składzie drewna w Radlinie (jadąc od Rybnika w stronę Wodzisławia po prawej stronie)- są dwa składy - można zobaczyć gdzie lepsza cena (my płaciliśmy 16,80 zł/m2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek 06.10.2004 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Joanko, dzięki za informację. A były to deski na pióro-wpust i heblowane? Po wstępnym telefonicznym rozeznaniu średnio chcą 25zł/m2 i to przy grubości 18mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.10.2004 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 EDZIA, kafelkarz ma wolne terminy dopiero w styczniu i lutym przyszłego roku, marzec ma zajęty, ale Tobie chyba zależy na szybszym terminie , na płytach OSB już kładł płytki, trochę mu daleko, ale dogadać się zawsze można Leszek ja kupowałem heblowane, na pióro- wpust u p.Łasuta w Pilchowicach ale 2 lata temu i ceny nie pamiętam ŚWIEŻYNKA jestem z Knurowa, mieszkam w Gierałtowicach, budujemy w Stanicy PS. Może np. w środy zrobimy dzień gwary polskiej , ani słowa w ojczystym śląskim języku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 06.10.2004 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Dzięki jamles za info. o kafelkarzu, zatem muszę szukać dalej No i zgadzam się ...środa dzień bez gwary śląskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 06.10.2004 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Cześć, Gdzie kupowaliście (i w jakiej cenie) deski na podbitkę? Dzięki za podzielenie się tą informacją. U wykonawcy pokrycia dachu. Cena z 2xmalowaniem i montażem - 50zł/m2. (pióro-wpust, grubość 22mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŚWIEŻYNKA 06.10.2004 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 EDZIA, kafelkarz ma wolne terminy dopiero w styczniu i lutym przyszłego roku, marzec ma zajęty, ale Tobie chyba zależy na szybszym terminie , na płytach OSB już kładł płytki, trochę mu daleko, ale dogadać się zawsze można Leszek ja kupowałem heblowane, na pióro- wpust u p.Łasuta w Pilchowicach ale 2 lata temu i ceny nie pamiętam ŚWIEŻYNKA jestem z Knurowa, mieszkam w Gierałtowicach, budujemy w Stanicy PS. Może np. w środy zrobimy dzień gwary polskiej , ani słowa w ojczystym śląskim języku Niezły pomysł z tą środą. Ale jak nie będziecie mówić po swojemu tz po naszemu to ja się nigdy nie nauczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŚWIEŻYNKA 06.10.2004 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Czy ktoś z was kupował działkę przez biuro nieruchomości? Na co zwracać uwagę? Czego się wystrzegać? gdzie mogę sprawdzić nr licencji tego biura i jego wiarygodność? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.10.2004 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Czy ktoś z was kupował działkę przez biuro nieruchomości? Na co zwracać uwagę? Czego się wystrzegać? gdzie mogę sprawdzić nr licencji tego biura i jego wiarygodność? pozdrawiam Ja tylko sprzedawałem dom przez ogłoszenie, najbardziej zainteresowane były agencje. Nie podpisywałem umów na wyłączność tylko na 3 m-ce. Sprzedając w ciu 12 m-cy od wygaśnięcia umowy klientowi agencji musiałbym zapłacić prowizję. Udało sie sprzedać z ogłoszenia i żadna agencja niedostała ani złotówki. Dlatego dziwi mnie, że Ty bez dokonania transakcji musisz agencji coś płacić .Zmień agencję i poszukaj innej działki, przecież w okolicy Żor nie brakuje atrakcyjnych miejsc np. Rowień, Szczejkowice, może trasa na Pszczynę. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 07.10.2004 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Oferta specjalna: Sklep internetowy www.parkiet.net postanowił przekazać na aukcje 20 m2 parkietu jesion kolor w klasie natur 16x70x500 ( link ) cena wywoławcza 30 zł za m2. Sklep zapewnia transport licytacja -> http://www.dlanikoli.prv.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts