bodzio_g 30.01.2005 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2005 a ja widzę, że mało osób tu zagląda i che odpowiadać ja nie korzystałem i nie znam tej firmy skoro nie mam nic do powiedzenia to.....po co pisać marko30 - jak znajde to ci prześle - jeeeeeee jamles sie pojawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregori 31.01.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Witam wszystkich forumowiczów! Na wiosnę zaczynam budowę w Mysłowicach domku z kolekcji muratora D39 ( http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=83 ) Jestem na etapie szukania ekipy do stanu surowego. Firma z sąsiedztwa zaśpiewała 39 tys (z rachunkeim) bez pokrycia dachu dachówką, co uważam za kwotę mocno przesadzoną. (dom 135 metrowy). Co o tym sądzicie, a może dacie namiary na inne ekipy? pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 31.01.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Gregori - sprawdz priv - może ci cóś pomoge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur69 31.01.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Witaj GregoriBardzo sympatyczny projekt, ciekawy rozkład pomieszczeń.Co do ceny, to chyba rzeczywiście "ekipa z sąsiedztwa" przegięła. Poproś o kalkulację jeszcze w 3-4 miejscach i dopiero wybierz ekipę. życzę wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 31.01.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 .... Firma z sąsiedztwa zaśpiewała 39 tys (z rachunkeim) bez pokrycia dachu dachówką, co uważam za kwotę mocno przesadzoną. (dom 135 metrowy). Co o tym sądzicie, a może dacie namiary na inne ekipy? pozdrowionka!... Jeżeli w te 39000 wchodzi elewacja klinkierowa to taniocha... Co do projektu to owszem, podoba mi się. Mam pytanko - od której strony będzie wejście, bo dla mnie najsensowniej byłoby od wschodu... ... jak planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 31.01.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 ja też uważam, że jeżeli sciany mają byc 3W to cena wcale nie jest wysoka, wszystko też zależy od tego co dokładnie zawiera robocicna, diabeł śpi w szczegółach np. jak wygląda sytuacja z posadzkami, deskowaniem stropu (nie pamiętam czy jest monolityczny) etc. Dla porównania chciałbym Was prosić o porównanie i ocenę mojego projektu, koszt robocizny z ociepleniem poddasza i położeniem dachówki + full wypas do stanu surowego otwartego wynosi od 27.000 ( w wersji robocizny wiadomo jakiej) do około 37.000 w wersji przez firmę i z umową, a to link do projektu (będzie bez lukarn, występów balkonowych, ściana max, na razie oczywiście 1Whttp://projektownia.net.pl/wiazow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marx 01.02.2005 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 a jaka to ta firma za 37tys zl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregori 01.02.2005 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 .... Firma z sąsiedztwa zaśpiewała 39 tys (z rachunkeim) bez pokrycia dachu dachówką, co uważam za kwotę mocno przesadzoną. (dom 135 metrowy). Co o tym sądzicie, a może dacie namiary na inne ekipy? pozdrowionka!... Jeżeli w te 39000 wchodzi elewacja klinkierowa to taniocha... Co do projektu to owszem, podoba mi się. Mam pytanko - od której strony będzie wejście, bo dla mnie najsensowniej byłoby od wschodu... ... jak planujesz? No niestety za elewację będe płacił extra (pewnie słono) - cena jej nie obejmuje. A co do wejścia to rzeczywiście od Wschodu, przeszklenie będzie na Południe (i jeszcze widok na las) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregori 01.02.2005 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Witam wszystkich forumowiczów z Klubu Budujących na Śląsku! Czy ktoś może wie i może polecić tartak, w którym można zamówić dobrą więźbę dachową? Słyszałem, że można gdzieś zamówić więźbę z drewna z Finlandi? Czy ktoś coś wie na ten temat? A teraz inny problem, na który natknąłem się dzisiaj i pytanie do Was. Ile w Urzędach na terenie których budujecie trwa (i czy jest wogóle konieczna) wydanie "Opinii o lokalizacyji". W UM Mikołów, gdzie jednym z głównych celów takiej opinii jest opinia z Okręgowego Urzędu Górniczego (którą to opinię załątwiłem sam, a została wydana przez GIG Kopalnię "Barbara", na którą to OUG scedował ten obowiązek i dostarczyłem jako załącznik do wniosku) trwać to ma MIESIĄC!!!!!!! Dla dodania smaczku jest to tylko opinia, a nie decyzja urzędową i nie wymaga uprawomocnienie i może się wydawać, że jest to "papierek pomocniczy" zwłaszcza, że od 28 stycznia będzie już prawomocny Plan Zagospodarowania Przestrzennego, ale gdzie tam. To podstawowy papierek, bez którego nie można w Mikołowie załatwić niczego co jest związane doczelowo z pozwoleniem na budowę. Nie można wystąpić o odrolnienie działki, nie można wykonać mapy do celów projektowych itp. Za opinię tą należy oczywiście zapłacić ok. 40 zł. Pozdrawiam Hej Fotkon! Muszę Ci powiedzie że i tak masz szczęście skoro macie plan zagospodarowania. W moich Mysłowicach go oczywiście nie ma i trzeba czekac kilka miesięcy na warunki zabudowy. Złożyłem wniosek 20 grudnia, a urząd mi odpisał że warunki wyda do 20 kwietnia. Tak więc czas oczekiwania to 4 miesiące, ale to chyba i tak nienajgorzej - czytałem niedawno że Małysz kupił sobie działkę w Zakopcu (pod skocznią) i na warunki będzie czekał 8 miesięcy! I kto tu jeszcze powie, że tylko biednym wiatr w oczy wieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 01.02.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 he heh ee dobre z tym Małyszem, co się dziwić, jak chciał zbudować skocznię mamucią to i nad warunkami zabudowy się głowili tak długo a tak na poważnie, to dziwi mnie fakt tak długiego oczekiwania na warunki w Mysłowicach, w takim przypadku musi istnieć racjonalne uzasadnienie organu administracji i obowiązuje przecież tryb kpa na wydanie decyzji administracyjnej ja w Piekarach Śl na warunki nie czekałem długo- do miesiąca tu też nie ma planu- i całe szczęście ponieważ przednio obowiązujący nie mogłem budować ale prawdziwa jazda jest i tak przy przyłączach i wszelkich kombinacjach alpejskich pomiędzy Wydz. architektury- wydz. geodezji- mpwik- ref. dróg publicznych- zud- , a jak już słyszę u jakiegolowiek urzędnika określenie "potrzebna jest mapka" to mnie Q.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 02.02.2005 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 bede budowal od marca w radzionkowieszukam dobrych miejsc gdzie mozna kupic materialy: stal, drewno, itd, betonbede wdzieczny slonzokom za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 02.02.2005 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Witam witam wszystkich. Dawno nic nie pisałam ponieważ nie mam o czym pisać. A to z tego względu że u mnie nic nowego. Ale jestem tutaj codziennie i czytam Wasze posty aby byc na bieżąco. A dziś mam propozycję: mogę polecić pewnego i dokładnego fachowca od wykończenia wnętrz. Jest on tak dokładny że aż zazdrośc bierze jak zrobił salon u znajomej!!!!!!. Po prostu cudo...ten salon oczywiście. Fachwiec jest na 100%, a robi dokładnie wszystko we wnętrzu i na zawnątrz też. Gdyby komuś była potrzebna taka "złota rączka" to dajcie znać a podrzucę namiary na fachowca. Renia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 05.02.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 a skąd jest ten fachowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 05.02.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 Witaj, fachowiec mieszka w Dąbrowie Górniczej ale jest mobilny i gdy trzeba jeździ po okolicy.Kładzie płytki, panele na podłogi, gipsuje ściany hm....jest wszechstronny.pozrdowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 05.02.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 witaj, wprawdzie do mnie ma 35 km, ale będę miał go na uwadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 05.02.2005 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 Witaj, fachowiec mieszka w Dąbrowie Górniczej ale jest mobilny i gdy trzeba jeździ po okolicy.Kładzie płytki, panele na podłogi, gipsuje ściany hm....jest wszechstronny. pozrdowienia poprosze o namiary - może mi sie przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 05.02.2005 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 bodzio on mieszko po drugiej stronie Brynicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 05.02.2005 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 jak mo paszport to go puszczą bez wizy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sceptyk 06.02.2005 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 a od mojego domu do "zagranicy" jest tylko 1km, ale ja jestem po tej właściwej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 06.02.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 ...mój fachowiec właśnie pije u nas kawe, mam wrażenie że już dostał fuche więc jeżeli nie gwałt to namiary podrzucę za jakiś miesiąc gdy ten wyrobi się z płytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts