rafal_30 05.03.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 grzegorz_janusz:Najlepiej dogadać się z RPWiK z doświadczenia wiem, że ceny mają porównywalne a nie ma problemu z uzgdonieniem projektu. Wykonawstwo też im zleciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_janusz 05.03.2005 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 Tak też chyba zrobię. Masz rację Rafal_30 - żadnych problemów z uzgadnianiem. Taka to nasza rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mh 06.03.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Witam!! Chcę się przyłączyć do grupy. Jestem z Tychów i buduję pod Mikołowem w Gostyni. Co do przyłącza to miałem identyczną sytuację. Poszedłem do RPWIK i tam wszystko można załatwić, ale projekt przyłącza wykonują długo, więc z kobietą która obsługuje mój rejon porozmawiałem prywatnie i projekt miałen za dwa dni podpisany i zaakceptowany przez RPWIK. Wykonanie przyłącza i jego odbiór to kwestia tylko umówienia się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_janusz 06.03.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 No to jest oczywiste Mnie konfidencjonalnie powiedziano, żebym przyniósł wszystkie papiery to oni mi projekcik skroją z fakturką (drożej) lub bez oczywiście taniej jakieś 500,- czy to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mh 06.03.2005 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Ja to załatwiałem w 2002 i projekt kosztował 350 zł a podłączenie i odbiór 400. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur69 07.03.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Moje przyłącze wodne kosztowało:- 300,00 - projekt (w 2002r.)- 300,00 - wcinka, zasuwa, licznik "w beczce" (w 2002r.)- 800,00 - wprowadzenie do budynku - robocizna i materiały (wykop 35m, rura, zawory, przeniesienie licznika) (w 2004r.)- 0,00 - odbiór i zaplombowanie (w 2004r.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek 07.03.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Gdzie w okolicach Gliwic można kupić parapety drewniane (klejone dechy), najlepiej surowe, do pomalowania we własnym zakresie? Może macie namiary na dobrego stolarza?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaPiWo 09.03.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Witajcie,chciałabym dołaczyć do grona budujacych na Ślasku.Mamy działkę w Radzionkowie koło Bytomia.Dzisiaj odebralismy projekt, będziemy budowali Jaskółkę Wlada Kowalskiego.Jeśli macie jakieś godne polecenia ekipy z okolic bedziemy bardzo wdzięczni. Pogoda na razie sprzyja bieganiu po urzędach. Ale już niedługo zacznie się walka...pozdrawiamy wszystkich bardzo serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_30 09.03.2005 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Powiedzcie co z ta cholerną zimą czy wreszcie kiedys będzie wiosna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 10.03.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Powiedzcie co z ta cholerną zimą czy wreszcie kiedys będzie wiosna?? 21 marca Leszek o parapety drewniane klejone to może pytać stolarzy, którzy robią schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaPiWo 10.03.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Witajcie,czy orientujecie się jakie koszty poniesiemy związane z geodetą i architektem/projektantem?musimy wznowić granice działki, potem wrysować projekt na mapce, potem już lokalizacja na samej działce.Ile za to płaciliście?Nie chcielibysmy się dać nabić w butelkę.z góry bardzo dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imann 10.03.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Witam Szanownych Forumowiczów z Górnego Śląska! Własnie kończę załatwianie wszystkich "papierkowych " formalności i mam nadzieję na wiosnę zacząć budowę wymarzonego domku w Siemianowicach Śląskich. W związku z tą "uroczystą " chwila...będę miał wiele pytań do doświadczonych budowniczych, na poczętek na pewno dotyczących materiałów ( a ściślej gdzie tanio i dobrze kupić) Domek bedzie z PH 44, dachówka ceramiczna, pow.133 netto , parter z uzytkowych poddaszem....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_30 10.03.2005 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2005 Gratulacje. Ja właśnie mieszkam w Siemianowicach a buduję się w Tychach. Chciałbym pochwalić się że mam już wstawione okna i drzwi wejściowe, i WŁASNE KLUCZE DO ODMU, w poniedziałek brama i będzie cool. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imann 11.03.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 No to ja składam gratulacje,że budowa jest na takim etapie, ja na razie z niecierpliwością oglądam prognoze pogody...kiedy wreszcie ta zima się skończy.!!! A wolny czas przeznaczam na forum,aby jak jak węcej zebrać informacji.Poza tym jeżdże po hurtowniach i pytam o cenę materiałow, szczególnie interesuje mnie PH 44.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olinka 11.03.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2005 idzie wiosna! widziałam pąki i owada (?) a przy okazji pytanko:czy ogrodzić działkę przed, czy w po budowie? (ogrodzenie najtańsze typu siatka) pozdrowionka,Olinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 12.03.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 Wiem, że tematy powtarzają się. Sorry... Ale mam pytanie - gdzie na Śląsku najlepiej kupować ogrodzenie - chodzi o najtańsze, które będzie na czas budowy, a może i dłużej? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 12.03.2005 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 czy ogrodzić działkę przed, czy w po budowie? (ogrodzenie najtańsze typu siatka) pozdrowionka, Olinka warto choć niekoniecznie przed budową . Pamiętaj o dużych autach , które muszą sie zmieścić i ew. nawrócić , częśc placu na materiał , czasem miejsce na różne przygotówki , barak i... wygódka. Warto grodzić przed złodziejami i sasiadami i dla własnej wyobraźni- ile mamy przestrzenii " życiowej ". Siatke można kupić w każdej wiekszej hurtowni ( powlekaną ) a róznice ceny niewielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 13.03.2005 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 zgadzam się z bodziem warto ogrodzić np. z trzech stron a od strony wjazdu jakaś prowizoryczna szeroka brama, albo siatka do zwinięcia jak przyjeżdżają np. "gruszki" z betonem, Kamazy z piaskiem. PS. Kiedyś OBI miało najtańszą siatkę Beckerta, albo mój kolega z pracy ja kupiłem w Obi , była tańsza, ale to było 4 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotkon 15.03.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Witam! Może ktoś wie, jak najlepiej podzielić murłatę i płatwie na części. Tartak, który wykonuje mi więźbę powiedział, że 13,70m murłaty i płatwi nie jest w stanie sensownie wyciąć z pojedynczych pni. Należy je złożyć z mniejszych kawałków w trakcie montażu. Niestety architekt (Jedno z biur w Katowicach) trochę sprawę olewa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olinka 15.03.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 niestety nie wiem jeszcze nic o murłatach - jesteśmy dopiero na etapie pozwolenia na budowę; Dzięki za podpowiedzi dot. grodzenia działki - kończąc ten może nie całkiem ciekawy wątek - ogrodzimy z trzech stron, na razie bez bramy, aby pojazdy mogły bezkarnie sobie wjechać i wyjechać; pytanie czy kupić słupki metalowe z prawdziwego zdarzenia (takie na zawsze) czy też może drewniane beleco i potem robić ładne ogrodzenie... wiosennie pozdrawiam Olinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts