Zazdrośnica 07.12.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Sylvia tyż prowda - budowanie to rzeczywiście wyzwanie życiowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 07.12.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 e.kala baaaardzo Ci współczuje Powiesiłabym tych złodzieji za... jakbym dorwała Wstawiasz zimą okna? Czy po dachu planujesz zrobić przerwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 07.12.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 IZIAlarm zalożyl mi gosciu- szwagier jak montowali okna( cena 1400zł), elektryk tylko dał kabelek z pradem-zasilanie, w domu na scianie garazu mam juz docelową skrzynkę elektryczną i wyprowadzoną siłę i dwa gniazdka, to wystarcza do rozprowadzenia alarmu, Alarm satela- kod znam tylko ja, nawet mężowi musiałam go podać bo nie znał, jutro podpisuje umowe z firma ochroniarska- alarm i powiadomienie firmy, z przyjazdem ochroniarzy- cena 660 zł plus co miesiąc 80 zł.Cena łączna ok. 2 tys. Wole to niz sie martwić o okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.12.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 O długiej zimie pisałam na podstawie obserwacji ubiegłorocznych. Też listopad był piękny a grudzień ładny (może nie tak, jak teraz) i co? Śnieg w maju Co do okien chciałabym drewniane, ale niestety, mój mąż się nie przekona. On chce bezobsługowe, a drewno trzeba malować i zabezpieczać. I nie mówcie, że nie, bo widzę na przykładzie mojej mamy. Kupiła 4 lata temu i już by należało im się przyjrzeć. I teraz zaczyna żałować, bo nie ma chętnych do malowania a i kasy na drogie lakiery jaoś brak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 08.12.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 O długiej zimie pisałam na podstawie obserwacji ubiegłorocznych. Też listopad był piękny a grudzień ładny (może nie tak, jak teraz) i co? Śnieg w maju Co do okien chciałabym drewniane, ale niestety, mój mąż się nie przekona. On chce bezobsługowe, a drewno trzeba malować i zabezpieczać. I nie mówcie, że nie, bo widzę na przykładzie mojej mamy. Kupiła 4 lata temu i już by należało im się przyjrzeć. I teraz zaczyna żałować, bo nie ma chętnych do malowania a i kasy na drogie lakiery jaoś brak... A moja mama miała drewniane a załozyła PCV i żałuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 08.12.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Cześć dziewczyny! Nieczęsto tu zaglądam, bo niewiele się teraz u mnie dzieje... Czekamy na chudziaka i na elektryka No i na zimowe śnieżne Świeta, a później na szybką wiosnę i wykańczanie domku W międzyczasie planujemy sobie, jak będzie wyglądał nasz dom, wymyślamy, jak będą wyglądały pokoje, salon, kuchnia itp Za to u Was mnóstwo pracy i zmian... Oby tak dalej! Pozdrawiam serdecznie! pp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 08.12.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 No i na zimowe śnieżne Świeta Wypluj te słowa bo my tu budujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.12.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 O własnie...BUDUJEMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 08.12.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 09.12.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 No i na zimowe śnieżne Świeta Wypluj te słowa bo my tu budujemy Nie wypluję, bo chcę śnieżne Świeta Poza tym w Świeta raczej budować nie będziecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 09.12.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 No i na zimowe śnieżne Świeta Wypluj te słowa bo my tu budujemy Nie wypluję, bo chcę śnieżne Świeta Poza tym w Świeta raczej budować nie będziecie No, ostatecznie przez dwa dni może być . Po świętach ruszam dalej . Jak będzie taka zima do wiosny to już niedługo na swoim dziewczyny Miałam czekac z oknami do wiosny ale teraz to już sie zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 09.12.2006 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 No i na zimowe śnieżne Świeta Wypluj te słowa bo my tu budujemy Nie wypluję, bo chcę śnieżne Świeta Poza tym w Świeta raczej budować nie będziecie No, ostatecznie przez dwa dni może być . Po świętach ruszam dalej . Jak będzie taka zima do wiosny to już niedługo na swoim dziewczyny Miałam czekac z oknami do wiosny ale teraz to już sie zastanawiam. Ja tam czekam do przyszłego roku Od stycznia zaczniemy rozglądać się za materiałami, ekipy już poumawiane, jak będzie ciepło, to przyjdą i wykończą nam dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 10.12.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Melduje, ze do nas próbowano sie włamać Tzn, włamali sie do garażu, próbowali do przyczepy kempingowej, ale nie dali rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 10.12.2006 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Melduje, ze do nas próbowano sie włamać Tzn, włamali sie do garażu, próbowali do przyczepy kempingowej, ale nie dali rady No widzę, że u nas niezbyt bezpiecznie. Kraść łatwo a jak szukałam kogoś do łopaty to nie było chetnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 11.12.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Dziewczyny do mnie też się włamali , na szczęście nie ma jeszcze drzwi i okien, ale rozwalili budę robotników. Chyba trzeba będzie pomyśleć o ochronie. A na budowie cały czas kłopoty, dodatkowo kierownik budowy dał ciała, np. nie zauważył, że robotnicy nie zrobili rury kanalizacyjnej, więc teraz rozwalali chudziak, przez pół chałupy, wszystko popękane i na wierzchu sobie leży, w dzienniku zero wpisów i podpisów. Zabralismy więc ten dziennik i chcielibyśmy znaleźć innego kierownika, bo ten ich wcale nie pilnuje, a my na wszystkim się nie znamy. Jak macie jakiegoś solidnego kierownika to dajcie znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 11.12.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Witam po przerwie budujące kobiety. Tydzień mnie nie było bo mój synek znowu się rozchorował. I już zdecydowałam się, że po antybiotyku podam Mu tą szczepionkę doustną, o której kiedyś tak się rozpisałyśmy. Niestety do przedszkola Go nie posłałam, teraz posiedzi z Nim babcia-niania.Widzę, że u niektórych roboty wrą i dobrze. Pogoda cudna więc trzeba korzystać. A u nas niewiele się zmieniło. Dziś papiery podziałwe mają trafić do burmistrza. A kiedy je podpisze to nikt nie wie tylko On Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 11.12.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Dziewczyny do mnie też się włamali , na szczęście nie ma jeszcze drzwi i okien, ale rozwalili budę robotników. Chyba trzeba będzie pomyśleć o ochronie. A nie wiesz jak wygląda kwestia ochrony jak nie ma alarmu? Bo chyba to nie ma sensu Skad ochrona miałaby wiedziec, ze cos złego sie dzieje jesli nie mieliby sygnału o tym? Chyba, ze myślisz o wynajęciu kogoś, kto byłby non stop na budowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 11.12.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Tak Beti, myślałam raczej o takim stróżu non stop, moja znajoma miała ochronę, która jak przyjeżdżała to było juz po wszystkim, a to jednak wiocha. Myślę,że stróż z jakimś psem będzie w tym wypadku lepszy. Tylko teraz znaleźć stróża, który będzie pilnował, a ni pił i spał Jeszcze raz proszę o namiary na kierownika budowy, co pilnuje robotników i robi wpisy w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 11.12.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 andziag78 czytałam, że wynajełas projektantkę wnętrz. Możesz napisać coś więcej o jej pracy? I o kosztach jeśli to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 11.12.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Jasne była to najlepsza nasza decyzja i inwestycja jaką zrobiliśmy. Pani nazywa się Iza Kotlewska http://www.mp2studia.pl tel 606-974-289. Pracowała z nami 3 miesiące, najpierw wysłuchała tego co chcemy, potem proponowała nam różne rozwiązania. Jeździła z nami po sklepach, dobierała kolory, materiały, podpowiadała. Cena u nas za taki domek jak w podpisie (sam dół) to 3800. Wchodziło w to: - doradztwo, - niewielkie zmiany w projekcie, - usytułowanie sprzętów w domu, - wizualizacje projektów pomieszczeń - projekty instalacji wodnej i elektrycznej - dobór mebli i oświetlenia, - dobór materiałów i kolorów, - dobór koloru elewacji, drzwi, po prostu od a do z, łącznie z dodatkami, typu klamki, baterie itd - bieganie z nami po sklepach - wysysłanie e-mailem informacji o produktach i ciekawych rozwiązaniach dostaliśmy próbki materiałów, palety barw, oraz namiary na fachowców od kominka, stolarza, który robi na zamówienie meble Jest tego tyle, że nie da się wszystkiego napisać. Pani bardzo profesjonalna i miła, na spotkania, przyjeżdza z laptopem i zostawia mnóstwo katalogów:0 Polecam z całego serca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts