sylvia1 04.01.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 to już wiem skąd Cię znam z grupy Grodziskiej projekt ładny ale faktycznie ten dach to tani nie będzie... koleżanka ostatnio za dach zapłaciła 26 tys a miałą już odeskowany i opapowany ale też do prostych jej dach nie należy Piszesz o mnie. Bo mnie raczej można spotkać w grupie paiseczyńskiej a nie grodziskowej. A jezeli chodzi o dach to rzeczywiście jest skomplikowany ale widziałam ten dom w rzeczywistości i jest poprostu cudny. A dach mnie nie przestraszy! nie to było do penny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 04.01.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Sylwia, te ceny za dach Twój i koleżanki to ceny materiałów z robocizną? Tzn. więźba, folia lub papa, pokrycie...? niestety to cena samego dachu czyli blachodachówki, rynien i okien połaciowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 04.01.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 U mnie wycena dachu bez dachówki to 31 tys. A dachówka pewnie drugie tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.01.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 ja za dachówkę cementową płaciłam ok. 11 tyś, rynny jakieś 3 tyś - ale jeszcze nie kupione - do tego płyta osb ok. 5 tyś, papa 1 tyś, no i najdroższa konstrukcja dachowa 26 tyś (więźba prefabrykowana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.01.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 acha, ta więźba to już z robocizną, a robocizna za dach tzn. położenie płyt osb, papy, dachówki i rynien 8750,00 zł. Dach 250m. Dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 04.01.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 pomijając więźbę to nie tak dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 04.01.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 ja za dachówkę cementową płaciłam ok. 11 tyś, rynny jakieś 3 tyś - ale jeszcze nie kupione - do tego płyta osb ok. 5 tyś, papa 1 tyś, no i najdroższa konstrukcja dachowa 26 tyś (więźba prefabrykowana) Ta więźba to strasznie droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 04.01.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 acha, ta więźba to już z robocizną, a robocizna za dach tzn. położenie płyt osb, papy, dachówki i rynien 8750,00 zł. Dach 250m. Dużo? Mi się wydaje dość drogo Ale moze dlatego, ze inaczej robione? Chodzi mi o te płyty OSB. My nie kładziemy papy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.01.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Więźba jest inna, są to prefabrykowane części przywożone na budowę i montowane na miejscu. Drzewo suszone termicznie i impregnowane ciśnieniowo. Kratownica. Wydaje się olbrzymi koszt, ale jak podliczyliśmy drzewo na zwykłą więźbę (ono jeszcze rośnie w lesie więc będzie mokre), impregnację, robotę, słupy i reszte to cena wyszła naprawde porównywalna. Na dodatek od razu do tej więźby możemy przywieszać sufit podwieszany. Bardzo dobrze sprawdza się na takich dachach jak u mnie czy Betti. Więcej informacji można na ten temat znaleźć na stronie http://www.mitek.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.01.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Betti, ale co z płytami osb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 04.01.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Betti, ale co z płytami osb? Nic, nic, miałam na myśli, ze nie jest to raczej tradycyjna więźba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.01.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 my musimy położyć na dach płyte osb, bo jest zbyt mały kąt nachylenia dachu pod adchówkę - tylko 15 stopni. A uparliśmy sie na dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 04.01.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 my musimy położyć na dach płyte osb, bo jest zbyt mały kąt nachylenia dachu pod adchówkę - tylko 15 stopni. A uparliśmy sie na dachówkę. aaa, rozumiem My kładziemy jednak blachodachówkę. Ale wolelibyśmy dachówke... Jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 04.01.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Beti dopytaj się u nas blachodachówka finalnie byłaby tańsza o 3 tys zł za cały dach pod kątem całej budowy to różnica do pominięcia a zawsze co dachówka to dachówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.01.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Ale z tego co pamietam to Betti chyba masz już więźbę, nie? Trzeba by przeliczyć wytrzymałość.. u nas dachówką braas wyszła jakieś 3 tyś taniej od blachy plannja (o ile dobrze pamietam te różnice). Były jednak znaczne i bardzo nas zszokowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 04.01.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Tak, mamy już więźbę. I nie jest ona przystosowana do dachówki. Dlatego blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 04.01.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Witam koleżanki budujące w Nowym Roku !, wszystkiego dobrego Komarku zależy od banków, mojemu wystarczyła umowa przedwstępna, plan podziału, wypis z rejestru gruntów (niekoniecznie ale dałam) oraz plan zagospodarowania przestrzennego, plus oczywiście to co inne banki dokument pośżwiadczający własność działki i odpis z aktu notarialnego nie starszy niż 1 miesiąc, a moja mapka też "się robi" i bedzie potrzebna do mojego aktu notarialnego, pewnie już niedługo. Trzymajcie kciuki, dziś projekt wstępnie mi wyceniają wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 04.01.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Wiam Panie ! Byłam już tu raz czy dwa, ale chyba będę częściej. Moje budowanie niestety też z problemami, najpierw murarze po zrobieniu fundamentów zrobili pa pa, a teraz na dachowca czekam i czekam, a on zwodzi i zwodzi. Już prawie miesiąc ! Śliwka - szczególnie witam ! Spotykamy, a właściwie - mijamy się na stronie Konkursowego, obiecałaś zdjęcia, czy dobrze pamiętam - Ty masz ścianę trzywarstwową ? A koszty, niestety podobne do waszych, za stan surowy będzie ok. 160tys Wszyskiego dobrego w Nowym Roku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 04.01.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Dziewczyny, czy utwardzałyście moze droge dojazdową na działkę? Mamy taką mokrą glinę, ze samochód zostawiamy jakieś 200 metrów od domu... Nie wiem jak dowioza nam blachodachówkę... Samochód tam nie dojedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 04.01.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Dziewczyny, czy utwardzałyście moze droge dojazdową na działkę? Mamy taką mokrą glinę, ze samochód zostawiamy jakieś 200 metrów od domu... Nie wiem jak dowioza nam blachodachówkę... Samochód tam nie dojedzie Beti u nas to droga gminna więc zwróciłam się z tym do gminy zaraz po tym jak nam się grucha z betonem zakopała przyjechali wysypali żwir tłuczeń drogowy i to się ujeździło tak ze hej.. na wiosnę będę ich znowu molestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts