andziag78 05.02.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 ile płaciłyście za ścianki wewnętrzne, komin, wylewki betonowe i ocieplanie styropianem? Proszę o dane, może być na priv, bo chcę pogonić ekipę tylko wcześniej muszę policzyć zyski i straty. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zytulina 05.02.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 u mnie dzisiaj okna zaczeli wprawiać a i elektryk tym tygodniu już chce wchodzić i kabelki rozkładać no i był też dzisiaj pan od alarmu najpózniej na środe ma być wycena instalacji alarmowej tak że chyba znowu coś się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka_tychy 06.02.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 witam a my zaczynamy po wielkanocy ale już z grubej rury, tzn sama budowa do gory, ale chyba powinnam sie zapisac do kilku grup budujacych kobiet budujacych na kredyt bez wkladu i jeszcze sie wczoraj dowiedzialam ze bede miala bobaska a tak chcialam nosic pustaki i gruz i wogole..... buuuuuuu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 06.02.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Nie uwierzycie... skonatktowali sie ze mną ludzie z drugiego końca Polski, "buduje" im ta sama firma co nam. Okazauje sie, że tak buduje kilku osobom w kraju. Wszyscy mamy takie same przejścia. Byłam w szoku. Niektórzy już wytoczyli procesy sądowe, a inni się do tego przymierzają. Starciłam, więc wiarę, że jeszcze cokolwiek u mnie zrobią. Czas ich pogonic. W zwiazku z tym zostaję bez firmy i będę wdziędzna za wszelkie kontakty. Dostałam już namiary na jednego fachowca od e-p-o i jestem bardzo wdziędzna bo facet od razu zajął się robotą. Potrzebny mi będzie na pewno ktoś do dokończenia konstrukcji dachu, położenia blachodachówki, zrobienia ścianek działowych i wylewek podłogowych. Za wszelkie info będę wdzięczna. Może wiecie też gdzie najkorzystniej kupić blachodachówkę i czy jest hurtownia gdzie od razu daliby kogoś do położenia? Cholera dużo tego Majka, witaj ja też na kredyt gratulacje w Twoim przypadku się sprawdza przysłowie nowy domek nowy potomek...czy jakoś tak. Zajmij się urządzaniem wnętrz na papierze, niech pustaki noszą faceci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 06.02.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 witaj Majka Andzia no to Ci się trafiło.. a nie prościej znaleźć firme dacharską która tą blachę weźmie na siebie a tobie naliczy tylko 7% VATu? u mnie wykonawca ma być dopiero w piątek.. podesłałam zdjęcia kier-budowi nawet oddzwonił prosząc o kolejne zdjęcia bo z tych to mało widać.. wg niego źle jest zrobiona blacharka ta na załamaniu dachu ale aby to potwierdzić to muszą być kolejne zdjęcia ... im dalej z budową tym bardziej się przekonuję do tego kierownika bo rzeczywiście pilnuje a nie tylko podpisuje papierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 06.02.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Sylvia, słyszałam właśnie, że są firmy a raczej hurtownie, które przy zakupie blachodachówki dają swoich ludzi do położenia i liczą wtedy 7% Vat, ale nie mam namiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zytulina 06.02.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 witaj MAJkamoje gratulacje,ja moją córcię to właśnie w Tychach urodziłam w klinice i jak bym jeszcze kiedyś miała szpital wybierać to włśnie tampustaki to mężowi zostaw a Ty wystojem wnętrz się zajmiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka_tychy 06.02.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 dzieki za wsparcieale chcialam bardzo sie udzielac heheheheco do rodzenia to chyba na Ledziny sie zdecydujea czy sa jakies sasiadki??buduje w CHełmie śląskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 06.02.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 witam i jeszcze sie wczoraj dowiedzialam ze bede miala bobaska a tak chcialam nosic pustaki i gruz i wogole..... buuuuuuu:) Widzę, że tworzy się podgrupa budujących ciężaróweczek Gratulacje! U nas nowy potomek też trochę z niespodzianki, ale w końcu dla kogo te domy budujemy? Poza tym u nas okazało się, że nowy dzidziuś jest prawdopodobnie kobietą, więc w sumie mamy w rodzince już 3 budujące babeczki. Tylko szkoda, że niektórym w ciąży wydajność w myśleniu spada do 30% - ja właśnie tak mam i wtedy podjęcie decyzji, albo zaplanowanie czegoś to męka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 06.02.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 witam i jeszcze sie wczoraj dowiedzialam ze bede miala bobaska a tak chcialam nosic pustaki i gruz i wogole..... buuuuuuu:) Widzę, że tworzy się podgrupa budujących ciężaróweczek Gratulacje! U nas nowy potomek też trochę z niespodzianki, ale w końcu dla kogo te domy budujemy? Poza tym u nas okazało się, że nowy dzidziuś jest prawdopodobnie kobietą, więc w sumie mamy w rodzince już 3 budujące babeczki. Tylko szkoda, że niektórym w ciąży wydajność w myśleniu spada do 30% - ja właśnie tak mam i wtedy podjęcie decyzji, albo zaplanowanie czegoś to męka. Możnha do budujących ciężarówek się zapisać?? Mój juzek się wprowadzi do swojego pokoju pod koniec wakacji. Dziś elektryk rozprowadził dopiero kable w jego pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 06.02.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Andzia, po blachodachówkę ruszaj do Ambitu, dostaliśmy od nich naprawde dobry rabat, a z tego co wiem maja tez dekarzy. U mnie skonczyli kłaść folię. Od piątku albo poniedziałku ruszają z blachą.. Jeśli nadal bedę z nich taka zadowolona, to podam namiary:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 06.02.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Położyli nam folię na dachu. [/img] poddasze:[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zytulina 06.02.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 witam i jeszcze sie wczoraj dowiedzialam ze bede miala bobaska a tak chcialam nosic pustaki i gruz i wogole..... buuuuuuu:) Widzę, że tworzy się podgrupa budujących ciężaróweczek Gratulacje! U nas nowy potomek też trochę z niespodzianki, ale w końcu dla kogo te domy budujemy? Poza tym u nas okazało się, że nowy dzidziuś jest prawdopodobnie kobietą, więc w sumie mamy w rodzince już 3 budujące babeczki. Tylko szkoda, że niektórym w ciąży wydajność w myśleniu spada do 30% - ja właśnie tak mam i wtedy podjęcie decyzji, albo zaplanowanie czegoś to męka. Możnha do budujących ciężarówek się zapisać?? Mój juzek się wprowadzi do swojego pokoju pod koniec wakacji. Dziś elektryk rozprowadził dopiero kable w jego pokoju [/size no to pięknie chyba za chwilę trzeba będzie'' epidemię'' ogłosić a jak można się zarazić??? a tak na poważnie to wszystkim ciężarówką to duuuuużo zdrówka życzę i żebyście się bardzo przy tym całym budowaniu nie stresowały bo to juniorkom może szkodzić i pijcie witaminki i noście szaliki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 06.02.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 witam i jeszcze sie wczoraj dowiedzialam ze bede miala bobaska a tak chcialam nosic pustaki i gruz i wogole..... buuuuuuu:) Widzę, że tworzy się podgrupa budujących ciężaróweczek Gratulacje! U nas nowy potomek też trochę z niespodzianki, ale w końcu dla kogo te domy budujemy? Poza tym u nas okazało się, że nowy dzidziuś jest prawdopodobnie kobietą, więc w sumie mamy w rodzince już 3 budujące babeczki. Tylko szkoda, że niektórym w ciąży wydajność w myśleniu spada do 30% - ja właśnie tak mam i wtedy podjęcie decyzji, albo zaplanowanie czegoś to męka. Możnha do budujących ciężarówek się zapisać?? Mój juzek się wprowadzi do swojego pokoju pod koniec wakacji. Dziś elektryk rozprowadził dopiero kable w jego pokoju [/size no to pięknie chyba za chwilę trzeba będzie'' epidemię'' ogłosić a jak można się zarazić??? a tak na poważnie to wszystkim ciężarówką to duuuuużo zdrówka życzę i żebyście się bardzo przy tym całym budowaniu nie stresowały bo to juniorkom może szkodzić i pijcie witaminki i noście szaliki Tu na forum to tak jest.... Wchodzisz raz, a za jakiś czas wychodzisz z brzuszkiem Ja się nie stresuję, dzielnie z maleństwem pomagamy tacie porządkować na budowie I dziękujemy za życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 06.02.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Andzia, po blachodachówkę ruszaj do Ambitu, dostaliśmy od nich naprawde dobry rabat, a z tego co wiem maja tez dekarzy. U mnie skonczyli kłaść folię. Od piątku albo poniedziałku ruszają z blachą.. Jeśli nadal bedę z nich taka zadowolona, to podam namiary:) A jaki kolor dachu będziesz miała? Folia niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 06.02.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 A ja mam dość Pojechałam na budowe a tam ukradli wyłaz dachowy rozwalając kawałek dachu. Zrobili podkop pod garaż a że tam nic wartościowego nie było rozwalili co było można. Na pamiątkę zostawili nam swoją łopatę. Zawiadomiłam policję, pogadałam z policjantami i jestem ogólnie załamana. Jak ja mam wstawiać okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 06.02.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 A ja mam dość Pojechałam na budowe a tam ukradli wyłaz dachowy rozwalając kawałek dachu. Zrobili podkop pod garaż a że tam nic wartościowego nie było rozwalili co było można. Na pamiątkę zostawili nam swoją łopatę. Zawiadomiłam policję, pogadałam z policjantami i jestem ogólnie załamana. Jak ja mam wstawiać okna Ale sk....syny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 06.02.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 A ja mam dość Pojechałam na budowe a tam ukradli wyłaz dachowy rozwalając kawałek dachu. Zrobili podkop pod garaż a że tam nic wartościowego nie było rozwalili co było można. Na pamiątkę zostawili nam swoją łopatę. Zawiadomiłam policję, pogadałam z policjantami i jestem ogólnie załamana. Jak ja mam wstawiać okna Nie wiem jaka masz okolicę, ale większość inwestorów jednak przed montażem okien inwestuje w alarm. To dodatkowy koszt, ale zawsze większy spokój. Montaż alarmu to około 2tys i do tego abonament, ale chyba warto. Nawet tabliczka z logo firmy ochroniarskiej powinna odstraszyc włamywaczy. Dojazd ekipy to 5-10min, a w tym czasie nikt chyba nie wyjmie oknien, nie spakuje i nie odjedzie w siną dal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 06.02.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 A ja mam dość Pojechałam na budowe a tam ukradli wyłaz dachowy rozwalając kawałek dachu. Zrobili podkop pod garaż a że tam nic wartościowego nie było rozwalili co było można. Na pamiątkę zostawili nam swoją łopatę. Zawiadomiłam policję, pogadałam z policjantami i jestem ogólnie załamana. Jak ja mam wstawiać okna Nie wiem jaka masz okolicę, ale większość inwestorów jednak przed montażem okien inwestuje w alarm. To dodatkowy koszt, ale zawsze większy spokój. Montaż alarmu to około 2tys i do tego abonament, ale chyba warto. Nawet tabliczka z logo firmy ochroniarskiej powinna odstraszyc włamywaczy. Dojazd ekipy to 5-10min, a w tym czasie nikt chyba nie wyjmie oknien, nie spakuje i nie odjedzie w siną dal. Ale 5 minut wystarczy, zeby zniszczyć co się da A złodziei naprawdę mało rzeczy odstrasza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 06.02.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Nie wiem jaka masz okolicę, ale większość inwestorów jednak przed montażem okien inwestuje w alarm. To dodatkowy koszt, ale zawsze większy spokój. Montaż alarmu to około 2tys i do tego abonament, ale chyba warto. Nawet tabliczka z logo firmy ochroniarskiej powinna odstraszyc włamywaczy. Dojazd ekipy to 5-10min, a w tym czasie nikt chyba nie wyjmie oknien, nie spakuje i nie odjedzie w siną dal. Ciekawe jak to robią, bo najpierw trzeba zrobić elektrykę, a jestem pewna, że bez okien to sie nie uda bo pewnie pokradną kable. A jednak z oknami może tam ktoś spać a bez to chyba trzeba by czekac do lata. Alarm bez okien tez by chyba zginął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts