sylvia1 20.02.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 ale najnowsza tzn ta z wczoraj? robiłam projekt w PRO100 jedyny problem to wersja demo nie ma możliwości zapisywania tak, ta ostatnia a to dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.02.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 SylviaPrzeczytałam właśnie twoje podsumowanie wydatków stanu surowego i muszę przyznać, dużo nie rozumiem. Mój domek podobny, tyle że bez garazu, 105 m2 (120 całkowita) Nie stoi jeszcze ale niektóre rzeczy mamy już kupione więc porównuję ceny. Mam np cały dach z obróbkami, dachówką oknem dachowym i folią kupiony za 11 000. Dekarz się umawiał na 6 to razem 17. Dlaczego u ciebie 25? Przecież ten dach jest bardzo podobny! Maxy na ściany leżą na składzie, zapłacone 6000. No ale powiedzmy, ściany mogę sobie wyobrazić. Ale strop (jeszcze nie kupiłam) miałam wyceniony na 4000 (też terivę). plus zbrojenie i nadbeton to ile może być - następne 4 - a gdzie do 17000? Zaczynam się bać o swój kosztorys. Czy to możliwe, że tylu rzeczy nie wziełam pod uwagę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 20.02.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Sylvia Przeczytałam właśnie twoje podsumowanie wydatków stanu surowego i muszę przyznać, dużo nie rozumiem. Mój domek podobny, tyle że bez garazu, 105 m2 (120 całkowita) Nie stoi jeszcze ale niektóre rzeczy mamy już kupione więc porównuję ceny. Mam np cały dach z obróbkami, dachówką oknem dachowym i folią kupiony za 11 000. Dekarz się umawiał na 6 to razem 17. Dlaczego u ciebie 25? Przecież ten dach jest bardzo podobny! Maxy na ściany leżą na składzie, zapłacone 6000. No ale powiedzmy, ściany mogę sobie wyobrazić. Ale strop (jeszcze nie kupiłam) miałam wyceniony na 4000 (też terivę). plus zbrojenie i nadbeton to ile może być - następne 4 - a gdzie do 17000? Zaczynam się bać o swój kosztorys. Czy to możliwe, że tylu rzeczy nie wziełam pod uwagę??? EZS niby podobny ale mój większy po wymurowaniu okazało się ze jak się dokładnie policzy powierzchnie to po podłogach wychodzi 160 m2 czemu biuro podaje 118 podczas gdy przy adaptacji wyszło 139 użytkowej to nie wiem... poza tym u meni to cena za materiał i robociznę... napisz mi powierzchnię dachu ( u nas ok 220 m2+ taras) mój też bez garażu. okien dachowych są 2 i 2 wyłazy ale okna wyłazowe, jeśli interesują Cię dokładnie porównania to zapraszam na gg. u nas nie były to maxy a pustaki leiera aczkolwiek jak kupowałam to cenowo wychodziło podobnie za m2. i pustaki na ściany zewn i wewn oraz nadproża tyle wyniosły (+ robocizna) sam strop tez wyniósł niewiele ponad 4 tys ale do tego dochodzi beton stal i schody u nas koszty rozminęły sie o ok 15 tys w stosunku do szacowanych ale za to rzeczy okołodomowe wyszły na 20 tys (a to papierki a to śrubki i się nazbierało, a to ogrodzenia a to garaż a to studnia...) jeśli chcesz szczegółowo pogadać zaraszam na gg wyśle numer na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 21.02.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Dziewczyny - ja z pytaniem do fachowcówczy znacie powody na niecoby bloczki do strolu terriva kupić już terazzastanawiam się czy nie ma to później znaczenia przy kładzeniu - np. różnica wpustów czy coś takiegoMy chcemy jak najwięcej materiałów kupić teraz i dlatego te pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 21.02.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 MaEmimy tez juz zbieramy materiały budowlane a zczniemy najwczesniej w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 21.02.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 MaEmi,Różnica wpustów chyba nie ma znaczenia, bo bloczki kupujesz zgodnie z projektem. Tym bym się nie martwiła. A może spróbuj testowane przez niektórych rozwiązanie, że płacisz teraz w hurtowni za bloczki i masz stara cenę, a odbiór ustalasz na czas sobie dogodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bha 21.02.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Dziewczyny - ja z pytaniem do fachowców czy znacie powody na nie coby bloczki do strolu terriva kupić już teraz zastanawiam się czy nie ma to później znaczenia przy kładzeniu - np. różnica wpustów czy coś takiego My chcemy jak najwięcej materiałów kupić teraz i dlatego te pytanie Mysle że możecie spokojnie. byle tylko wybrac jendego dostawce.. bo Teriva to system a producenci różni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 21.02.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Ewik_1 - mam plac pod nosem to wolę mieć materiał na oku (słyszałam taki komentarz właściciela składu -"te potłuczone do damy temu co zapłacił po 6,5 i tak tanio zapłacił") a kasę wolę wydać terazBa@a - dzięki za podpowiedź - skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 21.02.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Cześć dziewczyny Mam piękną bramę garażową. Tzn mój mąż tak mówi Ja się nie znam, więc przytakuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 21.02.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 to gratulację ale pochwal się co z tą umową - jakieś szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 21.02.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Ewik_1 - mam plac pod nosem to wolę mieć materiał na oku (słyszałam taki komentarz właściciela składu -"te potłuczone do damy temu co zapłacił po 6,5 i tak tanio zapłacił") a kasę wolę wydać teraz Ba@a - dzięki za podpowiedź - skorzystam My braliśmy bezpośrednio przed położeniem i było kilka połamanych, które wymieniono nam na nowe. Gdybyśmy zamówili wcześniej i składowali na budowie na pewno nie uwzględniliby relkamacji. Dlatego był mój argument za odbiorem terivy przed położeniem. Ale hurtownicy są różni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 21.02.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 to gratulację ale pochwal się co z tą umową - jakieś szczegóły Szczegóły umowy: Tynki gąbkowane - 10zł; Wylewki z ociepleniem (na parterze dodatkowo chudziak) - 9zł; Ocieplenie zewnętrzne (styropian+siatka+klej) - 18zł; Ocieplenie dachu+płyty k-g+wykończenie - 20zł. Zaczynamy w poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zytulina 21.02.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Dobry wieczór miłe panie. premiumpremium twój mąż to chyba z moim musiał wcześniej rozmawiać na temat bramy garażowej bo u mojego to nic nie było tak piękne jak właśnie brama do garażu. A muszę się pochwalić że okna i drzwi to są też piękne no ale niech im będzie garaż jest na pierwszym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 21.02.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 dziewczyny na poprawę humoru : zobaczcie zobaczcie nr2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 22.02.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 aaale macie fajnie, ja niestety bramę garażową musiałam wybrać sama, hmmmmm i też uważam, że jest piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CAEN 22.02.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 dziewczyny na poprawę humoru : zobaczcie zobaczcie nr2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 22.02.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Sylwia skąt ty masz zdjęcia majstra z budowy u mojej siostry !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 22.02.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 A ja wczoraj grzecznie weszłam do starostwa jeszcze grzeczniej spytałam się co z moim pozwoleniem i uzyskałam grzeczną odpowiedź że jeszcze nie zrobione narazie luzik dopiero 2 tydzień ale profilaktycznie raz na tydzień trzeba się dopwiedzieć nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 22.02.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Sylwia skąt ty masz zdjęcia majstra z budowy u mojej siostry !!!! to nie ja to kabaret moralnego niepokoju a te dwa skecze to nasze ulubione na zasadzie zawsze może być gorzej poza tym nasz wykonawca miał podobne powiedzonko: "będzie dobrze" (wypowiadane w tonacji "będzie pan zadowolony") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.02.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 jeśli chcesz szczegółowo pogadać zaraszam na gg wyśle numer na priva Dzięki za numer. Poczekam z gadaniem bo jutro idę na targi Łódzkie, zobaczę ceny w realu. Jak mi się nadal nie będzie zgadzać, zgłoszę się Dachu mam 180m, czyli jednak mniej. No i faktycznie powierzchnia jest cała 120m. Może ta różnica trochę tłumaczy. Okołodomkowych nie liczę, samą kanalizację płacimy 11000 a jeszcze woda, gaz, prąd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts