mikopiko 10.04.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 trening czyni mistrza mikopiko może coś o tym powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 10.04.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Wpadłam do domu na chwilkę i wracam do banku Złożyłam 3/4 papierów Jutro na działce będzie już rzeczoznawca A ja zmykam i wracam do banku bo jeszcze najważniejszego im nie złożyłam-WNIOSKU! No zakręcony ten dzień, zakręcony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 10.04.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Wpadłam do domu na chwilkę i wracam do banku Złożyłam 3/4 papierów Jutro na działce będzie już rzeczoznawca A ja zmykam i wracam do banku bo jeszcze najważniejszego im nie złożyłam-WNIOSKU! No zakręcony ten dzień, zakręcony... dzisiaj papierki a jutro rzeczoznawca? co to za bank? tak szybko to wszystko się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 10.04.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Millennium Ale to nawet nie jest 5% drogi za mną jeszcze I tak poczekam z miesiąc jak nic. Akurat tak się złożyło, że jutro wybiera się na działkę obok więc się domówiłam No chyba, że ponękam ich telefonami z pytaniami "co z moim kredytem?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 10.04.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 my chyba też już jesteśmy zdecydowani na millenium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 10.04.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Millennium Ale to nawet nie jest 5% drogi za mną jeszcze I tak poczekam z miesiąc jak nic. Akurat tak się złożyło, że jutro wybiera się na działkę obok więc się domówiłam No chyba, że ponękam ich telefonami z pytaniami "co z moim kredytem?" a jak z kosztorysem zrobiliście trochę podkręciliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 10.04.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Hmm nie wiem czy podkręciłam. Raczej nie. Ja biorę kredyt w wysokości 35% wartości nieruchomości. Wyszło mi podobnie jak w kosztorysie dołączonym do projektu. Podoba mi się rozliczenie z kredytu. Pierwsza transza idzie po przyznaniu kredytu.Przed drugą rozliczam się pokazując dziennik budowy i zdjęcia z budowy (nie wymagają faktur, umów itp). A przed wypłatą trzeciej transzy przyjeżdża rzeczoznawca (200zł koszt dojazdu). Odpowiadają mi takie warunki bo same wiecie jak to bywa z fakturami teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 10.04.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 a kredyt braliście w złotówkach? powiedz proszę jaką marżę dostaliście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 10.04.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Kredyt w złotówkach. Marża banku 0,5%. Rzeczywista stopa oprocentowania 5,55%. Po wszelkich tam przeliczeniach, ubezpieczeniach, karencjach itp. rata na 35 lat przy kredycie 150.000zł wynosi 770zł. Ale juz np. we frankach przy tych samych założeniach rata kredytu wynosiłaby 645zł. Dla mnie najwazneijsze, że mogę ten kredyt spłacić wcześniej co mam zamiar uczynić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 10.04.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Aaaa ważne, im wiekszy kredyt tym niższe oprocentowanie Przy kredytach powyżej 300.000zł można negocjować stawki oprocentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 10.04.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 dzięki mayland wiemy o co mamy walczyć... nam dali na wstępnej rozmowie standarcik 0,85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 10.04.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Od dziś podobno weszły nowe zasady i nowy program komputerowy Trochę zadawy mieli by to wszystko mi poprzeliczać Np. przy mieszkaniu własnościowym jako środku własnym (przy zabezpieczeniu do kredytu na dom) nie wymagają już wyceny rzeczoznawcy a jedynie zaświadczenie o niezaleganiu ze spółdzielni i akt własności. Nie wiem czy dobrze to napisałam ale moze połapiesz się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 10.04.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Tylko pamiętaj, ze millenium chce kredytować budowy tylko na działce budowlanej z pozowleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 10.04.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 A gdzie indzie i jak można budować dom? Nie na budowlanej i bez pozwolenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 10.04.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 10.04.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 a ja tego kredytu tak sięcholernie boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 10.04.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Smiejcie się, ale ja o mały włos nie kupiłam samowolki budowlanej. A co do kredytu to ja tak liczyłam ratę: mój dochód - wydatki stałe - moje potrzeby mocno zdefiniowane - odłożona danina na wakacje = rata kredytu i jeśli ta kwota wynosi kwotę twojej raty to nie ma co się bać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.04.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Wolasz napisał Ja to tylko cicho siedzę i uczę sie od Was ja też, ale z każdym dniem wiem, że tego chcę i ... może się uda?? Dziewczyny a jak macie ogrodzone działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 10.04.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Wolasz napisał Ja to tylko cicho siedzę i uczę sie od Was ja też, ale z każdym dniem wiem, że tego chcę i ... może się uda?? Dziewczyny a jak macie ogrodzone działki? Zaczelismy kłaśc elektryke, a działka do dzisiaj nie jest ogrodzona... I chyba szybko nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 10.04.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Aaaa ważne, im wiekszy kredyt tym niższe oprocentowanie Przy kredytach powyżej 300.000zł można negocjować stawki oprocentowania Mam wzięte 285 000 kredytu i negocjowałam warunki ale to w Kredyt Banku, bo w Millenium nie chcieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts