Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub budujących kobiet

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wpadłam do domu na chwilkę i wracam do banku :lol: Złożyłam 3/4 papierów :lol: Jutro na działce będzie już rzeczoznawca :lol: A ja zmykam i wracam do banku bo jeszcze najważniejszego im nie złożyłam-WNIOSKU! :lol:

No zakręcony ten dzień, zakręcony... 8) :lol:

dzisiaj papierki a jutro rzeczoznawca? co to za bank? tak szybko to wszystko się dzieje?

Millennium :lol: Ale to nawet nie jest 5% drogi za mną jeszcze :lol: I tak poczekam z miesiąc jak nic. Akurat tak się złożyło, że jutro wybiera się na działkę obok więc się domówiłam :wink: :lol:

No chyba, że ponękam ich telefonami z pytaniami "co z moim kredytem?" 8) :lol: :lol:

Millennium :lol: Ale to nawet nie jest 5% drogi za mną jeszcze :lol: I tak poczekam z miesiąc jak nic. Akurat tak się złożyło, że jutro wybiera się na działkę obok więc się domówiłam :wink: :lol:

No chyba, że ponękam ich telefonami z pytaniami "co z moim kredytem?" 8) :lol: :lol:

a jak z kosztorysem zrobiliście trochę podkręciliście ? :roll:

Hmm nie wiem czy podkręciłam. Raczej nie. Ja biorę kredyt w wysokości 35% wartości nieruchomości. Wyszło mi podobnie jak w kosztorysie dołączonym do projektu.

Podoba mi się rozliczenie z kredytu. Pierwsza transza idzie po przyznaniu kredytu.Przed drugą rozliczam się pokazując dziennik budowy i zdjęcia z budowy :lol: (nie wymagają faktur, umów itp). :lol: A przed wypłatą trzeciej transzy przyjeżdża rzeczoznawca (200zł koszt dojazdu). Odpowiadają mi takie warunki bo same wiecie jak to bywa z fakturami teraz :-?

Kredyt w złotówkach. Marża banku 0,5%. Rzeczywista stopa oprocentowania 5,55%. Po wszelkich tam przeliczeniach, ubezpieczeniach, karencjach itp. rata na 35 lat przy kredycie 150.000zł wynosi 770zł. Ale juz np. we frankach przy tych samych założeniach rata kredytu wynosiłaby 645zł.

Dla mnie najwazneijsze, że mogę ten kredyt spłacić wcześniej co mam zamiar uczynić :-?

Od dziś podobno weszły nowe zasady i nowy program komputerowy :lol: Trochę zadawy mieli by to wszystko mi poprzeliczać :lol:

Np. przy mieszkaniu własnościowym jako środku własnym (przy zabezpieczeniu do kredytu na dom) nie wymagają już wyceny rzeczoznawcy a jedynie zaświadczenie o niezaleganiu ze spółdzielni i akt własności.

Nie wiem czy dobrze to napisałam ale moze połapiesz się :-?